Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri

0
379
Blockchain
Blockchain

Haftanın Bitcoin Haberleri

Bitcoin hafta başında 26.000 doların altına düşerek 2022’nin en düşük noktası ve 12 ayın en düşük seviyesine geriledi.Hafta sonuna doğru lider kripto para birimi Bitcoin, topluluk fiyatın tersine dönmesini umarak bir süredir elinde tuttuğu 20.000 dolarlık kritik seviyeyi kaybetti. 

778 milyon doların üzerinde kripto para tasfiye edildi. Ethereum, 302 milyon dolarlık likidite ile tasfiyelere öncülük ediyor, onu aynı dönemde 300 milyon dolar ile Bitcoin ve 15 milyon dolar ile Solana takip ediyor.

Kripto para traderı Peter Brandt, Bitcoin’in 2023’te başka bir boğa koşusu başlatmasının muhtemel olduğunu iddia ediyor.

Bitcoin, son 24 saat içinde değerinin yaklaşık %13’ünü kaybetti. CoinMarketCap verilerine göre, kripto para birimleri için piyasa değeri son 24 saatte yaklaşık %12 düşerek Pazartesi sabahı yaklaşık 970 milyar dolara geriledi. 

Ticaret hacmine göre dünyanın en büyük kripto borsası olan Binance, CEO Changpeng Zhao’nun bir tweet’ine göre, Pazartesi sabahı erken saatlerde “birikmeye neden olan sıkışmış bir işlem nedeniyle” bitcoin (BTC) çekimlerini geçici olarak duraklattı.

Bloomberg ile yakın tarihli bir röportajda, Amerikalı milyarder iş insanı David Rubenstein, devam eden piyasa düzeltmesine rağmen kriptonun hiçbir yere gitmeyeceğini söyledi.

CNBC’den Jim Cramer, bugünün piyasa çöküşünü “Kripto Pazartesi” olarak adlandırdı. Cramer düzeltmeyi şok edici olarak nitelendirdi. 

MicroStrategy CEO’su Michael Saylor, Bitcoin fiyat düşüşü nedeniyle şirketinin bir marj çağrısı ile karşı karşıya olduğunu reddetti. 

ABD Federal Rezervi, gösterge faiz oranını 75 baz puan artırarak, 1994’ten bu yana en büyük artışı işaret ediyor. En büyük kripto para birimi haberlerde kısaca %4’ten fazla arttı, ancak daha sonra bu kazançları anında sildi.

Peter Schiff, mevcut Bitcoin ve Ethereum fiyatları seviyelerini neredeyse %100 tahmin ettiğini belirtiyor. 

Amerikalı yatırımcı Jeffrey Gundlach, büyük düzeltmeye rağmen Bitcoin’de düşüş eğilimini sürdürüyor. Amerikalı yatırımcı Jeffrey Gundlach geçtiğimiz günlerde CNBC’ye, Bitcoin’in 10.000 dolar seviyesine düşmesi halinde şaşırmayacağını söyledi.

En iyi kripto para birimleri Bitcoin ve Ethereum, Fed’in faiz artırımını takiben, zincirleme kullanıcı aktivitesinin zayıfladığı bir ortamda gece boyunca kazançlar kaydetti. 

Dogecoin, yeni Dogecoin web sitesinin önizlemesi hakkında topluluk geri bildirimini memnuniyetle karşıladığını söyledi. 

Bloomberg ile yakın zamanda yapılan bir röportajda Galaxy Digital CEO’su Mike Novogratz, Bitcoin ve Ethereum’un yükseliş anlatılarını yeniden kazanmalarının biraz zaman alacağını öngördü. 

Uluslararası Para Fonu tarafından yayınlanan yeni bir rapora göre dünyanın en büyük kripto para birimi olan Bitcoin, kredi kartlarından milyon kat daha fazla enerji tüketiyor. 

Cryptorank piyasasından ve on-chain tracker’dan elde edilen verilere göre, piyasa ayıların ağır baskısı altında hareket etmeye devam ettikçe Bitcoin madenciliğinin karlılığı mutlak bir düşük seviyeye geriledi.

Digital Currency Group CEO’su Barry Silbert, yakın tarihli bir tweet’te Bitcoin satın aldığını açıklayarak kripto para birimi boğalarının moralini yükseltti. 

Bitcoin (BTC)
Bitcoin (BTC)

Haftanın Altcoin Haberleri

Ethereum hafta başında %13 oranında düşen korkunç bir gün daha kaydetti. En büyük alternatif kripto para birimi 1.423 dolara düştü. 

Galaxy Digital CEO’su Mike Novogratz, yakın tarihli bir konferanstaki en son satışlara rağmen, kripto para piyasasının mevcut durumu hakkında iyimser yaklaştı. Kripto para birimi patronu, en büyük altcoin olan Ethereum’un 1.000 dolar seviyesini tutabileceğini tahmin etti.

Kripto piyasası düzeltmeden geçerken, popüler Ethereum NFT koleksiyonu, geçen Ağustos ayından bu yana görülmeyen düşük seviyelere geriledi.

Bloomberg ile yakın zamanda yapılan bir röportajda Galaxy Digital CEO’su Mike Novogratz, Bitcoin ve Ethereum’un yükseliş anlatılarını yeniden kazanmalarının biraz zaman alacağını öngördü. 

Whale Alert, büyük miktarda Ripple bağlantılı XRP tokeni taşıyan dört kripto transferi tespit etti. Aktarılan toplam XRP miktarı yaklaşık 220 milyon XRP’yi oluşturuyor. 

Pazartesi günü erken saatlerde yayınlanan bir duyuruya göre, popüler kripto para ödünç verme platformu Celsius, aşırı piyasa koşulları nedeniyle tüm para çekme işlemlerini durdurdu.

Düşüş trendinde olmasına rağmen, ADA traderları ve yatırımcıları ayılardan gelen baskıyı durdurdu ve varlıkları Mayıs ortasından bu yana oluşan bir konsolidasyon aralığı içinde tutuyor.

Arizona Eyalet Üniversitesi, ticari marka avukatı Josh Gerben tarafından yayınlanan bir tweet’e göre, Amerika Birleşik Devletleri Patent ve Ticari Marka Ofisine metaverse ile ilgili birkaç dosyada bulundu.

Crypto Gold sözleşmesi PAXG, son piyasa düzeltmesi sırasında bir kez daha lider kripto para birimi Bitcoin’i (BTC) geride bıraktı. 

Dogecoin geliştiricisi Michi Lumin tarafından paylaşıldığı gibi, Dogecoin projeleri oluşturmak için yapı taşını ifade eden Libdogecoin, yakında v0.1’de başlayabilir.

Microsoft’un kurucu ortağı Bill Gates kısa süre önce, NFT’lerin “daha büyük aptal teorisi” türünde bir yatırım olduğunu belirtti. 

IntoTheBlock’a göre, kripto para piyasasındaki volatilitenin artmasıyla birlikte, traderlar piyasada aktif olarak açığa satış, geri çekilme ve riskten korunma işlemleri yaparken borsalar girişlerde büyük bir artışla karşı karşıya kaldı.

Shiba Inu (SHIB), daha geniş kripto para piyasası ve ABD hisse senetleri ile birlikte toparlanarak %14 arttı.

Milyarder Elon Musk, bugün erken saatlerde Manhattan federal mahkemesinde açılan 258 milyar dolarlık toplu dava ile karşı karşıya kaldı. 

Binance CEO’su Changpeng Zhao, borsanın Güney Kore pazarına yeniden girme planları olduğu iddiasıyla ilgili söylentileri yalanladı.

Shiba Inu, WellyFriends NFT projesini 17 Haziran’da saat 19:30’da TV yayın platformu Twitch’te açıklayacak. 

WhaleStats tarafından paylaşılan verilere göre orijinal meme coin DOGE, en yüksek işlem hacmine sahip coinler listesine girdi. 

San Francisco merkezli kripto borsası Kraken, Dogecoin’in gelecekteki sözleşmelerini listelemeye hazırlanırken Dogecoin’e desteğini genişletiyor.

Haftanın Diğer Kripto Para Haberleri 

Bank of America (BAC) Pazartesi günkü bir raporda, kripto değerlemelerindeki keskin düzeltmeye rağmen, sektöre olan tüketici ilgisinin hala güçlü olduğunu söyledi.

CEO Kris Marszalek Cumartesi günü bir tweet’te yaptığı açıklamada, Crypto.com’un 260 kişiyi veya kurumsal işgücünün %5’ini işten çıkaracağını söyledi.

Bugün Binance.US aleyhine, kripto para borsasının tüketicileri Terra’nın stablecoin’i UST ve yerel token LUNA’nın güvenliği konusunda yanlış yönlendirdiği iddiasıyla bir toplu dava açıldı. 

Şirket Salı günü yaptığı açıklamada, Coinbase Global’in (COIN) maliyet düşürme planının bir parçası olarak yaklaşık 1.100 çalışanını işten çıkardığını söyledi.

Kripto para sektörünün annesi kabul edilen SEC Komisyon Üyesi Hester Peirce, düzenleyici SEC’in neden kriptodaki spot ETP’leri reddetmeyi bırakması gerektiğini açıklıyor.

Kripto pazarındaki en büyük türev ticaret platformlarından birinin kurucu ortağına göre, altcoinler başka bir düşüşe hazırlanıyor. 

The Wall Street Journal tarafından yayınlanan bir Cuma raporuna göre, zor durumdaki kripto para hedge fonu Three Arrows Capital (3AC), bir kurtarma anlaşması sağlamak için çalışıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz