Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri

0
536
Blockchain
Blockchain

Haftanın Bitcoin Haberleri

Skybridge Capital’in kurucusu ve yönetici ortağı Anthony Scaramucci, kripto piyasalarının geleceği için iyimser bir bakış açısına sahip ve yatırımcılara “mevcut ortamı görmelerini” ve “sabırlı kalmalarını ve uzun vadeli kalmalarını” tavsiye ediyor. 

MicroStrategy kurucusu Musk’ın biraz daha Bitcoin almasını istediğini söyledi. Daha önce MicroStrategy CEO’luğundan ayrıldığını tweetleyen önde gelen Bitcoin destekçisi Michael Saylor, Elon Musk’ın Manchester United futbol takımını satın alma niyetiyle ilgili tweetine yanıt verdi.

Fidelity Investments küresel makro direktörü Jurrien Timmer, Bitcoin’in mevcut seviyelerde “ucuz” olduğunu iddia ediyor.

Büyük Bitcoin sahiplerinin sayısı 15.800’e yükselerek yeni bir rekor kırdı, bu da piyasadaki bazı oyuncuların rallinin devamına inandığını ve mümkün olduğunca çok para biriktirdiğini gösteriyor.

Coinglass’tan gelen verilere göre, son 24 saat içinde 537 milyon doların üzerinde kripto para tasfiye edildi. 

Chris Burniske’ye göre kripto para birimleri Haziran’ın en düşük seviyelerini yeniden test edecek.

Tecrübeli kripto para analisti Charles Edwards’a göre, Bitcoin (BTC) madencilerinin teslimiyeti bitmiş olabilir. Edwards, Bitcoin madencilerinin duyarlılığının bir göstergesi olan Hash Ribbon’un en büyük kripto para birimi için yükseliş sinyalleri verdiğini paylaştı.

Haftanın Altcoin Haberleri

Yaklaşan Merge etkinliğine yönelik beklentinin artmasıyla geçen hafta 2.000 dolar seviyesini geri aldıktan sonra, hafta başında Ethereum düştü.

Ethereum Vakfı tarafından Çarşamba günü yapılan yeni bir açıklama açıklamasına göre, Merge olarak adlandırılan ağın yaklaşan güncellemesi gas ücretlerini azaltmayacak.

Chicago merkezli CME Group, çok beklenen Merge yükseltmesinden sadece üç gün önce, 12 Eylül’de Ethereum opsiyonlarını başlatacağını duyurdu.

Merge güncellemesi son haftalarda yoğun beklentiye konu oldu. Ethereum geliştiricileri, proof of stake (POS) geçişinin muhtemel resmi tarihi olarak 15 Eylül’ü kesinleştirdi. 

Ripple’ın eski iş geliştirme (APAC) kıdemli yöneticisi Devan Moorthy, Algorand Vakfı’na katıldı. 

San Francisco merkezli blockchain şirketi Ripple, Inc. Magazine tarafından Amerika’nın en hızlı büyüyen şirketlerinden biri olarak kabul edildi.

Ripple devi ve ODL koridoru 190 milyondan fazla XRP taşıdı.

Gokhshtein Media’nın kurucusu, ADA pozisyonunu sürdürdüğünü ve sonuçtan memnun göründüğünü belirterek, satın alımlar yapıldığından beri portföyündeki bu payının başarıyla büyüdüğünü belirtti. 

Popüler gizlilik parası Monero, hafta sonu boyunca yeni gizlilik ve güvenlik özelliklerini tanıtan bir hard fork’u tamamladı.

Kıdemli trader, Shiba Inu’nun boğa piyasasına girdiğine inanıyor. Son zamanlarda Brandt, Shiba Inu’nun yükseliş döngüsüne girdiğini ve daha da yükseleceğini öne süren başka bir ticaret fikri paylaştı.

Santiment on-chain tracker tarafından paylaşılan verilere göre Cardano yatırımcıları, kripto para biriminin fiyatının istenen 1 dolar civarında olduğu Mart ayından bu yana en yüksek kar elde etme seviyesinde. 

Popüler meme coin Salı günü %15,81 daha yükselerek hafta sonu boyunca elde edilen önemli kazanımlara katkıda bulundu. 

En büyük Ethereum sahiplerinin işlemlerini ve pozisyonlarını takip eden bir analitik portalı olan WhaleStats, ilk 100’ün pozisyonlarına ilişkin verileri açıkladı. Bilindiği gibi, en büyük 100 ETH balinasının toplam SHIB miktarı neredeyse 190 milyon dolara eşit.

Cardano’nun IOG’si tarafından COTI ağı ile işbirliği içinde geliştirilen algoritmik bir stabilcoin olan Cardano’s Djed, bu sefer Cardano tabanlı bir DEX olan WingRiders ile başka bir ortaklığa imza attı. 

Chiliz son bir haftada %45 değer kazanarak bu hafta pazarın lideri oldu. 

IntoTheBlock’tan alınan verilere göre, daha fazla Shiba Inu milyoner sahibi ortaya çıkıyor gibi görünüyor. 

Dubai merkezli kripto borsası BlueBit.io, Dogecoin’i listelediğini tweetledi.

Merkeziyetsiz stablecoin’lerden biri olan Fei (FEI) faaliyetlerini durdurabilir: Fei Labs kurucusu tazminat teklifini yayınladı.

Charles Hoskinson, Cardano’nun Vasil yükseltmesinin herhangi bir kalite sorunu olmadığını söyledi. 

Kripto Paralar
Kripto Paralar

Haftanın Diğer Kripto Para Haberleri

Bir finansal hizmetler ve yatırım yönetimi şirketi olan Galaxy Digital (GLXY), kripto saklama uzmanının Temmuz ayı sonuna kadar finansal tabloları sağlayamadığını söyleyerek BitGo’yu satın alma planından vazgeçti.

Kripto borsası Binance, Kazakistan’da faaliyet göstermek için Astana Finansal Hizmetler Otoritesinden (AFSA) ön onay aldı, bu, dijital varlık alım satım tesisi ve saklama sağlayıcısı olarak faaliyet göstereceği anlamına geliyor.

Crypto.com bugün İngiltere’nin Finansal Davranış Otoritesinden (FCA) kripto borsası olarak hareket etmek için düzenleyici onay aldığını duyurdu. 

Bloomberg tarafından Çarşamba günü yayınlanan bir rapora göre, önde gelen kripto para piyasası üreticisi Genesis’in CEO’su Michael Moro görevi bırakıyor.

Kraken CEO’su Jesse Powell, ABD hükümetinin kripto işlem gizlilik aracı Tornado Cash’e yönelik yasağını “anayasaya aykırı” olarak kınadı.

Bloomberg, Güney Koreli düzenleyici FSC’nin (Finansal Hizmetler Komisyonu), ülkede uygun bir lisans olmadan hizmet sunan denizaşırı ülkelerden bir düzineden fazla kripto para borsasını incelemeyi planladığını bildirdi.

Blockdata tarafından piyasa değerine göre en büyük 100 kamu şirketinin yatırım faaliyetlerine bakan bir araştırmaya göre, dünyanın en büyük kırk şirketi, Eylül 2021 ile Haziran 2022 arasında blockchain şirketlerine yaklaşık 6 milyar dolar yatırım yaptı. Samsung, 13 şirkete yatırım yapan en aktif şirket oldu.

2022 MTV Video Müzik Ödülleri (VMA), yarışma kategorileri listesine yeni bir kategori ekledi. Bu yıl sanatçılar, gıpta edilen bir ödül için “En İyi Metaverse Performansı” kategorisi altında yarışmaya hak kazanacak. 

SBI, Rusya’da madenciliği durdurduktan sonra hash oranının %40’ını kaybetti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz