Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri

0
317
Blockchain
Blockchain

Haftanın Bitcoin Haberleri

Daha geniş pazarın toparlanmasının ortasında, Bitcoin fiyatı Pazar günü geç saatlerde yükseldi ve haftalık 30.700 doların üzerine çıktı. 

Bitcoin konsolidasyon kanalını kırdı ve şimdi 40.000 dolara doğru ilerliyor. 

Bitcoin fiyatı bir kez daha 30.000 dolar seviyesinin altına düştü. Bitstamp borsasında Bitcoin fiyatı bugün erken saatlerde 30.000 dolar seviyesinin altına indi. 

Dünyanın en büyük iki kripto para birimi olan Bitcoin ve Ethereum’un fiyatları hafta sonuna doğru yaklaşık %5 düştü. 

CEO Brian T. Moynihan, bankacılık devinin kripto para birimlerini kaçırıp kaçırmadığına ilişkin bir soruya yanıt olarak basitçe “Hayır” dedi.

Tesla CEO’su Elon Musk, ünlü DC Comics karakterini tekrar paylaştıktan sonra BTC yükselmeye başladı. 

Yeni Deutsche Bank anketine göre Bitcoin, büyük düzeltmelerle karşı karşıya kalmasına rağmen hala balon olarak görülüyor. 

Glassnode’a göre Bitcoin, 28.500 dolardan geri dönüşünden bu yana ulaşılan ilk direnç seviyelerinde hala konsolide olurken, zincir içi ölçüm, tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 4.45 milyon BTC’ye beş yıldan fazla bir süredir dokunulmadığını gösteriyor.

Bitcoin’in iklim etkisi Washington, D.C.’de inceleme altına alındı. Bloomberg Law tarafından yayınlanan bir rapora göre, Bitcoin’in enerji ihtiyaçları şu anda kripto madenciliği üzerine politika önerileri üzerinde çalışan Biden yönetiminin dikkatini çekti.

Fidelity Global Makro Direktörü Jurrien Timmer, kripto para yatırımcıları ve meraklıları tarafından yaygın olarak kullanılan ünlü stock to flow (S2F) modeli hakkındaki görüşünü paylaştı.

Bitcoin’in hakimiyeti Ekim ayının sonundan bu yana en yüksek seviyeye ulaştı. Bitcoin’in hakimiyeti, bugün erken saatlerde 20 Ekim’den bu yana ilk kez %47’nin üzerine çıktı.

Haftanın Altcoin Haberleri

Fidelity, Bitcoin için benzer bir hizmet başlattıktan sonra Ethereum alım satım ve saklama hizmetleri sunmaya başladı. 

Eurovision kazananları Kalush Orkestrası, Ukrayna ordusuna para toplamak amacıyla 500 Ethereum değerindeki kupasını müzayedede sattı.

George Soros’un servetinin yöneticisi, yakın zamanda yapılan bir düzeltmeye rağmen kripto para birimleri konusunda yükselişini sürdürüyor. 

CoinShares tarafından sağlanan verilere göre, Ethereum fonları ezici bir hafta geçirdi. Kripto para varlık yöneticisi CoinShares tarafından sağlanan verilere göre, Ethereum fonları geçen hafta 11,6 milyon dolar değerinde çıkış gördü. 

Dünyanın en büyük iki kripto para birimi olan Bitcoin ve Ethereum’un fiyatları son 24 saatte yaklaşık %5 düştü. Ethereum (ETH) fiyatı, son 24 saat içinde fiyatının %5,65 değer kaybetti.

Singapur merkezli bir fintech girişimi olan Nium, son Ripple Case Study Page güncellemesinde, RippleNet’i kullanma deneyimini ve blok zincirinin şirketin işine getirdiği başarıları paylaştı. 

Yatırımcı Ross Gerber, Terra’nın başka bir dolandırıcılık projesi olduğuna ikna oldu. Gerber Kawasaki Wealth’in başkanı ve CEO’su Ross Gerber, son bir tweet’te Terra’nın “başka bir kripto dolandırıcılığı” olduğunu söyledi. 

TRON, DefiLlama verilerine göre DeFi ekosisteminde büyüme yaşıyor ve şu anda yalnızca Ethereum ve BSC’yi (BNB) takip eden toplam kilitli değer açısından üçüncü en büyük blok zinciri olarak yer alıyor.

Cardano’nun ekosistemi, büyük sürümden sonra fiyat 0,5 dolarlık direnci kırarken büyümeye devam ediyor. 

Elon Musk, yakın tarihli bir tweet’te Palmer’ın iddialarına alaycı bir şekilde yanıt verdi. Tesla’nın CEO’su ve SpaceX’in kurucusu Elon Musk, Twitter spambotlarıyla mücadele edebilecek bir Python kodu yazdığını iddia ettiği için Dogecoin’in kurucu ortağı Jackson Palmer’a tepki gösterdi.

Bu balina, hafta sonu 148 milyar satın aldıktan sonra 130 milyardan fazla meme tokeninden oluşan büyük SHIB parçalarını satın almaya devam ediyor.

LunarCrush’a göre, Elon Musk ve DOGE’nin kurucusu Jackson Palmer arasındaki son günlerde patlak veren Twitter tartışması, Dogecoin’in sosyal medyada etkileşim kazanmasına yaradı. 

Kusama bazı geri dönüş işaretleri gösterdikten sonra %25 yükseliş gösterdi. Substrate üzerine inşa edilen Kusama, sektördeki en başarılı birlikte çalışabilir blok zincirlerinden biri olmaya devam eden Polkadot’a benzer bir kod tabanına sahiptir.

Kraken CEO’su Jesse Powell, şimdi Luna Classic (LUNC) olarak bilinen orijinal LUNA’yı ve şimdi TerraUSD Classic (USTC) olarak bilinen TerraUSD’yi getirmeyi amaçlayan LUNA 2.0 olarak da bilinen yeni LUNA listelemesini savundu. 

Meksika’nın önde gelen fast food restoran zinciri Chipotle, artık dijital ödeme platformu Flexa aracılığıyla Shiba Inu, Bitcoin ve diğer kripto para birimlerini kabul etmeye başladı.

Shibburn, Twitter’da şanslı takipçiye USD cinsinden yaklaşık 47 milyon SHIB sunuyor.

Haftanın Diğer Kripto Para Haberleri 

Algorand tabanlı kurumsal yatırım ürünleri, rekor kıran 20 milyon dolarlık giriş yaptı. 

Yakın tarihli bir makalede Bloomberg, Terra’nın UST algoritmik stablecoin’inin son çöküşünden sonra endişeli olduğunu bildirdi.

Optimism’in airdrop’unu takiben aşırı ağ tıkanıklığının ortasında, yerel token %60’tan fazla düştü. 

Sosyal medya devi Facebook, geçtiğimiz sonbaharda Meta olarak yeniden markalaşarak metaverse niyetlerini netleştirdi.

Dünyanın en büyük kripto para borsasının yatırım kolu Binance Labs, bugün yarım milyar dolarlık yeni bir fon duyurdu. 

Avrupa Birliği mali denetçileri, kripto borsalarının kara para aklamayla mücadele kurallarını ciddi şekilde ihlal ettikleri tespit edilirse lisanslarını kaybetmeleri gerektiğini söyledi.

Johnny Depp’in sanat eserlerini içeren bir NFT koleksiyonu, aktörün dün eski karısı Amber Heard’a karşı açtığı iftira davası kazanmasının ardından fiyat artışını gördü.

Coinbase için zor zamanlar geldi gibi görünüyor, hisseler %9 daha düştü. ABD borsasının bugünkü açılışı, bir zamanlar ülkedeki en büyük kripto para borsası olan Coinbase sahiplerine hoş olmayan bir sürpriz yaşattı. 

Federal Ticaret Komisyonu (FTC) tarafından yayınlanan yakın tarihli bir rapora göre, 2021’in başından bu yana 46.000 kişi dolandırıcılara 1 milyar dolardan fazla kripto para kaybetti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz