Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri

0
435
Blockchain
Blockchain

Haftanın Bitcoin Haberleri

Haziran ayının sonunda Bitcoin, Asya ve Avrupa hisse senedi piyasalarındaki düşüşün ortasında 20.000 dolar seviyesinin altına düştü. 30 Haziran’da Bitcoin, 19.000 dolar seviyesinden düşünce 18.910 dolara gerileyerek gün içi en düşük seviyelere indi. IntoTheblock zincir içi verilere göre, Bitcoin için temel destek, 330.000 adresin daha önce 277.000 BTC’den fazla satın aldığı 19.100 dolar civarında bulunuyor.Temmuz ayı başında da Bitcoin, Bitstamp borsasında 00:29 UTC’de 20.000 dolar seviyesini geri almayı başardı. Lider kripto para 48 dakika içinde %9’dan fazla yükselmeyi başardı.

JPMorgan analisti Nikolaos Panigirtzoglou, Bitcoin boğalarının henüz ormandan çıkmamış olabileceğine inanıyor.

Bitcoin’in hareketinin yönünü mükemmel bir şekilde tahmin eden stock to flow (S2F) modeli ilk kripto para biriminin bu hafta 72.000 dolara ulaşacağını gösteriyor, ancak bunun gerçekleşmesi pek mümkün değil.

Kripto yatırım fonu operatörü Hodl’un CEO’su Maurice Mureau, son aylardaki ciddi ayı piyasasına rağmen kripto görünümünde yükselişini sürdürüyor. 

MicroStrategy, 10 milyon dolar karşılığında başka bir Bitcoin yığını satın aldığını duyurdu. CEO’nun az önce yayınladığı bir tweet’e göre, Michael Saylor’un şirketi, neredeyse 10.000.000 dolar değerinde 480 adet Bitcoin (BTC) satın aldı. 

Tom Lee’nin Fundstrat’ı, başka bir satışın muhtemel olduğunu iddia ederek Bitcoin dip alıcıları için bir uyarı yayınladı.

Binance CEO’su Changpeng Zhao, desteğini MicroStrategy CEO’su Michael Saylor’a vererek, son gülen kişinin Saylor olacağını belirtti.

Deutsche Bank analistlerine göre, Bitcoin 2022’nin dördüncü çeyreğinde kısmen toparlanabilir.

“One Coin” Ponzi şemasının arkasındaki Bulgar dolandırıcı Ruja Ignatova, Federal Soruşturma Bürosu’nun En Çok Arananlar listesine eklenecek. 

JPMorgan’daki bir stratejist, daha güçlü kripto firmalarının endüstriyi büyük bir borç kaldırmanın ortasında kurtarmaya gelmesiyle, ayı piyasasının en kötüsünün sona erebileceğini tahmin ediyor. 

New York merkezli küresel bir yatırım yöneticisi olan VanEck, Bitcoin borsasında işlem gören spot bir fon oluşturmak için başvurusunu yeniden düzenledi. 

Grayscale Bitcoin Trust’ın hisseleri, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun spot piyasaya Bitcoin ETF’ye geçiş başvurusunu reddetmesinin ardından %35 değer kaybetti. 

Bitcoin’de 60 milyon dolar kaybeden El Salvador Başkanı Nayip Bukele, daha fazla BTC satın aldı. 

Haftanın Altcoin Haberleri

WatchTheBurn Ethereum ağ izleyicisinin önerdiği gibi, 2,5 milyondan fazla ETH sonsuza dek ortadan kaldırıldı. 

Jed McCaleb’in 114 milyon XRP’si kaldığı iddia ediliyor. Jed McCaleb’in XRP bakiyesini izlemeye adanmış bir web sitesi olan Jed Balance tarafından sağlanan verilere göre, Ripple kurucu ortağı ve eski CTO’nun cüzdanında artık 114 milyondan az XRP kaldı.

Ripple ortağı Airwallex, Yeni Zelanda’da uluslararası ödeme hizmetlerinin başladığını duyurdu. 

CoinGecko’nun verilerine göre, önde gelen NFT koleksiyonunun yerel Ethereum tokeni ApeCoin, bir gecede %22’nin üzerine çıktı. 

2022 yazının başlangıcından birkaç gün önce, STEPN tokenin fiyatı %30 değer kaybetti, ancak projenin korkunç görünen geleceğine rağmen GMT, son yedi günde %75 oranında değer kazandı. 

Dogecoin, son 24 saat içinde en karlı varlık haline geldiği için kripto para piyasasında yer ediniyor. 

Estonya’nın önde gelen borsası Switchere, ima ettikten haftalar sonra Shiba Inu tokenleri SHIB, LEASH ve BONE’nin listelendiğini resmen duyurdu. 

CNBC ile yakın tarihli bir röportajda, Ark Invest CEO’su Cathie Wood, kripto para birimlerinin geleceği hakkında iyimser konuştu ve son piyasa düşüşüne rağmen “durdurulmayacağını” vurguladı. 

IntoTheBlock’un In/Out of the Money göstergesi, Dogecoin adreslerinin %52’sinin kâr ettiğini, kalan adreslerin %46’sının zararda olduğunu ve ancak %2’sinin başabaş olduğunu gösteriyor. 

Sveriges Riksbank başkan yardımcısı Cecilia Skingsley, hükümetlerin CBDC birlikte çalışabilirliğini karmaşıklaştırabileceğini söyledi.

Shiba Inu (SHIB), altcoin piyasası düştükçe bir sıfır ekliyor. Shiba Inu, 11 Haziran’da en son görülen seviyelere döndüğü için fiyat etiketine fazladan bir sıfır ekleyerek neredeyse iki haftanın en düşük seviyesini işaret ediyor.

Muazzam miktarda BabyDoge tokeni yakmak için oy verildi. 50 katrilyon BabyDoge tokeni yakmak için yapılan sansasyonel oylama başarılı bir şekilde sonuçlandı.

Blockchain dedektifi Elliptic, son Harmony hackini Kuzey Kore ile ilişkilendirdi. blok zincirinin Horizon Bridge projesi bu ayın başlarında 100 milyon dolarlık bir saldırıya uğradı.

Shibburn web sitesine göre, Shiba Inu’nun yanma oranı son 24 saatte önemli ölçüde arttı. Shibburn Twitter hesabı, yaklaşık sekiz saat önce 219.660.376 SHIB tokeninin yakıldığını ve 16’dan fazla işlemin yapıldığını bildirdi.

Cardano ekibi tarafından sağlanan son güncellemelere göre, Cardano’nun COTI ağı ile iş birliği içinde geliştirilen algoritmik stablecoin’i Djed, Vasil Hard Fork ana ağının piyasaya sürülmesinden kısa bir süre sonra yayınlanabilir.

Altcoinler
Altcoinler

Haftanın Diğer Kripto Para Haberleri 

Harmony Protokolü’nün arkasındaki ekip, Horizon Bridge’den 100 milyon dolarlık altcoinlerin iadesine yol açan bilgiler için 1 milyon dolarlık bir ödül sunuyor.

Avrupalı ​​milletvekilleri, 30 Haziran’da kripto para birimlerinin düzenlenmesine ilişkin tasarının son tartışmasını yapacaklar. 

Amerikan bankacılık devi Goldman Sachs’a göre, Coinbase fiyat hedefini “satmak” için düşürdü. Mevcut kripto fiyatlarına ve işlem hacmine dayanarak Goldman, borsa gelirinin 2022’de yıldan yıla %61 düşüş göreceğine inanıyor.

Bloomberg’in FTX’in popüler hisse senedi alım satım uygulaması Robinhood’u satın almayı planladığını bildirmesinin ardından Robinhood hisseleri %18’den fazla arttı. 

Sky News, Britanya Virjin Adaları merkezli bir mahkeme, güç durumdaki kripto para hedge fonu Three Arrows Capital’in tasfiyesine karar verdi.

New York Federal Rezerv Bankası’nın eski bir çalışanı olan Lee Reiners, Business Insider tarafından yayınlanan bir makaleye göre kripto para birimlerinin düzenleyiciler tarafından yasaklanması gerektiğine inanıyor.

CoinFlex CEO’su Mark Lamb, borsanın kullanıcı para çekme işlemleri için platformunu yeniden açabilmesi için daha fazla zamana ihtiyaç olduğunu söyledi. 

Eskiden Facebook olarak bilinen Meta, sosyal ağında bazı ABD’li içerik oluşturucular için NFT’leri kullanıma sunmaya başladı. 

Avrupa Birliği’nden (AB) yetkililer, yeni bir tek düzenleyici çerçeve altında kripto ihraççıları ve hizmet sağlayıcıları için hayatı zorlaştıracak önemli bir yasa üzerinde anlaştılar.

Axios’a göre kripto para devi FTX.US, 240 milyon dolara kadar güç durumdaki borç veren BlockFi’yi satın almayı kabul etti.

Bloomberg’in bildirdiğine göre, 3AC olarak da bilinen kripto yatırım şirketi Three Arrows Capital Cuma günü Bölüm 15 İflas başvurusunda bulundu. 

ABD’deki en büyük kripto para borsası olan Coinbase, Cuma günü bir blog yazısında Avrupa’daki varlığını güçlendirme planını açıkladı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz