Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri

0
311
Blockchain
Blockchain

Haftanın Bitcoin Haberleri

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) hafta sonuna doğru 35.720 dolara kadar geriledi. BTC değerinden 1.000 dolar daha kaybetti, ancak kaybını hızla geri kazanmayı başardı.Haftanın son gününde Bitcoin, Bitstamp’ta 34.200 dolara geriledi. CoinMarketCap’e göre en büyük kripto para birimi şimdilerde 34.754 dolardan işlem görüyor.

The New York Post tarafından yakın tarihli bir rapora göre, dünyanın en lüks spor salonlarından biri olan Equinox, önde gelen kripto para ödeme işlemcisi BitPay ile ortaklık kurduktan sonra kripto para birimlerini kabul etmeye hazırlanıyor. 

Wikipedia’nın ana kuruluşu Wikimedia Foundation, bazı topluluk üyeleri kriptonun artıları ve eksileri hakkında üç aylık bir tartışmayı ateşledikten sonra artık Bitcoin, Bitcoin Cash veya Ethereum’da bağış kabul etmeyeceğini açıkladı.

Nisan 2022, yılın başında yavaşlama başladığından beri Bitcoin (BTC) ATM’lerinin kurulumunda art arda dördüncü yavaşlama ayı oldu. 

Milyarder yatırımcı Warren Buffett, bir kez daha Bitcoin’i (BTC) eleştirdi ve dünyadaki tüm BTC’leri sadece 25 dolara “alamayacağını” iddia etti. 

En son yayınlanan Glassnode verilerine göre, kripto para birimi traderları Ethereum’daki traderlar tarafından çekilen 1,1 milyar doların yanı sıra 1,6 milyar dolarlık BTC’yi borsalardan uzaklaştırdı.

Paul Tudor Jones, çok fazla entelektüel sermayenin kriptoya aktığını ve tahvil ve hisse senetlerinin şu anda en az güvenilir varlıklar olduğunu söylüyor. 

Terra, Bitcoin satın alma çılgınlığını genişleterek en iyi kripto para biriminin ikinci en büyük kurumsal sahibi oldu. 

CoinGlass, lider kripto para birimi Bitcoin’in 36 bin dolara düşmesinin ardından son son 24 saat içinde kripto para piyasasında toplam 400 milyon dolar değerinde kripto paranın tasfiye edildiğini paylaştı.

ABD’deki en büyük bankacılık kurumlarından biri olan Bank of America, en son araştırma makalesinde Bitcoin’in enflasyondan korunma işlevi göremeyeceğini gösterdi.

Kısa vadeli fiyat görünümünü güncelleyen popüler Twitter yorumcusu Credible Crypto, BTC/USD çiftinin 29 bin dolara düşebileceğini öngördü.

Bitcoin (BTC)
Bitcoin (BTC)

Haftanın Altcoin Haberleri

Hafta başında XRP fiyatı %6 arttı ve piyasa değerine göre en büyük 10 kripto paranın geri kalanını geride bıraktı. 

Fox Business ile yakın tarihli bir röportajda, Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, şirketin ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu ile devam eden yasal savaşının “oldukça iyi” gittiğini söyledi.

Yakın tarihli bir tweet’te Tesla CEO’su Elon Musk, Twitter’ın spam sorununu çözmenin en büyük kripto para birimi olan Dogecoin’in yardımıyla çözülebileceğini belirtti. 

Tron ağı kendi algoritmik stablecoin’ini piyasaya sürmeye hazırlanırken, Tron’daki hesap sayısı 90 milyona ulaşarak ağ daha fazla kullanıcı çekiyor.

Katman 2 ölçeklendirme platformu Polygon artık ApeCoin’i destekleyerek 19.000’den fazla merkezi olmayan uygulama (dApp) ve oyunun her yerinde kullanılabilir olmasını sağladı. 

Algorand, FIFA’nın on yıldan fazla bir süredir ABD merkezli ilk sponsoru oldu. Blockchain projesi Algorand, FIFA ile bir ortaklık imzaladı ve 21 Kasım’da başlaması planlanan 2022 FIFA Dünya Kupası’nın resmi blockchain sponsoru oldu. 

Shibburn kripto izleme hizmeti tarafından bildirildiği üzere, bir milyar SHIB’nin neredeyse dörtte üçü yakıldı, yani ölü kripto para cüzdanlarına gönderildi.

Meksika’nın önde gelen kripto para borsası Bitso, yakın tarihli bir Twitter duyurusuna göre, meme kripto para birimi Dogecoin için destek ekledi. 

Litecoin’in kurucusu Charlie Lee, LTC ağının hash oranının tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktığını duyurdu. Hash oranı şaşırtıcı bir şekilde 500 TH/s’ye ulaştı. Lee, bunun kısmen Dogecoin madencilerinden kaynaklandığını ekledi. 

Gucci, meme paraları ve stablecoinler dahil olmak üzere birçok büyük kripto para birimini kabul etmeye başladı. 

Algoritmik stablecoin’in 5 Mayıs’ta piyasaya sürülmesinden hemen önce Tron tokeni %6 değer kazandı. CoinMarketCap verilerine göre, Tron 5 Mayıs’ta algoritmik stablecoin USDD’yi piyasaya sürmeye hazırlanırken TRX yükseldi.

CoinMarketCap’e göre, Cardano’nun (ADA) fiyatı %10 arttı ve piyasa değerine göre en büyük 10 kripto paranın geri kalanını geride bıraktı. 

Binance yeni bir SHIB ticaret çifti ekledi. Kripto borsası Binance, yeni bir SHIB ticaret çifti olan SHIB/GBP’yi ekledi. 

Uniswap (UNI) ve Anchor Protcool (ANC) dahil olmak üzere birkaç merkezi olmayan finans (DeFi) tokeni, son 24 saat içinde çift haneli kazançlar kaydetti.

“Ice Cube” olarak bilinen ABD’li rapçi, oyuncu ve film yapımcısı O’Shea Jackson Sr., son tweetinde meme tokeni Dogecoin’i (DOGE) desteklediğini itiraf etti. 

WhaleStats’ın en iyi 100 Shiba Inu sahibine ilişkin analizi, bu adres kategorisi için 24 saatlik işlem hacminin %317’nin üzerine çıktığını bildiriyor.

Merkezi olmayan alan genişlemeye devam ediyor ve büyük markalar, Google’ın bulut birimi de dahil olmak üzere Web3 araçlarını benimsiyor. 

Haftanın Diğer Kripto Para Haberleri 

4 milyar dolar değerindeki Bored Ape Yacht Club’ın (BAYC) arkasındaki girişim olan Yuga Labs, 24 saatten kısa bir sürede Otherside’ın “Otherdeed” NFT satışlarından 561 milyon dolardan fazla gelir elde etti.

Varlık yönetimi ve kripto tabanlı ürün firması VanEck, ilk NFT koleksiyonunu başlattı.

Piyasa değerine göre en büyük Arjantin özel bankası olan Banco Galicia, platformuna kripto para birimi satın alma ve satma seçeneğini ekledi.

Tesla CEO’su Twitter profil fotoğrafını yeniden değiştirdi. Daha önce Twitter profil fotoğrafında en sevdiği kripto para birimi Dogecoin’i kullanan Musk, şimdi de birkaç Bored Apes NFT’si koydu. 

Ünlü kahve zinciri Starbucks bir dizi NFT koleksiyonu başlatmayı planlıyor. 

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na sunulan verilere göre, büyük kripto borsası Binance, Elon Musk’ın 44 milyar dolarlık Twitter satın alımına katıldı. 

Dogecoin hayranı Elon Musk’ın Twitter’ın geçici CEO’su olacağı bildiriliyor. Konuya yakın kaynaklara atıfta bulunan yakın tarihli bir Reuters raporuna göre, milyarder Elon Musk, Twitter ile yaptığı anlaşma başarılı olursa Twitter’ın geçici CEO’su olacak. 

Önde gelen GPU üreticisi Nvidia, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu ile 5.5 milyon dolarlık bir anlaşmaya vardı.

Bank for International Settlements veya BIS tarafından yürütülen bir anket, dünya çapındaki birçok merkez bankasının bir merkez bankası dijital para birimi veya CBDC’yi piyasaya sürmek istediğini öne sürdü. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz