Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri

0
290
Blockchain
Blockchain

Haftanın Bitcoin Haberleri

Haftanın başında Bitcoin fiyatı, Bitstamp borsasında 38,547 dolara düşerek 15 Mart’tan bu yana en düşük seviyesine ulaştı.Daha sonra Bitcoin (BTC) boğaları, Wall Street açılışında 42 bin dolara yükseldi.CoinMarketCap’e göre Bitcoin şimdilerde 39.770 dolardan işlem görmeye devam ediyor.

Kripto para piyasası, Bitcoin’in 39.000 doların altına düşmesinin ve TradingView’e göre yaklaşık 80 gün boyunca ilk kripto para birimi için dip görevi gören trend çizgisi desteğinin altına düşmesinin ardından bir dizi tasfiyeyle karşı karşıya kaldı. 

Australian Financial Review Salı günü bildirdiğine göre, Avustralya’nın ilk Bitcoin borsasında işlem gören fonu olan Cosmos Asset Management’ın Bitcoin ETF’si önümüzdeki hafta Cboe hisse senedi alım satım platformunda yayınlanacak.

Bitcoin ve Ethereum, haftaya sırasıyla 40.000 dolar ve 3.000 doların altında başladıktan sonra hafifçe toparlandı.

Avrupa’nın en büyük elektronik perakendecisi, başarılı bir pilot uygulamanın ardından birden fazla Bitcoin ATM’sine ev sahipliği yapmaya başlayacak. 

Ünlü kripto analisti ve Bitcoiner (BTC) Willy Woo, BTC’nin neden düşük değerli olabileceğini açıkladı. 

Popüler kripto izleme hizmeti Whale Alert, Coinbase borsasından anonim bir kripto yatırımcısına ait cüzdanlara yapılan iki büyük Bitcoin transferini tespit etti.

MicroStrategy CEO’su Twitter’daki kripto dolandırıcılığı sorununu BTC kullanarak nasıl çözeceğini bildiğine inanıyor. 

Bitcoin (BTC)
Bitcoin (BTC)

Haftanın Altcoin Haberleri

Twitter kurucu ortağı ve Block CEO’su Jack Dorsey, hafta sonu Ethereum’u sert bir şekilde eleştirdi ve blok zincirinin “birçok tek başarısızlık noktasına sahip olduğunu” ve Ethereum üzerine inşa edilen projelerin onun için “ilginç olmadığını” söyledi.

“House of Gucci” ve “Blade Runner 2049″un arkasındaki prodüksiyon şirketi Scott Free Productions, The Defiant’ın kurucusu Camila Russo’nun Ethereum ağının kurulmasıyla ilgili “The Infinite Machine” adlı kitabının film uyarlamasını yapacak. 

İkinci en büyük kripto para birimi olan Ethereum, Bitstamp borsasında yaklaşık %6 düşerek gün içi en düşük 2,961 dolara geriledi.

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse kısa süre önce CNBC’ye maksimalizmin endüstri için büyük bir engel olduğunu söyledi. 51 yaşındaki yöneticiye göre, sağlıksız kutuplaşma kripto para piyasasının büyümesi için iyiye işaret etmeyecek. 

Ripple’ın genel danışmanı, SEC her gün ABD kripto yatırımcılarına zarar verirken, Ripple davasının çözümünün gelecek yıl gerçekleşeceğine inanıyor. 

Virtual Tourist (VT) Token, Bitget borsasında listeleniyor. 

Terra’nın UST’si, Binance USD’yi (BUSD) geçerek piyasa değeri açısından üçüncü en büyük stablecoin haline geldi. 

10 Nisan’dan bu yana, Ethereum zincirindeki büyük balinalar, neredeyse 41 milyon dolar değerinde SHIB satın aldı. 

Terra (LUNA) fiyatı son 24 saat içinde %17 artarak kripto para piyasasının geri kalanını geride bıraktı. 

Monero’nun hash gücü, döviz net akışı ve fiyatı yükseliş eğilimi gösteriyor. Monero, Şubat ayının sonundan bu yana %70’ten fazla kazanarak, piyasadaki hemen hemen her eğilimi göz ardı ederek kripto para piyasasındaki en güçlü pozisyonlardan biri olmaya devam ediyor. 

Parex merkezi olmayan borsa, yarın 20 Nisan’da Shiba Inu ticaretine başlama planlarını duyurdu. 

ABD Gizli Servisi, 2015’ten bu yana 100 milyon dolardan fazla cezai kusurlu kripto para birimine el koydu. 

Bir balina Shiba Inu’yu satın almaya devam ederken, meme tokeninin akıllı sözleşmesi Ethereum balinaları için en çok kullanılan sözleşme haline geldi. 

Otherside metaverse projesi etrafındaki spekülasyonlar arttıkça, ApeCoin geçen gün %37 artarak bir ayın en yüksek seviyesine ulaştı. Hızla büyüyen Bored Ape Yacht Club (BAYC) ekosistemi için Ethereum tabanlı token olan ApeCoin (APE), Çarşamba günü bir ayın en yüksek seviyesi olan 16,72 dolara yükselerek kripto pazarının geri kalanından daha iyi performans gösterdi.

IntoTheBlock’a göre, ilk meme kripto para biriminin karlılığı, kripto para düşüş hareketlerinden başarıyla kaçındığı ve daha önce piyasada bulunan satış baskısına başarıyla dayandığı için neredeyse %60’a yükseldi.

Kripto borsası Coinbase’in NFT şirketin site için bir bekleme listesi açmayı planladığını açıklamasından altı ay sonra beta sürümüne geçti. 

Goldman Sachs Salı günü bir araştırma raporunda, sanal gerçeklik (VR), artırılmış gerçeklik (AR) ve internetin birleşimiyle oluşturulan dijital bir dünya olan metaverse’in yeni “sürükleyici donanım arayüzü platformlarına geçişe dayandığını” yazdı. 

Coinbase NFT ve 0x protokolü arasındaki bir ortaklık, son 24 saat içinde %47’lik bir ralli ile ZRX tokenini hızla yükseltti.

Cardano ve akıllı sözleşmeler platformu Plutus, Haziran ayındaki hard fork’ta önemli iyileştirmelerden geçecek. 

Tron ağını destekleyen kripto para birimi, geçtiğimiz gün boyunca büyük bir yükseliş yaşadı. CoinMarketCap’ten alınan verilere göre, TRX son 24 saatte %7’den fazla arttı.

Virtual Tourist (VT) Token, 21 Nisan’da Bitci ve Bitget Global borsalarında listelendi.

Son iki gün içinde, bir Ethereum balinası 105 milyardan fazla Shiba Inu tokeni satın alırken, kripto paranın benimsenmesi genişlemeye devam ediyor.

Monero son 2 aydır ralli yaparken madenciler temel bir güncellemeye hazırlanıyor. Monero (XMR) madencileri topluluğu, ağda son birkaç yılın en önemli değişikliklerinden biri olarak kabul edilen Mayıs ayındaki güncellemeyi bekliyor.

Haftanın Diğer Kripto Para Haberleri

“Shark Tank” yıldızı Kevin O’Leary tarafından desteklenen merkezi olmayan finans platformu WonderFi Technologies, Toronto merkezli Coinberry borsasını 31 milyon dolara satın almayı kabul etti ve pazardaki varlığını genişletti. 

Blizzard Entertainment’ın yeni atanan başkanı Mike Ybarra, şirketinin, spekülasyonlara son vererek, NFT kabul etmeyeceğini açıkladı. 

Bored & Hungry, ApeCoin’i (APE) kabul eden dünyanın ilk restoranı oldu. Açılıştan sonra yapılan açıklamada restoran hem Ethereum’u hem de Apecoin’i ödeme yöntemi olarak kabul edeceğini duyurdu.

Ripple’ın baş teknoloji sorumlusu David Schwartz, Elon Musk’ın yakın tarihli bir tweet’ine yorum yaptı ve Twitter’ın Tesla şefi tarafından yakın zamanda düşmanca ele geçirilmesi girişiminin iddia edilen gerçek sebebinin ne olduğunu belirtti.

Fortune tarafından yayınlanan yakın tarihli rapora göre ripto para birimi ve blok zinciri şirketleri şaşırtıcı bir şekilde 11.65 milyar dolar değerinde sermaye çekti. 

Blockchain oyun sektöründeki kullanım ve yatırımlar ilk çeyrekte artarak tüm blockchain faaliyetlerinin %52’sini oluşturdu. 

İngiltere Merkez Bankası, genişleyen kripto para piyasasıyla ilgili riskleri incelemek için daha fazla personel işe almayı planlıyor.

Avustralya’nın Mali Düzenleyicisi (APRA), kripto varlıklarla faaliyet gösteren finansal kuruluşlar için düzenlemenin uygulanması için bir politika yol haritası belirledi.

Ukrayna merkez bankası, Rusya’nın işgalinden bu yana yürürlükte olan sıkıyönetim ilan ederek ülkenin yerel para birimini kullanarak kripto para alımını yasakladı. 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz