Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri

0
490
Blockchain
Blockchain

Haftanın Bitcoin Haberleri

Lider kripto para birimi Bitcoin hafta ortasında %5,43 daha yükseldi. Dünyanın en büyük kripto para birimi olan Bitcoin’in fiyatı, Bitstamp borsasında 23.684 dolara kadar yükseldi.

Bitcoin (BTC), Çarşamba günü altı haftanın en yüksek seviyesi olan 24.265 dolara yükseldikten bir gün sonra 23 bin doların altına düştü.

Yatırımcılar için haftalarca süren hayal kırıklığından sonra, Bitcoin (BTC) Pazartesi sabahı aylık 22.430 dolara yükseldi kripto para piyasası yeniden 1 trilyon dolar değerine yükseldi.

46.000 BTC veya 1 milyar dolar değerindeki en büyük takas dışı işlemlerden biri zincirde ortaya çıktı ve kripto para yatırımcıları ve traderları arasında fonların nihai hedefi olarak hafif bir tartışmaya neden oldu. 

TradingView’den alınan veriler, BTC/USD’nin kısa bir konsolidasyonun ardından son kilometre taşını geçtiğini gösterdi. 

Önde gelen e-araba üreticisi Tesla, Çarşamba günü yaptığı kazanç çağrıları sırasında Bitcoin varlıklarının %75’ini fiat’a dönüştürdüğünü duyurdu.Tesla CEO’su Elon Musk, Tesla’nın Çin’deki kapanmalar nedeniyle şirketin genel likiditesinden endişe duyması nedeniyle varlıklarını tasfiye etmek zorunda kaldığını açıkladı. 

Tesla’nın Bitcoin varlıklarının %75’ini sattığı haberinin ardından Tron CEO’su kripto piyasasının artık endişelenmesine gerek olmadığını söyledi. CEO, Tesla’nın Bitcoin’i yaklaşık bir milyar dolara satmasının, kripto para birimlerinin büyük şirketlere sağlayabileceği likiditeyi de olumlu bir şekilde tanımladığını kaydetti. 

Yakın tarihli bir tweet’te Binance CEO’su Changpeng Zhao, Tesla’nın son Bitcoin satışının önemini küçümsedi ve varlıklarının “okyanusta bir damla” olduğunu iddia etti.

SkyBridge’den Anthony Scaramucci, Federal Rezerv’in yıl sonuna kadar rotayı tersine çevireceğine inanıyor. 

Sosyal medya devi, milyarder Tesla CEO’su Elon Musk’a karşı devam eden davayı gerekçe göstererek bu ayın üç aylık kazanç çağrısını iptal etti. 

Haftanın Altcoin Haberleri

Ethereum fiyatındaki toparlanmanın yanı sıra son haftalarda Ethereum ağına 131 balina eklendi.

Ethereum 50 günlük hareketli ortalama direncini kolayca kırdı ve ardından 1.500 doların üzerine yükseldi.

Tanınmış trader Peter Brandt, Ripple’ın kripto para birimi XRP’yi eleştirdi. Brandt, Ripple kurucu ortağı Jed McCaleb’in satışlarıyla ilgili bir tweet’e yanıt olarak XRP kripto para birimini “çöp” olarak nitelendirdi. 

Dogecoin’in yaratıcısı, metrik son 24 saat içinde aniden neredeyse 70.000 operasyona ulaştığı için zincirdeki işlem sayısındaki büyük artışı vurguladı.

MATIC bu hafta %63 ralli göstererek piyasadaki en karlı varlıklardan biri oldu. MATIC’i de dahil olmak üzere bazı altcoinler, Kasım ayında başlayan büyük düşüş trendinden çıkmayı başardı. 

İngiliz Virgin Adaları tasfiye işlemlerinin tanınması için Singapur Yüksek Mahkemesi’ne sunulan bir mahkeme belgesine göre, koruma fonu Three Arrows Capital’in tartışmalı kurucuları Su Zhu ve Kyle Davies’in borç parayla bir yat satın aldığı iddia edildi.

En büyük kripto kredi platformlarından birinin ve muhtemelen en büyük Ethereum tabanlı projelerden biri olan AAVE’nin tokeni, hafta başında en büyük 100 ETH balinası arasında en çok işlem gören tokenlerden biri haline geldi.

Floki Inu, ilk euro çiftini alarak LiteBit’te listelendi.

Polygon’un teknoloji ekibi sessizce en son sürüm üzerinde çalışıyor. Polygon, 2022’nin “en önemli açıklaması” olarak nitelendirdiği duyuruyu yayınladı. 

Shiba Inu, teknik zorluklardan kaynaklanan gecikmenin ardından Filipinler merkezli Coins.ph tarafından listelendi. 

Shiba Inu, Marvel’in önde gelen ön görselleştirme şirketi ile yüksek profilli bir ortaklık kurdu. 

Dogecoin Core yazılımının yeni sürümü yayına girdi ve çok sayıda önemli iyileştirme getirdi. Perşembe günü yapılan duyuruya göre Dogecoin Core yazılımının yeni bir sürümü yayınlandı.Dogecoin güncellemesinin ardından meme tokeni DOGE Çarşamba günkü kazançlarını geri çekti.

Bir haftalık güçlü büyüme ve yükselen altcoinlerin ardından piyasa, çoğu dijital varlığı “kırmızı bölgeye” sokan hafif bir düzeltme gördü, ancak Monero özellikle son yedi günde %25’lik bir büyüme gösterdi.

CoinMarketCap verilerine göre, Shiba Inu (SHIB) piyasa değeri açısından Tron’u (TRX) geride bıraktı.

Bir blog gönderisinde COTI ekibi, Cardano’nun COTI ağı ile iş birliği içinde geliştirilen algoritmik stablecoin Djed’in ana ağ lansmanından önce 35 yeni ortaklık gördüğünü paylaştı. 

1 milyar SHIB yakılmasının ardından son 4 gün içinde yaklaşık 200 milyon SHIB dolaşımdan kaldırıldı.

Haftanın Diğer Kripto Para Haberleri

Hollanda Merkez Bankası, Pazartesi günkü resmi açıklamaya göre, Hollanda vatandaşlarına gerekli kayıt olmaksızın hizmet sunmaya devam ettiği için kripto para borsası Binance’e 3.325 milyon euro (3.37 milyon dolar) para cezası verdi.

Cumartesi günü, Yuga Labs tarafından geliştirilen oyun, “Gezginler” olarak adlandırılan 4.300 oyuncuyu, çevrimiçi platform turu Bored Ape Metaverse’e davet etti.

Demokrat Senatör Elizabeth Warren, Celsius, Vauld, Voyager ve BlockFi gibi borç verenlerin son zamanlardaki yüksek profilli iflasları ışığında Kongre ve SEC’yi kripto konusunda daha iddialı bir duruş sergilemeye çağırıyor.

Paraguay Senatosu Perşembe günü kripto madenciliği ve ticaretini düzenleyen bir yasa tasarısını onayladı. 

Federal Soruşturma Bürosu (FBI), ABD’li yatırımcıları şu ana kadar tahmini 42.7 milyon dolara kadar dolandıran saldırhanlara karşı uyardı. 

The Korea Herald tarafından yayınlanan bir rapora göre, Seul Güney Bölge Savcılık Ofisi’nden Güney Koreli müfettişler, başarısız Terra blok zincirine yönelik devam eden bir soruşturmanın bir parçası olarak Upbit de dahil olmak üzere en iyi kripto para borsalarına baskın düzenledi.

Kripto ticaret şirketi, Arjantin merkezli ofislerini kapatacağını ve birkaç ülkede ekip genişletme planlarını durduracağını söyledi.

Brezilyalı kripto borsası Mercado Bitcoin, düzenleyici onayı bekleyen Meksika’da faaliyete başlayabilir. 

SEC, Coinbase’de listelenen tokenlerin aslında “kripto varlık menkul kıymetleri” olduğunu açıkça belirtti.

Hükümet yetkilileri tarafından açıklanan 2022 vergi reform planına göre, Güney Kore’nin kripto kazançları üzerindeki planlanan vergilerinin uygulanması iki yıl daha ertelendi.

Arjantin Merkez Bankası son 90 gün içinde peso ile Bitcoin veya başka herhangi bir dijital varlık satın alanların tek serbest döviz piyasasına erişemeyeceklerini söyledi.

Bloomberg’den gelen bir rapora göre, FTX, 8 milyondan fazla kayıtlı kullanıcısı olan Bithumb’ı potansiyel olarak satın almak için geç aşamada görüşmelerde bulunuyor. Görüşmelerin “birkaç aydır” sürdüğü bildiriliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz