Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri

0
337
Blockchain
Blockchain

Haftanın Bitcoin Haberleri

Büyük kayıplarla geçen bir hafta sonundan sonra, kriptonun en büyük iki kripto parası Pazar günü marjinal geri kazanımlar yaparak sırasıyla 20.000 ve 1.000 doların üzerine çıktı.

Daha sonra lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) 21 bin doların üzerine yükselmeyi başardı. 

Eski BitMEX CEO’su Arthur Hayes, kripto para yatırımcılarını kısa vadede daha fazla zorunlu satış olabileceği konusunda uyardı.

Yakın tarihli bir web yayını görünümü sırasında, MicroStrategy CEO’su Michael Saylor, kayıt dışı menkul kıymetler ticareti yapan denetimsiz bankaları ve yatırım şirketlerini eleştirdi.

Analistler, kripto pazarındaki mevcut makro rüzgarlar ve krizler göz önüne alındığında genel tonun negatif kalmasının nedenleri olarak, Bitcoin ve Ethereum tarafından yönetilen son kripto piyasası toparlanmasının kısa olabileceği konusunda uyarıyorlar. 

Tanınmış Bitcoin maksimalisti Max Keiser, bu yıl Bitcoin’in hala 220.000 dolara ulaşma ihtimalinin yüksek olduğuna inanıyor.

Önde gelen kripto para birimi bir süre 20.000 dolar civarında tutunmayı başardığı için, daha yükseğe çıkamadı, Fundstrat Global Advisors’ın baş uzmanı, BTC’nin son kayıpları geri kazanmak için aşması gereken seviyeleri belirledi.

South China Morning Post’un haberine göre, doğrudan Çin Komünist Partisi tarafından kontrol edilen bir iş gazetesi olan The Economic Daily, Bitcoin fiyatının sıfıra düşebileceği konusunda uyardı.

BTC.com tarafından sağlanan verilere göre, Bitcoin’in madencilik zorluğu son iki hafta içinde %2,35 azaldı ve bu, 2022’nin başından bu yana ikinci en büyük olumsuz ayarlamayı işaret ediyor. 

Kripto borsası Binance CEO’su Changpeng Zhao, Bitcoin’in birkaç ay ile birkaç yıl arasında tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 70.000 dolara ulaşabileceğine inanıyor. 

IntoTheBlock zincir üstü veri satıcısı, madenciler son zamanlarda büyük miktarlarda BTC satarken, balinalar düşüşte BTC satın alırken büyük yeni Bitcoin adreslerinin ortaya çıktığını bildirdi. 

Milyarder Seth Klarman, Bitcoin madenciliği fikrini “çılgınlık” olarak nitelendirdi. Hedge fon yöneticisi Seth Klarman, kripto para birimleri konusunda oldukça şüpheci olan milyarderler arasında yer aldı.

Kripto para piyasasındaki en son rahatlamaya rağmen, traderlar ve yatırımcılar, hacim göstergesine göre acele etmiyorlar ve temkinli kalıyorlar, bu da çoğu merkezi borsada satın alma gücünün bulunmadığını gösteriyor.

altcoinler
altcoinler

Haftanın Altcoin Haberleri

Analistler, kripto pazarındaki mevcut makro rüzgarlar ve krizler göz önüne alındığında genel tonun negatif kalmasının nedenleri olarak, Bitcoin ve Ethereum tarafından yönetilen son kripto piyasası toparlanmasının kısa olabileceği konusunda uyarıyorlar. 

Zincir içi ve piyasa takipçisi Dune Analytics’in önerdiği gibi, Ethereum kripto para piyasasındaki büyük satışların ortasında bir rekor kırdı. 

Binance borsası, Ethereum cüzdanı için yaklaşan bakımı duyurdu. Dünyanın en büyük kripto ticaret platformu Binance, 27 Haziran’daki bakım sırasında Ethereum cüzdanıyla operasyonları askıya alma planlarını yaymak için bir blog yazısı yayınladı. 

Blockchain şirketi Ripple, şehirdeki ilk Kanada ofisini açtıktan sonra Toronto’da 50 mühendis kiralamayı planlıyor.

WhaleStats verilerine göre, Shiba Inu şu anda USDC’den sonra ilk 100 Ethereum balinası için en büyük tutulan kripto varlığı iken, Ethereum (ETH) bir numaralı yerini koruyor.

Geçtiğimiz hafta sonu, bu iş platformu Amazon ve diğer projeler aracılığıyla 70 milyondan fazla SHIB yakıldı. 

FTX ABD Başkanı Brett Harrison, kripto para biriminin toparlanmasını potansiyel olarak hızlandırabilecek temel faktörleri paylaştı. 

Popüler meme parası BabyDoge artık Binance Akıllı Zincir balinaları tarafından en çok arananlar arasında listelendi. 

Shiba Inu (SHIB), dün aniden neredeyse %45 oranında ralli yaparak fiyatı ana dirence doğru itti.

Shiba Inu, 21 Haziran’da fiyatı %45’ten fazla artarak 0.000012 dolara ulaştığı için satın alma baskısı ile karşı karşıya kaldı.

Elliptic tarafından yayınlanan yakın tarihli bir rapora göre, en büyük meme kripto para birimi olan Dogecoin, darknet’te popüler hale gelmeye başladı. 

Polygon’un yerel tokeni MATIC bu hafta boyunca neredeyse yüzde 70 arttı ve balinalar çok para biriktiriyor. 

Babydogeburn Twitter hesabı, son birkaç saat içinde toplam dolaşımdaki tedarikten 2.018.896.967.261 Baby Doge Coin’in kaldırıldığını bildirdi. 

Cardano geliştiricileri, Vasil hard fork’un piyasaya sürülmesine yaklaşıyor. Yakın tarihli bir duyuruya göre Input Output, Cardano düğümü 1.35.0’ı yayınladı. 

Haftanın Diğer Kripto Para Haberleri

Andreessen Horowitz, dördüncü kripto para birimi fonu için 4,5 milyar dolar topladı ve kripto ve blok zinciri yatırımları için toplam artışını 7,6 milyar doların üzerine çıkardı. 

Analitik firması Sensor Tower tarafından sağlanan verilere göre, kripto para birimi pazarlaması Kasım ayından bu yana çöktü. 

Dünyanın en büyük kripto ticaret merkezi Binance, yakın tarihli bir blog yazısında 23 Haziran’dan itibaren Tron cüzdanı için bakım yapmayı planladığını belirtti. 

Dogecoin kurucu ortağı Jackson Palmer, Avustralya televizyon paneli “The Project” yayını sırasında kripto para birimlerini bir kart evine benzetti. 

Amerikan e-ticaret şirketi eBay, Çarşamba günü yaptığı açıklamaya göre, en iyi NFT pazarlarından biri olan KnownOrigin’i satın aldı.

Terra’dan Do Kwon, Terra blok zincirinin çöküşünün ardından tüm servetini kaybettiğini iddia ediyor. The Wall Street Journal ile yakın zamanda yapılan bir röportajda, tartışmalı Terra kurucu ortağı Do Kwon, projenin çöküşüyle ​​“yıkıldığını” söyledi.

Üst düzey lüks moda evi, dijital bir “Vault Art Space” başlatmak için SuperRare’in DAO’suna yatırım yapıyor.

Perşembe günü erken saatlerde yayınlanan bir güncellemeye göre, kripto para türevleri borsası CoinFLEX, olumsuz piyasa koşulları ve isimsiz bir karşı tarafla bağlantılı belirsizlik nedeniyle para çekme işlemlerini durdurdu.

Proje ekibi tarafından bu Cuma günü erken saatlerde yapılan resmi bir açıklamaya göre, Harmony’nin Horizon Bridge projesi 100 milyon dolarlık bir saldırıya uğradı. 

Cristiano Ronaldo, kripto şirketi Binance ile çok yıllı ortak pazarlama anlaşması imzaladı. Bugün açıklanan anlaşmanın bir parçası olarak, anlaşmanın her yılında birden fazla Ronaldo NFT koleksiyonu üretilecek ve yalnızca Binance NFT pazarında yayınlanacak.

Coinbase, Perşembe günkü bir blog yazısında, müşterilerin Polygon ve Solana’dan başlayarak birden fazla ağda kripto para birimi gönderip almasına izin verdiğini söyledi.

Coinbase Türevleri Borsası, dünya çapında 3 trilyon dolarlık bir pazardan yararlanmayı ve traderlar için riskten korunma seçenekleri sunmayı umuyor. 

Yaklaşık 8 milyar dolarlık mevduatın akıbeti bilinmiyor ve Celsius bir iflasın eşiğinde görünüyor. 

Cuma günü yapılan açıklamaya göre, Viyana merkezli kripto para borsası Bitpanda, olumsuz piyasa koşulları nedeniyle 730 çalışanını işten çıkardı. 

Goldman Sachs, yatırımcılardan sorunlu kripto borç veren Celsius’tan sıkıntılı varlıkları satın almak için 2 milyar dolar toplamak istiyor. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz