Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri

0
576
Blockchain
Blockchain

Haftanın Bitcoin Haberleri

ABD Merkez Bankası, yetkililerinin düzenlediği iki günlük toplantının ardından gösterge faiz oranını 75 baz puan artırdı. Bunun üzerine lider kripto para birimi %7 değer kazanarak neredeyse 23 bin dolara yükseldi. 

Kripto para piyasası hafta ortasında değerinin neredeyse %6’sını kaybetti ve toplam piyasa değeri 1 trilyon doların altına düştü. 

CME’de Bitcoin ve Ether vadeli işlemleri ikinci çeyrekte yüksek kaldı ve günlük açık faiz tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaştı. 

Ülkenin maliye bakanı, El Salvador’un bitcoin’i (BTC) yasal para birimi olarak benimsemesinin, hükümetin alımlarında maruz kaldığı %50’den fazla zarara rağmen çalıştığını söyledi. 

En büyük kripto para birimi son 30 günde %19 arttı ve geçen yıldan bu yana en iyi ayını yaşamaya hazırlanıyor. Bitcoin’in 30 günlük yükselişi, Ekim ayından bu yana yaşadığı en büyük artış olarak kaydedildi.

Haftanın Altcoin Haberleri

Hafta başında Alex Kruger tarafından paylaşılan grafiğe göre ayılar aktif olarak ETH varlıklarını satmaya başladıkça piyasada nispeten büyük bir satış hacmi görüldü ve Ethereum pazarındaki tasfiye hacmi neredeyse 100 milyon dolara çıkardı.

Blockchain veri platformu Dune Analytics tarafından sağlanan verilere göre, Ethereum’un yedi günlük ortalama ücreti 2022’de en düşük seviyeye ulaştı ve sadece 16.98477 Gwei’ye düştü. 

Kripto para devi Digital Currency Group’un kurucusu Barry Silbert, Ethereum’un çok beklenen yükseltmesi hakkında “gerçekten heyecanlı” olduğunu belirtti.

Kripto para analiz şirketi IntoTheBlock tarafından sağlanan verilere göre, ikinci en büyük kripto para birimi olan Ethereum, günlük aktif adreslerde tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. 

Ethereum fiyatı, Haziran ayının başından bu yana ilk kez 1.700 dolar seviyesini aştı.

CME’de Bitcoin ve Ether vadeli işlemleri ikinci çeyrekte yüksek kaldı ve günlük açık faiz tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaştı. 

Ripple ortağı QNB, tarihi bir hamleyle Katar’dan Filipinler’e para transferleri için doğrudan bir havale hizmeti başlattı.

Blockchain şirketi Ripple, Pazartesi günü yaptığı açıklamaya göre Singapur’un önde gelen ödeme kuruluşlarından biri olan FOMO Pay ile bir ortaklık imzaladı.

Benzersiz adreslerin sayısı sadece dört saatte 2,5 yıllık rekor kırdı. Santiment’in zincir üstü analizine göre, XRP ağı 26 Temmuz akşamı geç saatlerde inanılmaz bir benzersiz adres akışı gördü.

Blockchain şirketi Ripple, ikinci çeyrekte 408 milyon dolar değerinde XRP sattı ve ODL ürünü artan popülerlik yaşadı.

Piyasa değerine göre sıralanan ilk 100 kripto para birimine göre Axie Infinity, hafta başında %10 fiyat artışıyla piyasadaki en karlı varlık oldu.

Cardano, kripto para birimi endüstrisindeki en istikrarlı ağlardan biri olarak ününü bir kez daha kanıtladı.

Cardano (ADA) fiyatı hafta başında %8’den fazla artarak Binance borsasında 0,51 dolara ulaştı. En iyi proof of stake blok zincirlerinden birinin temelini oluşturan kripto para birimi, şimdi piyasa değeri ile Ripple’a bağlı XRP’yi geride bıraktı. 

Ethereum blok zincirinin yaratıcısı, Ethereum’un POW sürümünü kullanmanın yanlış bir şey olmadığını söylüyor.

CoinMarketCap tarafından sağlanan verilere göre, Shiba Inu (SHIB) ve Solana (SOL) son 24 saatte %7’ye varan düşüşle en büyük kripto para birimleri kırmızı renkte işlem görüyor.

1906 yılında kurulan İsviçreli seyahat şirketi Kuoni Business Travel, kripto ödeme hizmeti BitPay ile ortaklık kurdu.

Cardano’nun büyüme hızı, kripto para piyasasındaki krize rağmen son derece yüksek seviyede kalıyor. 

Dünyanın en popüler yatırımcılarından biri yüksekten alıp düşükten sattı. ABD’nin en büyük kripto borsasındaki üçüncü en büyük hissedar, şirketin yaklaşık 75 milyon dolar değerinde 1.41 milyondan fazla hissesini sattı.

Fast-casual restoran Chipotle, meme kripto para birimi Dogecoin’e açık bir referansla restoranlarından birinin tepesinde dev bir Shiba Inu köpeğinin bulunduğu bir resim yayınladı. 

Ethereum Classic, Çarşamba sabahı erken saatlerde yoğun bir ralli yaşadı. Antpool 10 milyon dolarlık destek ekledikten sonra Ethereum Classic yükselişe geçti.

Kripto para birimleri, Federal Rezerv’in Çarşamba günü faiz oranlarının 0,75 puan artırılacağını açıklamasının ardından yüksek işlem gördü.

Cardano’nun Vasil sert çatalı birkaç hafta daha ertelendi.

Ravencoin mevcut tüm direnç seviyelerini kırdı ve sadece iki gün içinde %50 fiyat artışı gösterdi.

Curve, ChainLink ve Uniswap gibi DeFi tokenleri, kripto pazarlarının piyasa değerinde 1,1 trilyon dolara ulaşmasıyla en çok kazananlar arasında yer alıyor. 

Küresel ödeme ağı Mercuryo, Dogecoin (DOGE), XRP, Fantom (FTM), Circle’ın USDC stabilcoin’i ve Litecoin (LTC) için destek ekledi.

WhaleStats zincir üstü veri platformunun son raporu, Shiba Inu’nun Ethereum balinaları arasındaki en popüler kripto para birimi olduğunu gösterdi. 

Altcoinler
Altcoinler

Haftanın Diğer Kripto Para Haberleri 

Tesla (TSLA), ikinci çeyrekte 936 milyon dolar netleşen Bitcoin (BTC) varlıklarının %75’inin satışından 64 milyon dolarlık bir kazanç elde etti. 

Mark Cuban’a göre Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) kripto para birimlerini düzenlemesi tam bir kabus olacak.

Uluslararası Para Fonu, Salı günü yayınladığı bir raporda Bitcoin ayı piyasasının küresel finansal istikrar üzerinde bir etkisi olmadığını söyledi.

Uluslararası Para Fonu (IMF) para ve sermaye piyasaları direktörü Tobias Adrian, kripto para birimi endüstrisinin potansiyel olarak daha da kötüleşebileceğini belirtti.

Dünyanın en çok satan tekila markası Jose Cuervo, Metaverse’i daha fazla keşfetmeyi planlıyor. 

Binance’den Changpeng Zhao, piyasanın en son boğa piyasasının zirvesine kıyasla artık daha sağlıklı olduğunu söylüyor. 

Miami Belediye Başkanı Francis X. Suarez, Perşembe günü bu yıl içinde 5.000 Ethereum NFT yayınlama planlarını paylaştı. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz