Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri

0
458
Blockchain
Blockchain

Haftanın Bitcoin Haberleri

Hafta başında lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) TradingView’e göre, neredeyse iki haftalık konsolidasyonun ardından Ocak 2022’den bu yana oluşan yükselen kanalın altına düştü ve 38 bin dolara geriledi. Elon Musk’ın Twitter’ı satın almasıyla birlikte BTC 40.000 dolar seviyesinin üzerine geri döndü.CoinMarketCap’e göre Bitcoin şimdilerde 38.020 dolardan işlem görüyor.

Fairlead Strategies’in kurucusu ve yönetici ortağı Katie Stockton’a göre, dünyanın en büyük kripto para birimi olan Bitcoin’in (BTC) 30.000 doların altına düşmesi muhtemel.

Eski BitMEX CEO’su Arthur Hayes, yakın zamanda yayınlanan bir Medium blog yazısında Bitcoin fiyatının 2030 yılına kadar 1 milyon dolara ulaşabileceğini tahmin etti.

Buenos Aires Belediye Başkanı Horacio Rodriguez Larreta bugün, şehir yönetimini optimize etmenin yollarını anlatan sanal bir sunum yaptı. Bu sırada Larreta sakinlerin Bitcoin gibi kripto para birimlerinde vergi ödemesine izin verdiklerini açıkladı. 

Khaleej Times’ın haberine göre, Dubai merkezli emlak devi Damac Properties Çarşamba günü yaptığı açıklamada, önde gelen iki kripto para birimi olan Bitcoin ve Ethereum’u yeni ödeme seçenekleri olarak eklediğini duyurdu. 

Bitcoin’in temelleri, durgun fiyat performansına rağmen güçlenmeye devam ediyor. BTC.com tarafından sağlanan verilere göre, Bitcoin zorluğu tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 29.7 trilyona ulaştı.

Meksikalı bir senatör, en büyük kripto para birimi yasal hale getirmek için Senato binasına bir Bitcoin ATM kurulmasına yardım etti. Çarşamba günü yapılan bir basın açıklamasına göre, Meksika Senatosu binası, ChainBytes tarafından Axolotl Bitcoin ile ortaklaşa dağıtılan ilk Bitcoin ATM’sine sahip oldu. 

Bloomberg tarafından Perşembe günü yayınlanan bir rapora göre, yönetimi altında kabaca 2,5 trilyon dolar değerinde varlığa sahip ABD bankacılık devi Goldman Sachs, Bitcoin destekli bir kredi başlattı.

Saldırılara karşı en dayanıklı blok zinciri ağı olarak konumunu güvence altına alan Bitcoin (BTC) ağı, bu ay Nisan ayında ikinci kez tüm zamanların en yüksek ağ zorluğu kaydetti. 

Haftanın Altcoin Haberleri

Varlığın karlılığı %70’in altına düştüğü için Ethereum piyasada dibe vuruyor olabilir. IntoTheBlock tarafından sağlanan en son verilere göre, Ethereum karlılık oranına göre dibe ulaşıyor olabilir.

Business Insider’ın haberine göre İngiliz bankacılık devi Standard Chartered’ın kripto araştırma başkanı Geoffrey Kendrick, Ethereum fiyatının uzun vadede 35.000 dolarlık çok yüksek bir hedefe ulaşma kapasitesine sahip olduğunu söylüyor.

Zincir içi ölçümlere göre, en büyük akıllı sözleşme ağı Ethereum (ETH), aktivitede eşsiz bir artış görüyor. 

Ripple devi ve anonim cüzdanlar, 24 saatten kısa bir sürede 600 milyar XRP’yi transfer etti. Ripple ve Bitso ODL koridoru XRP’yi hareket ettiriyor Popüler kripto izleme hizmeti Whale Alert, toplam 609.5 milyar token taşıyan birkaç büyük XRP transferi tespit etti.

CoinMarketCap verilerine göre, XRP son yedi gün içinde %11 düştü.

Ripple’ın Asya-Pasifik politikası başkanı Rahul Advani’ye göre, şirket bu yıl Kore pazarına ciddi bir şekilde girmeyi planlıyor. 

Singapurlu fintech şirketi Nium, Ripple’ın blockchain teknolojisinden yararlanıyor. CEO ve kurucu ortak Prajit Nanu, kısa süre önce, Ripple müşterisi Nium’un Avrupa’da daha fazla genişleme sağlamak için 400 milyon doların üzerinde bir satın alma yapmak için görüşmelerde bulunduğunu belirtti. 

Hafta başında piyasanın geri kalanı kırmızı renkte işlem görürken, CoinMarketCap tarafından 29. sırada yer alan popüler ApeCoin %8 yükseldi. 

CoinMarketCap’ten alınan verilere göre, Visa ve MasterCard gibi geleneksel merkezi ödeme yöntemlerine rakip olmayı amaçlayan kendi adını taşıyan blok zincirinin temelini oluşturan token Zilliqa’nın (ZIL) fiyatı Pazartesi günü %14 düşüşle aylık en düşük seviyesi olan 0.097 dolara geriledi. 

Yeni raporlar, Elon Musk’ın Twitter’ı 43 milyar dolar nakit karşılığında satın alacağını gösteriyor. Bu raporların ardından Dogecoin fiyatı yükseldi. 

Elon Musk, Twitter’ı satın almak için bir anlaşmaya vardı ve orijinal meme kripto para birimi Dogecoin yeniden CoinMarketCap’in en iyi ilk 10 kripto para listesine geri döndü. 

İki tokeni takip eden vadeli işlemler, traderlar için yaklaşık 35 milyon dolarlık zarara yol açtı. Dogecoin (DOGE) ve ApeCoin (APE) tokenlerini takip eden vadeli işlemlerde volatil ticaret, takip araçlarından elde edilen verilere göre milyonlarca dolarlık likidasyon kaybına neden oldu.

Terra (LUNA), son zamanlarda %25 büyüme göstererek piyasadaki projelerin çoğunu geride bıraktı.

ApeCoin Çarşamba sabahı yükseldi ve %7 artarak 19.10 dolardan işlem gördü ve yedi günlük kazançlarını %22’nin üzerine çıkardı.

Panama merkezli kripto para türevleri ticaret platformu Deribit, yakın zamanda attığı bir tweette, yakında Solana (SOL) ticaretine destek ekleyeceğini duyurdu.

Analitik firması IntoTheBlock tarafından izlenen zincir üstü verilere göre Dogecoin, balinalardan veya meme odaklı kripto para biriminin büyük sahiplerinden yenilenmiş bir aktivite görüyor. En az 100.000 dolar değerindeki işlem sayısı Pazartesi günü 2.440’a çıkarak 14 Ocak’tan bu yana en yüksek seviyeye ulaştı.

Telegram, 550 milyon kullanıcısının mesajlaşma uygulaması içinde toncoin gönderip almasına izin vererek kripto ödemeleri eklemeye yönelik ilk adımı attı. 

Cardano DeFi ekosistemi yaklaşık 10 milyon dolar daha fazla fon çekti. DefiLlama’dan elde edilen verilere göre, Cardano DeFi ekosistemi, kilitli toplam değerinde (TVL) 24 saatlik olumlu bir değişiklik kaydederek yaklaşık 10 milyon dolar daha fazla fon çekti. 

Roger Ver, Dogecoin’in potansiyel olarak dünyanın baskın kripto para birimi haline geldiğini düşünüyor. 

Terra (LUNA), yakın zamanda Siam Commercial Bank tarafından satın alınan önde gelen Tayland borsasında işlem görmeye başladı.

Büyük miktarda Shiba tutan en iyi balinalar, portföylerine başka tokenler eklemeye karar verirken, başka bir yatırımcı 60 milyar SHIB aldı.

Kripto Paralar
Kripto Paralar

Haftanın Diğer Kripto Para Haberleri 

Hafta başında Bitcoin 39.000 dolarlık düşüşten toparlanamadığı için traderlar şu anda aşırı korku içinde. Bitcoin, 15 Mart’tan bu yana ilk kez 39.000 doların altına düştüğü için, çoğu piyasa katılımcısı kripto varlıklarını aktif olarak satmaya başladı. 

Binance borsası, geçen ay spot hacim pazar payının %30’unu ele geçirerek Coinbase ve OKX dahil olmak üzere rakiplerine karşı liderliğini genişletti. 

Twitter’ın kurucusu ve eski CEO’su Jack Dorsey Pazartesi gecesi geç saatlerde tweet attı. Dorsey, sosyal medyanın yaklaşan mülkiyet değişikliği hakkında “Elon, güvendiğim tek çözüm” dedi.

2022 NFL Draftı bu hafta 28-30 Nisan tarihleri ​​arasında yapılacak ve lig, ligin 32 takımının her birinden ilham alan koleksiyonlar sunan yeni bir NFT koleksiyonunun lansmanı yayınlayacak. 

Ripple’dan David Schwartz, insanları konuşma özgürlüğü konusunda aptallaştıracağını iddia ederek yeni Twitter liderinden memnun olmadığını gösterdi. 

Bloomberg Salı günü bildirdiğine göre, 30 milyar dolarlık Grayscale Bitcoin Trust’ı (GBTC) yöneten Grayscale Investments, kripto fonları için Avrupa pazarına açılmayı düşünüyor. 

Robinhood CEO’su Vlad Tenev, birkaç yüz kişinin işten çıkarıldığını duyurdu. Ancak ticaret firması hala çok sayıda kripto rolü için işe alıyor. 

Halka açık en büyük bitcoin madenciliği şirketlerinden biri olan Riot Blockchain (RIOT), Teksas, Navarro County’de büyük ölçekli 1 gigawatt (GW) genişleme projesine başladığını duyurdu.

Cebelitarık, piyasanın kötüye kullanılmasıyla mücadele etmek için yeni sanal varlık düzenlemesi yayınladı.

Yönetimi altındaki 498 milyar dolarlık varlığa sahip dünyanın en büyük özel sermaye yatırım şirketlerinden biri olan Apollo Global Management, eski JPMorgan (JPM) yöneticisi Christine Moy’u şirketin ilk dijital varlık stratejisi başkanı olarak işe aldı. 

Coinbase’in NFT pazarı uzun zamandır bekleniyordu, ancak platform geçen hafta beta lansmanından bu yana 900’den az işlem gördü. 

Kripto firmaları, Singapurlu yetkililerin düzenleyici incelemesi sırasında gözünü Orta Doğu’ya çevirdi. Kripto ticareti ve risk sermayesi şirketi Three Arrows Capital, merkezini Singapur’dan Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri’ne taşıyacağını duyurdu.

Robinhood şirketi 2022 yılının ilk çeyrek kazanç raporunu yayınladı. Robinhood, işgücünün %9’unu işten çıkardıktan sadece iki gün sonra genel iş için devam eden bir aşağı yönlü modele işaret eden Q1 2022 kazançlarını açıkladı. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz