Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri

0
557
Blockchain
Blockchain

Haftanın Bitcoin Haberleri

Bitcoin, Ekim ayından bu yana en iyi ayını kaydetmeyi başardı. Dünyanın en büyük kripto para birimi olan Bitcoin, Temmuz ayında yaklaşık %27 artışla yılın en iyi ayını kaydetti.

Michael Saylor, 1989 yılında ortaklaşa kurduğu firması MicroStrategy’nin CEO’luğundan istifa ediyor. Saylor, şirketin Bitcoin satın alma stratejisine ve en büyük kripto para birimiyle ilgili diğer girişimlere daha fazla odaklanarak bir yönetim kurulu başkanı rolünü üstlenecek.

Yakın tarihli bir Twitter dizisinde, Cathie Wood’s Ark Invest Management analisti Yassine Elmandjra, en büyük kripto para birimi olan Bitcoin’in 200 haftalık hareketli ortalamayı geri kazanmayı başardığını belirtti.

Haftanın Altcoin Haberleri

Merge güncellemesinden önce Ethereum (ETH) deflasyonist olmak yerine enflasyonist hale geliyor. Ethereum, DeFi ve NFT endüstrilerinin azalan popülaritesi ile ağın kullanımı son derece düşük bir seviyeye düştüğü için son birkaç aydır düşük bir ücret sorunuyla karşı karşıya. 

Popüler Ethereum tabanlı alan adı kayıt hizmeti Ethereum Name Service, Temmuz ayı için tarihsel olarak yüksek sayıda yeni kayıt bildirdi.

Coinbase’in kurumsal müşterileri artık Ethereum (ETH) stake ederek getiri elde edebilecek. ABD’nin en büyük kripto para borsasının ana aracılık teklifi olan Coinbase Prime, yerli kurumsal yatırımcılar için Ethereum staking’i başlattı.

Crypto Pragmatist haber bülteninin kurucusu kripto gözlemcisi Jack Niewold, Merge güncellemesi küresel blok zinciri topluluğuna getirdiği olası riskler ve fırsatlar hakkındaki düşüncelerini paylaştı.

San Francisco merkezli blockchain ödeme şirketi Ripple, Bithomp’un XRP Ledger gezgini tarafından sağlanan verilere göre, iki emanet cüzdanından 1 milyar XRP yayınladı.

Yakın tarihli bir tweet’te Binance CEO’su Changpeng Zhao, stablecoinlerin artan hakimiyetinin, çok sayıda fiat paranın kenarda beklediği anlamına geldiğini belirtti. Zhao’ya göre, kripto para yatırımcıları kriptodan çıkmak isteselerdi stablecoin tutmazlardı.

Cardano’nun kurucusu Charles Hoskinson, gotik bir mimari şaheserle poz verirken, “Bazen ne kadar sürerse sürsün insanların güzel şeyler inşa etmesine izin vermeniz gerekir” tweetini attı.

CZ, hükümet görüşmelerinin ardından ülkeye özgü kripto pazarlarının kötü bir fikir olduğunu söyledi. 

Shibburn Twitter hesabına göre Temmuz ayında 505 işlemle 4.762.745.494 SHIB tokeni yakıldı.

İngiliz rock grubu Muse’un yaklaşmakta olan yeni albümü, Polygon destekli platform Serenade’de sınırlı sayıda NFT olarak yayınlanacak.

Yüzyılı aşkın bir süredir lüks ürünlerin en önde gelen isimlerinden biri olan Tiffany & Co., bir dizi NFT’yi piyasaya sürüyor. Yaklaşan satış, her biri 30 ETH olarak fiyatlandırılan 250 sınırlı sayıda NFT içerecek.

AAVE, GHO’nun serbest bırakılması ve toparlanma hissiyatı sayesinde pazarda %114 gibi büyük bir getiri sağlıyor. AAVE tokeni için zincir içi aktivite, tokenin %114 yükselişe geçmesiyle yılın en yüksek seviyesine ulaştı. 

Japon kripto para borsası Bitbank, 3 Ağustos tarihli bir blog gönderisine göre Dogecoin (DOGE) ve Polkadot (DOT) için destek ekledi. 

Tether ek milyar USDt basarken, Bitcoin (BTC) önemli yol ayrımında kaldı. WhaleAlert tarafından bildirildiği üzere, en çok talep gören stablecoinlerden biri olan Tether’in ihraççısı, ek bir milyar USDt bastı.

WhaleStats kripto takipçisi, Pazar gününden bu yana toplam Shiba Inu miktarının bu meme tokeninin 657.836.948 dolar değerine yükseldiğini bildirdi.

Lido Finance, son birkaç hafta içinde gösterilen %280’den fazla kârla kripto para piyasasında en iyi performans gösteren varlıklardan biri olmuştu. LDO son birkaç gün içinde %30’dan fazla fiyat artışı gösterdi ve böylelikle ralliye devam etti.

Binance’in BNB’si ayı piyasasına rağmen yeni zirvelere ulaşmaya devam ediyor. Binance CEO’su Changpeng Zhao’nun belirttiği gibi, Binance ekosisteminin yerel tokeni olan BNB, dünyanın en büyük kripto para birimi olan Bitcoin’e karşı yeni bir zirveye ulaşmayı başardı.

Şirket Perşembe günü yaptığı açıklamada, küresel kripto para borsası Binance’in Arjantin’de Mastercard ile ortaklaşa bir kripto ön ödemeli kartı piyasaya sürdüğünü duyurdu.

Coinbase Global (COIN) hisseleri, kripto para borsasının varlık yönetimi devi BlackRock (BLK) ile yeni bir ortaklık duyurmasının ardından Perşembe günü işlem gününe %31 artışla 106 dolardan başladı.

Bloomberg’in Kıdemli Asya Ekonomisi Muhabiri Jim Rogers, Michelle Jamrisko ile yaptığı en son röportajda, perakende yatırımcılar arasında artan benimseme düzeyine rağmen kripto para ve dijital varlıklara yatırım yapmak istemediğini belirtti. 

SHIB tokeni, kripto paranın tüm ticaret tarihindeki en düşük ortalama günlük volatilite seviyesini gösterdi.

Kraken Intelligence tarafından yayınlanan yakın tarihli bir rapora göre, Cardano (ADA) günlük zincir içi transfer hacminde %16 artış yaşadı.

Santiment veri toplayıcı, gizlilik tokeni Monero’nun (XMR) yüksek piyasa ilgi alanına dönmeye başladığını ve yeni bir önemli dönüm noktasına ulaştığını bildirdi.

BitPay, Bored Ape Yacht Club ekosisteminin yerel tokeni olan ApeCoin ve euro destekli bir stablecoin olan Euro Coin için destek ekledi. 

Kripto Paralar
Kripto Paralar

Haftanın Diğer Kripto Para Haberleri

Temmuz, kripto piyasası için fon girişlerinde rekor bir ay oldu. Analitik ajans CoinShares, haftalık dijital varlık fonu akış raporunu yayınladı ve ayrıca kripto piyasasındaki giriş ve çıkışların Temmuz sonuçlarını özetledi.

Kripto para yatırımcıları Gary Gensler’i ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’ndaki görevinden almak için dilekçe imzaladı. 

Kripto para borsası Bitstamp, bu ayın sonunda toplam 14 işlem çiftini listeden çıkaracak.  11 Ağustos’tan itibaren, borsa kullanıcıları, Ethereum ağının üzerinde çalışan popüler bir stabilcoin olan Paxos Standard’a (PAX) karşı XRP tokenini alıp satamayacak. 

Riot blockchain, eyaletten gelen talep üzerine Teksas tesisindeki madencilik operasyonlarını geçen ay duraklattı ve cömertçe ödüllendirildi.

Eskiden Facebook olarak bilinen Meta, Instagram’ın “100 ülkede daha” NFT özelliğinin kullanıma sunulacağını belirtti. Teknoloji devi ayrıca Coinbase Wallet, Dapper Labs ve Flow blok zinciri ile entegrasyonlar başlattı. 

DeBridge Finance’in kurucu ortağı ve proje lideri Alex Smirnov, Cuma günü şirketinin kötü şöhretli Kuzey Koreli Lazarus Grubu tarafından bir siber saldırı girişiminin hedefi olduğunu bildirdi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz