Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri

0
339
Blockchain
Blockchain

Haftanın Bitcoin Haberleri

En büyük kripto para birimi olan Bitcoin, haftalık grafiğinde yeşil bir mum elde ettikten sonra nihayet bugüne kadarki en kötü düşüş serisini sonlandırdı. Hafta başında Bitcoin %4,47 arttı.

Compound’un uzun vadeli genel müdürü ve en etkili Web3 avukatlarından biri olan Jake Chervinsky, Bitcoin karşıtı yasa tasarısını eleştiriyor. 

Bitcoin (BTC), haftaya yüksek bir notla başladıktan sonra son kazanımlarını geride bıraktı. Bugüne kadarki en uzun düşüş çizgisini kırdıktan sonra, kripto kralı bu haftanın kazanımlarını tamamen silerek 29.184 dolara düştü. 

MicroStrategy CEO’su Bitcoin konusunda yükselişini sürdürüyor. Michael Saylor, Bitcoin’in daha fazla düşmesini ve MicroStrategy’nin devasa BTC yatırımından sonra önemli kayıplar yaşamasını bekleyip beklemediği sorulduğunda, lider kripto para biriminin sıfıra düşeceğine kesinlikle inanmadığını belirtti.

CNBC sunucusu Jim Cramer, yakın tarihli bir röportajda kripto para birimleri konusundaki mevcut duruşunu paylaştı ve insanların, güvenli bir yatırım olarak algılamadıkları sürece, gelişmekte olan varlık sınıfına yatırım yapmakta özgür olmaları gerektiğini iddia etti.

Haftanın Altcoin Haberleri

Coinglass tarafından sağlanan kripto para piyasasındaki tasfiye verilerine göre, Ethereum, piyasadan neredeyse 800 milyon dolarlık siparişin buharlaşmasıyla, yıllar olmasa da son birkaç aydaki en büyük tasfiye hacimlerinden birini gördü.

T3 Trading Group’un baş stratejik sorumlusu Scott Redler’e göre, ikinci en büyük kripto para birimi olan Ethereum (ETH), daha da dik bir düzeltme yaşayabilir. 

Ethereum’un Ropsten adlı en uzun süredir çalışan test ağı, Çarşamba günü proof of stake algoritmasına geçiyor. 

Ethereum, kilit destek seviyesini kaybetti ve 2021’in başından bu yana en düşük fiyat noktasına geriledi. 

RippleNet Europe’un MD’si Sendi Young tarafından paylaşıldığı üzere, RippleNet, Ripple ve Modulr tarafından desteklenen Brezilya’dan yapılan sınır ötesi ödemeler İngiltere ve Avrupa’ya ulaştıkça genişlemeye devam ediyor.

Avalanche’ın (AVAX) COO’su ve kurucu ortağı Kevin Sekniqi, son günlerde Avalanche performansının etkileyici ölçümlerini paylaştı.

Cardano, ilk 100’de en hızlı yükselen varlıkların başında yer alıyor. CoinMarketCap’e göre Cardano, son 24 saatte değerine yaklaşık %14 değer kazandırarak piyasadaki en karlı varlıkların ilk 3’üne ulaştı.

Neredeyse altı aylık bir beklentinin ardından, Avrupa’nın en büyük borsası sonunda Shiba Inu’ya destek ekledi.

Stepn’in GMT’si son sorunlara rağmen %10’luk bir fiyat artışı sağladı. Bu artış, GMT’nin Mayıs sonundan 5 Haziran’a kadar olan %30’luk düşüşün üçte birini telafi etmesine izin verdi.

Cardano, kurumsal yatırımcılardan fon akışı görüyor. Cardano’nun ana şirketi IOHK tarafından paylaşılan son verilere göre, hafta sonu bildirilen 992 proje sayısı artarak 1.003’e ulaştı.

İngiliz Premier Ligi (EPL), dünyanın en çok izlenen spor liginin markasını dijital sahneye genişletmeye hazırlandığının bir işareti olarak ABD’de iki kripto para birimi ve NFT ticari markası açtı.

Wu Blockchain raporlarına göre, Katman 1 Elrond ağı, çalınan ve piyasaya sürülen 1,65 milyon dolardan fazla token ile saldırıya uğradı ve bu da EGLD tokeninde %95’lik büyük bir düşüşe neden oldu.

CoinMarketCap tarafından sağlanan verilere göre, hafta ortasında Solana (SOL), Avalanche (AVAX) ve Binance Chain’in BNB’si sırasıyla %12,24, %11,46 ve %8,81 değer kaybetti. 

Yeni Luna tokeni, piyasaya sürülmesinden bu yana iki haftadan kısa bir süre önce rekor zirvesinden %80’den fazla düştü. 

Solana Ventures ve Solana Foundation tarafından oluşturulan fon, sanal oyunlara odaklanacak ve NFT ve DeFi projelerine yatırım yapacak.

Merkezi olmayan oracle ağı Chainlink’i destekleyen token olan LINK’in fiyatı, en son 10 Mayıs’ta görülen bir seviye olan Çarşamba günü 8.86 dolara yükseldi. 

Dün sabahtan beri çeyrek milyar SHIB yok edildi; ancak, şimdiye kadar, yanma oranı azalmaya başladı.

Edge artık BitPay Protokolünü desteklediğinden, Shiba Inu ödemeleri artık 179 ülkede daha fazla kullanıcı tarafından kullanılabilecek. 

ApeCoin, son 24 saatte en büyük 5.000 Ethereum adresi arasında en çok işlem gören varlıklardan biri oldu.

Litecoin, iki Güney Koreli Kripto borsası olan Bithumb ve Upbit’te, işlem yapılırken daha fazla gizlilik sağlayan kripto parada yapılan değişiklikler nedeniyle listeden çıkarılacak.

Dogecoin 2017-2018 zirve seviyelerine doğru ilerliyor gibi görünüyor. Gokhshtein Media CEO’su David Gokhshtein’e göre Dogecoin, 2017-2018 zirve seviyelerine doğru ilerliyor gibi görünüyor. 

ABD’nin en büyük kripto borsalarından biri olan Coinbase Prime’ın aracılık kolu, geçen hafta Solana ağını hizmet dışı bırakan bir hata nedeniyle SOL transfer işlemlerinde sorun yaşıyor.

Binance Coin (BNB), Binance’in kripto ödeme sağlayıcısı TripleA ile stratejik bir ortaklığa girdiği haberine hızlı bir yükselişle tepki gösterdi.

WhaleStats zincir üstü veri toplayıcı tarafından yakın zamanda atılan bir tweet’e göre, BNB Zinciri (eskiden BSC zinciri olarak biliniyordu) üzerine sarılmış ADA, bu ağda en çok satın alınan dijital para birimlerinin ilk on listesine girdi.

Kripto Paralar
Kripto Paralar

Haftanın Diğer Kripto Para Haberleri 

Reuters tarafından yürütülen bir soruşturmaya göre, Kuzey Kore’nin sponsor olduğu kötü şöhretli bir siber suç grubu olan Lazarus Group, 2020’de dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’in yardımıyla yaklaşık 5,4 milyon dolar akladı.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun, Bloomberg raporlarına göre Binance’in BNB’si hakkında bir soruşturma başlattığı bildirildi. 

Osmosis blok zinciri, topluluk aktivistlerinin kritik bir güvenlik açığını ortaya çıkarmasıyla durduruldu.

İki Oscar ödüllü efsanevi aktör Anthony Hopkins, ilk kez NFT satın almak istediğini duyurdu.

Dijital varlıkların kilit düzenleyicisi olarak Başkan Rostin Behnam, kurumuna daha fazla fon sağlayan ve nakit piyasalarına erişim sağlayan yasaları teşvik ediyor. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz