Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri

0
382
Blockchain
Blockchain

HAFTANIN BİTCOİN HABERLERİ
Bitcoin’in (BTC) 12 Mart tarihinde yaşadığı neredeyse % 50’lik fiyat düşüşüne rağmen S&P 500 ve altın ile karşılaştırıldığında onlardan çok daha iyi performans gösteriyor.

Analist PlanB, yarılanmanın ardından Bitcoin’in sıçrama yapacağı iddiasını tekrarladı.

Hafta başında Bitcoin 7000 doların üzerine çıktı. Bunun üzerine Twitter kullanıcısı @RobertArtRobArt, mevcut fiyat artışının herhangi bir öneme sahip olması için Bitcoin’in 10.400 dolar ulaşması gerektiğini söyledi. Bununla birlikte birçok kripto analisti de Bitcoin tahminlerini yayınladı.

Muhasebe devi PricewaterhouseCoopers (PwC) tarafından yayınlanan yeni bir rapora göre, kripto para fonları toplam varlıkları 2019’da %40 oranında düştü.

ABD Kongre adayı David Gokhshtein, lider kripto para Bitcoin’in bir değer deposu olduğunu söyledi.

Analist 2017 yılından bu yana yatırımcılardan aylık ortalama 400 milyon dolar girişin BTC’nin 7.000 dolar seviyesinde kalmasına yardımcı olduğunu belirtti. PlanB’ye göre eğer yarılanmadan sonra fiyatı 7000 dolar seviyesinde tutabilmek için yarısı olan 200 milyon dolar yeterli olacak. Daha önce geldiği gibi 400 milyon dolar gelmeye devam ederse ise piyasa uçuşa geçecek.

Geçtiğimiz hafta Stock to Flow modelinin artık doğru olmadığını belirten analist PlanB modelin tamamen yanlış tahminler göstermediğini dile getirdi. 

Ethereum kurucusu Vitalik Buterin, Bitcoin için hem yükseliş yönünde hem de düşüş yönünde bugüne kadar yapılmış en kötü iki tahminin hangilerini olduğunu değerlendirdi.

YouTube kanalı olan TopTenz’i hacklemeyi başaran dolandırıcılar 51.200 doların üzerinde para çalmayı başardılar.

Bitcoin için yapılan Google aramalarının sayısı Mart öncesi seviyelere kadar indi bu da lider kripto paraya olan ilginin tekrar azalma eğrisinde olduğunu gösteriyor.

@BTC_JackSparrow isimli trader büyük olasılıkla Bitcoin’in Haziran sonuna kadar 13.800 dolara ulaşabileceğini belirtti.

Galaxy Digital CEO’su Mike Novogratz, en sevdiği iki varlığın Bitcoin ve Altın olduğunu açıkladı ve bu iki varlığın en güvenli varlıklar olduğunu belirtti.

UFC dövüşçüsü Bitcoin yarılanmasına dikkat çekmek için Twitter kullanıcı adını “Bitcoin Halving 13 Mayıs” olarak değiştirdi. 

Ballet kripto cüzdan şirketi CEO’su Bobby Lee, Bitcoin fiyatının Mayıs ayında blok ödülünün yarıya indirilmesiyle 10.000 dolara ulaşmasını beklediğini söyledi.

Square ve Twitter CEO’su aynı zamanda da büyük bir Bitcoin savunucusu olan Jack Dorsey, küresel COVID-19 salgınıyla mücadele için 1 milyar dolar bağışladığını açıkladı.

Tone Vays, genellikle Bitcoin’de bearish (ayı piyasası) yönünde tahmini yapmasına rağmen şimdilerde lider kripto paranın bullish (boğa piyasasında) olduğunu söylüyor. 

Ünlü analist Bitcoin Jack, yayınladığı grafik ile birlikte Bitcoin’in artış yaşayacağını ve yeni bir tüm zamanların zirvesine gideceğini belirtti.

Çok satan ‘Rich Dad, Poor Dad’ isimli kitabın yazarı olan Robert Kiyosaki, piyasaya çıktığı sene olan 2009’da Bitcoin almadığı için pişmanlık yaşadığını söyledi.

Kasım ayı başında ABD Kongresi Cumhuriyet Meclisi seçimlerinde aday gösterilen David Gokhshtein, mevcut kriz esnasında Bitcoin satmayacağını belirtti. 

Kripto analitik platformu Santiment tarafından yayınlanan verilere göre, Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) ve Chainlink (LINK) GitHub’daki en aktif geliştiricilere sahip paraların başında yer alıyorlar.

BitMEX’in CEO’su Arthur Hayes, lider kripto para olan Bitcoin’in yıl sonuna kadar 20.000 dolar olacağını öngördü.

Önde gelen analist Tuur Demeester, Bitcoin ve altının yakın zamanda yükselmeye başlayacağını söyleyerek yatırımcıların şimdiden hazırlanmaları gerektiğini belirtti. Bu arada Demeester 2040 yılına kadar Bitcoin ve altının portföyünde kalacağını söyledi.

Chainalysis tarafından açıklanan yeni bir rapora göre, kripto para birimi Ponzi şemalarının gelirleri 8 Mart’tan bu yana % 33 oranında düşerek 4.2 milyon dolardan yaklaşık 2.9 milyon dolara kadar indi.

Geçtiğimiz hafta takipçilerini “Bitcoin alın” diyen Galaxy Digital’in CEO’su Mike Novogratz, bu hafta bu önerisini yineledi. 

Twitter’da 138.600 takipçisi olan ünlü trader Crypto DonAlt bir Bitcoin grafiği paylaşarak Bitcoin’in bu hafta sonu 6.200 dolarlık alanı hedeflediğini ancak daha da düşebileceğini söyledi.

BTSE’nin Pazarlama Direktörü Lina Seiche, Mayıs ayında gerçekleşmesi beklenen yarılanmanın ardından Bitcoin fiyatının iki şekilde de hareket edebileceğini dile getirdi. 

Yakın tarihli bir TED röportajında, Bridgewater Associates eşbaşkanı Ray Dalio, Bitcoin’den alternatif olarak bahsetmese de, paranın servet için riskli bir yer olduğunu söyledi.

Ünlü Silk Road Darkweb pazarının kurucusu Ross Ulbricht, Bitcoin fiyatının 1.200 dolara kadar düşebileceğini dile getirdi.

HAFTANIN ALTCOİN HABERLERİ
Haftanın ortasına doğru Ethereum (ETH) artmaya başladı. Bu yükselmeye sebep olan birkaç faktör var.

TradingView yatırımcıları XRP fiyatının Yükselen Kama formasyonundan dolayı daha da düşmek üzere olduğunu belirtti.

Her üç XRP likidite endeksi de yeni zirvelere ulaştı. Ripple’ın sınır ötesi ödemeler için Talep Üzerine Likidite (ODL) çözümü hacimleri neredeyse iki katına çıktı.

XRPL Monitor tarafından paylaşılan veriler, bazıları anonim, bazıları kurumsal yatırımcılara ait olan çok sayıda cüzdan arasında değeri 39.518.525 dolar olan 211 milyon XRP’nin gönderildiğini gösterdi.

Whale Alert hesabı Ripple’ın şirketin eski CTO’su Jed McCaleb‘ın cüzdanına 63.704.590 XRP gönderdiğini tespit etti.

Gemini borsası Brave’in Basic Attention Token (BAT) ticaretini destekleyeceğini duyurdu.

Hafta ortasında Bitcoin Cash madenci ödül yarılanmasını gerçekleşti.Bunun öncesinde % 12 artış göstererek yükselen Bitcoin Cash yarılanmanın ardından hash oranlarında büyük bir değişim yaşadı bu da fiyatını etkiledi. Buna rağmen BCH’nin ilk savunucularından biri olan Roger Ver, Bitcoin Cash için endişelenmediğini belirtti.

10 Nisan tarihinde Bitcoin Satoshi’s Vision (BSV) ilk halving (yarılanma) sürecini tamamladı. Yarılanmadan sonra BSV fiyatı gün boyunca % 5.3 düşerek 225 dolardan 210.87 dolara indi.

Crypto 51 adlı websitesine göre, PoW paralarına % 51’lik saldırı gerçekleştirmenin maliyeti düşünüldüğünden çok daha düşük. 

HAFTANIN DİĞER KRİPTO PARA HABERLERİ
Güney Kore Bankası 6 Nisan’da bir merkez bankası dijital para birimi (CBDC) çıkarmanın lojistiğini değerlendirmek için bir pilot program başlattığını duyurdu.

CoinGecko CEO’su Bobby Ong, Binance borsasının CoinMarketCap’i (CMC) satın almasının ardından tarafsız kalamayacağını belirtti. Bu nedenle CEO piyasadaki en güvenli ve bağımsız veri toplayıcısının kendi şirketi olduğunu iddia etti.

Blockchain firması Elliptic tarafından yapılan yeni araştırmaya göre, Darknet satıcıları da artık ilaçlar ve ateşli silahların yanı sıra yüz maskeleri ve diğer koronavirüs ile ilgili ürünleri sunmaya başladı.

EOS.IO yazılımının arkasındaki Block.one CEO’su Brendan Blumer, sadece kripto topluluğunun değil tüm dünyanın önümüzdeki iki sene içinde kripto paraların gücünü göreceğini tahmin etti.

Eski Ripple CEO’su Chris Larsen, kripto endüstrisinin diğer üç üyesi ile birlikte Forbes 2020 Dünya Milyarderleri listesinde yer aldı.

Kanadalı teknoloji şirketi VitalHub Corp, koronavirüs semptomplarını taramak için Blockchain teknolojisini kullandı.

9 Nisan tarihinde Youtube kripto para influencer’ı Jason Appleton’un kanalını sonlandırdı.

Sosyal medya devi Facebook, “LeadCloak” (maskeleme) yazılımını, kripto ve koronavirüs pandemisi ile ilgili bir dizi sahte haber yaymak için kullanan girişimci Basant Gajjar’a karşı yasal işlem başlattı.

12 Mart tarihinde yaşanan piyasa çöküşünde içeriden bilgi alarak alım satım yaptığı iddia edilen eski Bakkt CEO’su ve Senatör Kelly Loeffler, kocası ile birlikte tüm kripto paralarını satacak.

Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk, ABD ekonomisinin çok kötüye gittiğini gösteren bir tweet paylaştı.

Deutsche Bank analisti Marion Laboure, Merkez Bankalarının CBDC’leri kavramak için bir grup oluşturduklarını ve muhtemelen bundan sonraki üç yıl içinde piyasaya süreceklerini belirtti.

Business Insider en genç Amerikalıları derlediği listesinde Coinbase CEO’su Brian Armstrong, ABD’li en genç 15 milyarderden biri seçildi.

Dünyanın en iyi borsalarından olan Binance şirketi 2018’in Kasım ayında bir kullanıcının dondurulan hesabından yüz binlerce doları “zimmetine geçirdiği” iddiasıyla suçlandı.

Binance 10 Nisan’da beş ülkedeki vatandaşların Visa ve kredi kartları ile birlikte ulusal fiat para birimlerini kullanarak kripto para satın alabileceklerini duyurdu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz