Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri

0
451
Blockchain
Blockchain

Haftanın Bitcoin Haberleri

En son Bloomberg MLIV Pulse anketi, ankete katılanların %60’ının dünyanın en büyük kripto para biriminin 10.000 dolara geri döndüğüne inandığını gösteriyor.

Dünyanın en büyük kripto para birimi olan Bitcoin, bu düşüş modeli gerçekleşirse daha fazla kayıpla karşı karşıya kalabilir. Yakın tarihli bir Bloomberg raporuna göre, düşüş eğilimi gösteren bir kama modeli, Bitcoin’in daha fazla düşüş kaydedeceğini gösterdi.

CNBC’den Dominic Chu tarafından yayınlanan bir tabloya göre, Bitcoin’in teknoloji ağırlıklı Nasdaq 100 Endeksini izleyen popüler bir borsa yatırım fonu (ETF) olan Invesco QQQ ile korelasyonu, yaklaşık üç yılın en yüksek seviyesi olan 0.894’e ulaştı. 

Piyasa değerine göre en yüksek kripto para birimi olan Bitcoin, Çalışma Bakanlığı’nın tüketici fiyat endeksinin (TÜFE) %9.1’e yükseldiğini bildirmesinin ardından Bitstmap borsasında gün içi en düşük 18.916 dolara düştü.

Milyarder Chamath Palihapitiya, Bitcoin için daha katı düzenlemelerin uygulanması çağrısında bulundu.

Bazı traderlar ve yatırımcılar, Bitcoin ve Ethereum için hala düşüş için yer olduğuna inanıyor.

Amerikan bankacılık devi JPMorgan, Bitcoin’in fiyatının önemli ölçüde düştüğünü kaydetti. Amerikan bankacılık devi JPMorgan, bir Bitcoin’in üretim maliyetinin sadece 13.000 dolara düştüğünü tahmin etti.

MicroStrategy CEO’su, kötü enflasyon raporunun ortasında BTC’yi desteklemeye devam ediyor. Rekor ABD enflasyonu verilerinin yayınlanmasının ardından Bitcoin boğası MicroStrategy CEO’su Michael Saylor, bir kez daha BTC’nin gerçek değeri konusundaki tutumunu dile getirdi. 

Bitcoin yatırım şirketi NYDIG, Perşembe günü yapılan duyuruya göre, Amerikan profesyonel beyzbol takımı New York Yankees ile bir ortaklık duyurdu.

Haftanın Altcoin Haberleri

FTX merkezi borsası, yüksek bir APY karşılığında kripto paralarını sağlamaya istekli traderlara fon sağlayarak Ethereum ve diğer kripto para birimleri üzerindeki en büyük satış baskısı yarattı. 

Yaklaşan Merge güncelleme etkinliği ikinci en büyük kripto para birimi olan Ethereum’un %12 değer kazanmasını sağladı.

Kripto para birimleri, Federal Rezerv yetkililerinden gelen açıklamaların ardından yatırımcıların rahatladığını hissettikçe yükselişe geçti. CoinMarketCap verilerine göre, toplam piyasa değeri %6.34 artarak 937 milyar dolara ulaştı. 

Dünyanın en büyük web3 şirketlerinden biri ve ünlü bir kripto ödeme sistemi güçlerini birleştirdi ve NFT alanında ortaklığa girdi.

XRPscan’e göre, Ripple Labs’ın kurucu ortağı ve eski CTO’su Jed McCaleb’in cüzdanında 14 milyondan az XRP kaldı. 

Ducati, ilk dijital sanat koleksiyonunda Ripple ve NFT PRO ile iş birliği yapıyor. 

Mahkeme, SEC’in avukat-müvekkil gizliliğinin William Hinman’ın konuşmasıyla ilgili belgelerin üretimini koruduğu yönündeki iddiasını reddetti.

Tecrübeli trader Peter Brandt’e göre, Cardano yükseliş momentumunu geri kazanmak için 0,54 doların üzerinde bir kapanış gerektirebilir, ancak günlük zaman diliminde düşüş eğilimi gösteren bir teknik analiz modeli, Cardano’nun fiyatını ilk önce daha da aşağı çekmek için bir tehdit oluşturuyor.

DAI, 6.92 milyar dolarlık piyasa değeri ile Dogecoin’in hemen arkasında 11. sırada yer alıyor. 

Kripto para merkezli internet tarayıcısı Brave, dApp’leri entegre ederek Solana desteğini geliştirdi.

Perşembe günkü basın açıklamasına göre, kripto para borsası OKX’e Dubai’de geçici bir sanal varlıklar (VA) lisansı verildi. 

Shiba Inu sonunda ABD’nin en iyi borsası Bittrex tarafından listelendi. Geçen yıldan bu yana yapılan çeşitli listelemelerin bir sonucu olarak, Shiba Inu şu anda Binance, Coinbase, Gemini ve diğerleri dahil olmak üzere birçok tanınmış kripto para birimi borsasında işlem görüyor.

Shiba Inu yine Ethereum balinaları için en büyük holding haline geldi. WhaleStats zincir üstü veri hizmeti tarafından yayınlanan yakın tarihli bir tweet’e göre, Ethereum tabanlı tokenlere yatırım yapan en büyük 100 balina, yine büyük miktarlarda Shiba Inu biriktiriyor.

Charles Hoskinson, blockchain araçlarının devlet kurumlarını nasıl dönüştürebileceğini açıkladı. 

Shibburn tarafından bildirildiği üzere, son 24 saat içinde 140 milyondan fazla Shiba Inu tokeni yaktı. 

Haftanın Diğer Kripto Para Haberleri 

Avrupa Merkez Bankası (ECB), son on yılda kripto para piyasasının büyümesini ve mevcut finansal sisteme getirdiği riskleri analiz eden bir rapor yayınladı.

Twitter (TWTR) hisseleri, Elon Musk’ın sosyal medya platformunu yasal işlem başlatabileceği korkusuyla 42 milyar dolarlık devralma planını iptal etme kararının ardından piyasa öncesi işlemlerde %6,6 düştü.

İngiltere Merkez Bankası (BoE) finansal istikrardan sorumlu başkan yardımcısı Jon Cunliffe, yatırımcı güvenini artırırken kripto para ekosistemindeki riskleri ele almak için geleneksel finansal sistemlere benzer bir dizi düzenleme oluşturulmasını tavsiye etti.

Güney Kore’nin otomobil devi Hyundai, ticari marka avukatı Mike Kondoudis tarafından yayınlanan yakın tarihli bir tweet’e göre Metaverse dünyasına katıldı. 

Video oyunu perakendecisi GameStop’un uzun zamandır beklenen Ethereum NFT pazarı nihayet yayınlanıyor. 

Playboy, oyun, sosyal ve programlanmış etkinliklerin yanı sıra firmanın gelecekteki NFT koleksiyon sürümlerine ev sahipliği yapacak bir MetaMansion’ı piyasaya sürerek Web3 tekliflerine ekleme yapmaya hazırlanıyor. 

Avrupa Merkez Bankası, Avrupa’nın kripto para birimleri konusundaki endişelerini dile getiren bir inceleme yazısı yayınladı. 

Salı günü yayınlanan bir basın açıklamasına göre, Kaliforniya Mali Koruma ve Yenilik Departmanı (DFPI), bir dizi önde gelen borç verenin kullanıcı hesapları arasındaki para çekme ve transferleri süresiz olarak durdurmasının ardından ABD merkezli borç veren kripto şirketlerini araştırıyor.

Reuters’in bildirdiğine göre, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, ilk spot Bitcoin borsa yatırım fonunu onaylama kararını erteledi.

Japon yatırım bankacılığı ve menkul kıymetler firmasının Amerikan yan kuruluşu Mizuho Securities USA tarafından yayınlanan verilere göre, ABD’nin en büyük borsası Coinbase, hakimiyetini hızla kaybediyor. 

Kripto şirketlerine girişim sermayesi (VC) yatırımları, yılın ilk yarısında %26 düştü.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin bugün, dijital varlıkların ödemeler için kullanılmasını yasakladı. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz