Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri

0
546
Blockchain
Blockchain

Haftanın Bitcoin Haberleri

Zincir içi uzman, en son düşüşün arkasında bir miktar pozitiflik olduğuna inanıyor. Ünlü kripto para analisti Willy Woo tarafından paylaşılan verilere göre, Bitcoin’in 21.000 dolara düşmesine çoğunlukla kurumsal traderlar tarafından 3AC ölçeğinde yapılan satışlar neden oldu.

Arcane Research tarafından yakın zamanda yayınlanan bir tweet’te bildirildiği üzere, Bitcoin yatırımcıları zulalarını kripto borsalarından çılgınca uzaklaştırıyor. Glassnode, borsalardaki Bitcoin bakiyesinin dört yılın en düşük seviyesine ulaştığını ekledi.

Bitcoin eleştirmeni ekonomist Schiff, BTC’nin yakında düşmeye devam edeceğine inanıyor. Euro Pacific Capital CEO’su ve SchiffGold’un kurucusu, fon yöneticisi ve podcast yayıncısı Peter Schiff, lider kripto para biriminin değer kaybedeceğini belirtti.

ABD Fed Rezerv Başkanı Jerome Powell’ın 26 Ağustos Cuma günü Wyoming’deki Jackson Hole’da gerçekleşen yıllık merkez bankacılığı zirvesi sırasında yaptığı açıklamanın ardından borsalar ve kripto para birimleri düşmeye başladı. Cuma günü, lider kripto para birimi 21.000 doların biraz üzerine düştü. 

Haftanın Altcoin Haberleri

Her hafta yaklaşık 36.000 ETH eklendi ve Ağustos ayından bu yana 153.000 yeni ETH stake edildi. 

Blue Pepper, yakın tarihli bir blog yazısında, merakla beklenen Dogecoin-Ethereum köprüsü hakkında bir dizi yeni ayrıntı paylaştı. Blue Pepper’a göre, Dogecoin-Ethereum köprüsünün 2022’de hayata geçmesi bekleniyor. 

“Shark Tank” yıldızı Mark Cuban, uzun vadede Ethereum’da aşırı derecede yükselişini sürdürüyor. Cuban kısa süre önce Fortune’a piyasa değerine göre ikinci en büyük kripto para birimi olan Ethereum’da “süper yükseliş” olduğunu söyledi.

İkinci en büyük kripto para, bir hafta önce kaybettiği fiyat seviyesini yeniden yakaladı. Gokhshtein Media’nın kurucusu ve PAC Protokolü CEO’su David Gokhshtein, Ethereum’un 19 Ağustos’ta kaybettiği 1.700 dolar seviyesini yeniden ele geçirdiğini belirtti. 

Yakın tarihli bir Santiment makalesine göre, XRP, Mayıs ayında ağ dolaşımındaki artış ve Haziran ayında bir düzeltme daha göz önüne alındığında, tüm kripto pazarında daha iyi görünen NVT grafiklerinden birine sahip.

Yatırım ortağı Tranglo, Birleşik Arap Emirlikleri’ne yeni bir ödeme koridoru açarken, Ripple’ın havale teknolojisi BAE’ye doğru genişliyor. 

Prag merkezli kripto para borsası Bitpanda tarafından paylaşılan teknik analize göre, XRP boğaları şu anda son bir fiyat artışıyla düşüş eğilimini tersine çevirmeye çalışıyor. 

Efsanevi trader Peter Brandt kısa süre önce bir Shiba Inu (SHIB) tablosu yayınladı, bu da meme kripto paranın bir yükseliş ters baş-omuz modeli oluşturduğunu gösteriyor. 

Son paylaşılan veriler, BSC yatırımcılarının Dogecoin’e olan ilgisinin arttığını gösteriyor. 

Cardano’nun kurucusu Charles Hoskinson, ana ağ lansmanı için geri sayım sürerken, yakın tarihli bir tweet’te “Vasil bitiş çizgisine ulaşıyoruz” dedi.

Flow (FLOW), Stepn (GMT), Axie Infinity (AXS), Decentraland (MANA) ve Gala (GALA) dahil olmak üzere oyun ve NFT ile ilgili kripto para birimleri geçtiğimiz hafta ciddi kayıplar kaydetti. 

XRP ve ADA, geçen haftayı pozitif fon akışı değerleriyle bitiren birkaç kripto para arasında yer aldı. 

CHZ’nin akıllara durgunluk veren %150 rallisinin ardından kripto para pazardaki en büyük ilk 40 kripto arasına girmeyi hedefliyor.

Binance Arjantin kartı tarafından desteklenen Shiba Inu, Cardano ve diğer kripto para birimlerinin sahipleri artık varlıklarını hem mağazada hem de çevrimiçi olarak dünya çapında 90 milyondan fazla Mastercard satıcısında alışveriş yapmak ve faturalarını ödemek için kullanabilirler.

WhaleStats zincir üstü veri platformu, popüler köpek parası SHIB’nin Ethereum’daki en büyük balinalar tarafından tutulan ilk on varlık ölçeğinde dördüncü sıraya düştüğünü tweetledi.

Blok zinciri ağındaki düşük güç gereksinimleri Tron, onu piyasada mevcut olan en çevre dostu blok zincirlerinden biri haline getirdi. 

Sam Trabucco, kripto para ticaret şirketi Alameda Research’ün eş CEO’su olarak görevinden ayrıldı.

Shiba Inu, en iyi varlıklar arasında daha iyi performans göstermeye devam ediyor. CoinMarketCap verilerine göre, Shiba Inu saatlik grafikte görüldüğü gibi büyük bir yeşil mum yazdırarak bir saat içinde yaklaşık %8 kazandı. 

Liderliği arasında Polygon blok zinciri kurucusu Sandeep Nailwal’ı da içeren kripto odaklı yeni bir risk sermayesi şirketi olan Symbolic Capital, erken aşamadaki Web3 şirketlerine yatırım yapmak için bir fon için 50 milyon dolar topladı.

Prag merkezli kripto para borsası Bitpanda tarafından paylaşılan teknik analize göre, XRP boğaları şu anda son bir fiyat artışıyla düşüş eğilimini tersine çevirmeye çalışıyor.

Ripple yöneticisi Sendi Young, kripto piyasasının dibi görüp görmediğini bilmenin zor olduğunu söylüyor.

CoinMarketCap verilerine göre hafta sonuna doğru Shiba Inu (SHIB) ticaret hacmi %114’lük keskin bir artış gösteriyor. 

Vasil yükseltmesi yakın görünüyor, geliştiriciler ekibi geçen hafta büyük ilerleme kaydetti. Cardano geliştiricisi Input Output, Perşembe günü yapılan duyuruya göre Vasil yükseltmesinde “iyi ilerleme kaydetti”.

Milyarder Sam Bankman-Fried’in kripto borsası FTX ve ticaret şirketi Alameda Research, Alameda CEO’su Caroline Ellison ile Bloomberg röportajına göre risk sermayesi operasyonlarını birleştirecek. 

DappRadar’a göre, Ethereum’un proof of stake algoritmasına geçişi, stablecoin değerlerini düşürebilir ve kredi havuzlarını küçültebilir. 

Coinbase, bir blog gönderisinde, Merge güncellemesi sonrası ortaya çıktıkça Ethereum’un çatallı, proof of stake sürümlerini listelemeyi düşüneceğini duyurdu.

Charles Hoskinson, bir CNBC raporuna atıfta bulunarak, Fed Başkanı Jerome Powell’ın Jackson Hole’daki son konuşmasını suçladığı “piyasalarda bir başka acımasız kırmızı gün” hakkında konuştu.

Altcoinler
Altcoinler

Haftanın Diğer Kripto Para Haberleri

Avrupa Birliği içindeki en iyi kripto borsası Bitstamp, operasyondaki 11. yılını kutladı. 

Bir CNBC raporuna göre, kripto borsası FTX, gelirinin %1.000’den fazla artarak 2021’de 89 milyon dolardan 1,02 milyar dolara çıktığını gördü. 

Yeni araştırma, metaverse’in uzun vadeli NFT başarısında önemli bir faktör olduğunu söylüyor. 

Küresel varlık yönetimi firması Invesco, Metaverse ile ilgili her şeye odaklanan bir yatırım fonu başlattı. Invesco’nun bir sözcüsü, Invesco Metaverse Fund’ın Lüksemburg’da kayıtlı olduğunu ve yaklaşık 30 milyon dolarlık bir büyüklüğe sahip olduğunu söyledi.

Yakın tarihli bir tweet’te milyarder Mark Cuban, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun düzenlemeye yaklaşımını eleştirdi.

Telegram CEO’su Pavel Durov, platform kullanıcı adlarını ve kanal bağlantılarını NFT’ler olarak piyasaya sürmeyi önerdi. 

San Francisco merkezli borsa, hoşnutsuz bir müşteriden başka bir davayla karşı karşıya kaldı. Bir Coinbase müşterisi, diğer iddiaların yanı sıra, müşterilerin hesaplarını düzgün bir şekilde güvenceye almadığı ve federal menkul kıymetler yasalarını çiğnediği için Coinbase borsasına 5 milyon dolarlık dava açtı. 

CEO Brian Armstrong, kripto ayı piyasası tarafından kötü bir şekilde hırpalanan Coinbase’in maliyetleri düşürdüğünü ve gelir modelini değiştirdiğini söyledi. 

Blockchain analiz firması Elliptic’in yeni bir raporuna göre, geçen yıl 100 milyon doların üzerinde NFT çalındı.

Samsung, ilk planlarının kilit yetenek eksikliği nedeniyle engellendiği bildirilen bir kripto borsası başlatmada ikinci bir hamle yapıyor.

Bağımsız yerel medya kuruluşu Ariana News Çarşamba günü bildirdiğine göre, Afganistan polis gücü ülkenin batısındaki Herat eyaletinde geçen hafta 16 kripto para borsasını kapattı.

Başarısız hedge fonu Three Arrows Capital’in kurucularından biri olan Su Zhu, yeminli ifadesine göre hapis cezasıyla karşı karşıya kalabilir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz