Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri

0
310

HAFTALIK BİTCOİN HABERLERİ
Hafta başında hala 7.000 doların altında işlem gören Bitcoin‘in (BTC) yükselmesi bekleniyordu. Bunun üzerine lider kripto para 16 Nisan tarihinde 7000 doların üzerine çıktı.Bu yükselişin nedeninin koronavirüs salgınının küresel ekonomi üzerindeki kümülatif etkisi olduğu düşünülüyor.Yükselişin ardından birçok kripto para analisti ve trader’ı Bitcoin tahminlerini yayınladı. 18 Nisan tarihinde 7.200 doları aşan Bitcoin şimdilerde 7.154 dolar seviyesinde işlem görmekte.

Coinmetrics analistleri tarafından sağlanan istatistiklere göre, Bitcoin madencileri Kara Perşembe olarak bilinen 12 Mart günü gerçekleşen piyaşa çöküşünün neden olduğu kayıplarını azaltmaya başladı.

Hafta başında bir kullanıcı yaklaşık 1.1 milyar dolar değerinde 161.500 adet Bitcoin transfer etti.

Analist Davincij15, Twitter hesabında emeklilik planları konusuna değindi ve 65 yaşında sadece 1 Bitcoin’e sahip olduğunuz sürece emekliliğin iyi geçeceğini belirtti. 

Sektörün ünlü ismi Peter Brandt Bitcoin’in çökmekte olan finansal sistemden başarılı bir şekilde çıkamayacağını belirtti.

Quantum Economics’ten olan trader ve analist Mati Greenspan, Bitcoin yarılanmasının (BTC), Bitcoin Cash (BCH) ve Bitcoin SV (BSV) yarılanmalarından farklı olacağını dile getirdi.

Glassnode tarafından yayınlanan son verileri, yatırımcılar Bitcoin’lerini aktif olarak hareket ettirdiklerini ve yatırımcıların kripto borsalarını kripto paralarını depolamak için eskisi kadar kullanmadıklarını ortaya çıkardı.

Blockstream’den Zack Voell tarafından yayınlanan bir tweet’e göre Google aramalarında “Bitcoin Halving” terimi tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmak üzere. 

Hafta ortasına doğru 12 Mayıs’da gerçekleşecek olan Bitcoin ödül yarılanmasına 28 gün kala BTC fiyatı 6800 dolar seviyesinde sonu sert bir kırılma ile bitmesi muhtemel bir sıkışma içerisindeydi.

12 Mart’ta yaşanan büyük piyasa çöküşünde lider kripto para olan Bitcoin yaklaşık %50 oranında değer kaybetti. Ancak buna rağmen Bitcoin kaybettiklerini geri kazandı ve birçok varlıktan daha iyi performans gösteriyor.

Kripto trader’ı Credible Crypto  Bitcoin ve XRP grafikleri paylaşarak büyük bir fiyat artışı beklediğini açıkladı. 

Sektörün önde gelen isimlerinden olan John McAfee, salgın krizi sırasında yatırım için 101 hayatta kalma tavsiyesi sundu. McAfee kripto para almak yerine yiyecek ve su almaları gerektiğini belirtti.

‘Rich Dad, Poor Dad’ isimli çok satan kitabın yazarı Robert Kiyosaki, ABD Dolarının (USD) ayı piyasası başlar başlamaz hem Bitcoin (BTC) hem de altının (XAU) parabolik olabileceğini belirtti.

Hafta ortasında lider kripto para Bitcoin’in (BTC) hash oranı 2009 yılında ilk piyasaya sürüldüğünden bu yana üçüncü en yüksek seviyeye ulaştı.

Beş yıl önce bir Bitcoin sadece 200 dolar değerindeydi ancak şimdilerde 7.000 doların üzerinde. Bu nedenle çıktığı günden lider kripto para birimi olan Bitcoin son beş yılda %3.400 gibi şaşırtıcı bir artış yaşadı diyebiliriz.

PlanB, Bitcoin fiyatının Mayıs ayında gerçekleştirilecek olan ödül yarılanmasından bir veya iki yıl sonra on kat artacağını belirtti.

Norveç ve Lüksemburg’daki araştırmacılar Lightning Network üzerinde mevduat miktarını ortaya çıkaran bir güvenlik açığı tespit etti.

Birçok banka hala lider kripto para Bitcoin’i düşmanları olarak görüyor ve Bitcoin satın alan kullanıcılarının hesaplarını donduruyor.

Yayınlanan son veriler aktif Bitcoin arzının son altı ayın en yüksek seviyesine ulaştığını gösterdi. Bu durum Bitcoin hash oranını da etkiledi ve önemli bir düşüş yaşandı.

Mark Cuban, Bitcoin’in (BTC) karmaşıklığı konusunda Tyler Winklevoss ile Twitter’da tartışmaya başladı. Tartışma sırasında iki isim basketbol ve Bitcoin arasında bir zorluk karşılaştırması yaptı.

Önde gelen analist Michael van de Poppe, bu hafta sonu Bitcoin’in 7.198 dolara yükselerek CME boşluğunu dolduracağını ancak hafta başında tekrar 6.940 dolar alanına geri döneceğini belirtti.

Bitcoin hayranı olan Twitter kullanıcısı Robert Art, Twitter hesabındaki bu senenin en büyük yükseliş tahminlerinden bazılarını paylaştı. 

 

 

HAFTALIK ALTCOİN HABERLERİ
Ethereum’un kurucu ortağı Vitalik Buterin, cep telefonları aracılığıyla kripto para madenciliği yapmanın aptallık olduğunu söyledi.

18 Nisan tarihinde Prysmatic Labs, Ethereum (ETH) 2.0’ın ilk aşamalarından birini olan Topaz Testnet’i yayınladı. Bu gelişme ile birlikte Ethereum ağı Beacon Chain’e hiç olmadığı kadar yakın.

Sektörün ünlü ismi John McAfee, yakında McAfeedex’te kullanıma sunulacak olan GHOST isimli yeni gizlilik coin’ini duyurdu. 

Twitter’da en sert XRP eleştirmenlerinden biri olarak bilinen Peter Brandt, XRP dolandırıcılığı ile bir tweet üzerine, XRP’nin ederi kadar yani bedava olarak verilmesi gerektiğini söyledi.

Messari’nin kripto para birimi veri izleyicisi OnChainFX’e göre, stablecoin Tether (USDT) piayasa değeri olarak üçüncü kripto para birimi oldu ve XRP’yi geride bıraktı. 

Çin devletin blockchain ile alakalı birimi olan CCID blockchain araştırma enstitüsünün düzenli olarak yayınladığı en iyi kripto paralar listesinin 17.’si yayınlandı.
En son yayınlanan Messari‘nin paraların gerçek hacimlerine göre listendiği kripto para piyasası verilerine göre, Chainlink veya LINK olarak bilinen altcoin Ethereum ve Ripple gibi kripto varlıklarının önünde seyrediyor.

IOTA vakfından yapılan açıklamada uzun bir süredir yol haritalarından olan Qubic isimli güncellemenin rafa kalktığı duyuruldu. 

Gemini borsasının kurucu ortağı Tyler Winklevoss, uzun süredir büyük bir Bitcoin destekçisi ancak bugün yaptığı açıklamada Chainlink ile ilgili olumlu yorumlarda bulundu hatta altcoini Bitcoin ve Ethereum ile karşılaştırdı. 

 

HAFTALIK DİĞER KRİPTO PARA HABERLERİ
Steem’den Dan Hensley, TRON’un kurucusu ve CEO’su Justin Sun hakkında ağır suçlamalarda bulundu. Hensley’nin geçtiğimiz gün yayınladığı yazısında yakın zamanda yaşanan Justin Sun ve Steem çatışmasından bahsetti.

Siber güvenlik firması Qrator Labs’ın verilerine göre, Rusya’daki insanlar devam eden koronavirüs salgınının ortasında kripto para alışverişi hizmetleriyle giderek daha fazla meşgul oluyorlar.

Güneydoğu Çin’de bir şehir olan Shenzhen Nanshan Bölgesi Blockchain teknolojisinin benimsenmesini teşvik etmek için Huawei şirketi ile işbirliği yaptı.

Federal Soruşturma Bürosu (FBI), yaptığı açıklamada tüm dünyayı etkileyen koronavirüs salgınına bağlı olarak kripto para dolandırıcılıklarının sayısında artış beklediğini belirtti.

Facebook’un stablecoin projesi Libra, CryptoKitties ve Flow Blockchain’in ardındaki ekip Dapper Labs ile iş birliği yaptıklarını açıkladı.

The Financial Times’a göre, Girişim sermayesi devi Andreessen Horowitz yalnızca kripto para birimi endüstrisi için bir fon hazırlıyor. Yapılan açıklamada Andreessen Horowitz şirketi kripto para sektörü için toplayacağı fon 450 milyon dolar değerinde. 

Çin’in yakında çıkması beklenen dijital yuan’ı için cüzdan uygulaması olduğu varsayılan bir pilot versiyonunun ekran görüntüleri sosyal medyada dolaşmaya başladı.

Singapur merkezli kripto borsası Chiliz.net, İtalyan futbol takımı Juventus tarafından oluşturulan Blockchain token’ı Juventus Fan Token’ini listelemeye başladı.

“Black Swan” kitabının yazarı Lübnan doğumlu Nassim Nicholas Taleb, sınır ötesi para havaleleri için bir araç olarak kripto para birimlerinin önemini bir kez daha vurguladı.

Bitcoin vadeli işlem borsası Bakkt’ın eski CEO’su senatör Kelly Loeffler, ABD Başkanı Donald Trump’ın çalışma grubuna dahil oldu. 

ABD’li bir kongre üyesi, Facebook’un stablecoin’i Libra’nın, menkul kıymet olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Milyarder Tim Draper Bloomberg’i Amerikalıların işlerine geri dönmesiyle ilgili ifadesini yayınlamadığı için eleştirdi. 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz