Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri

0
386
Blockchain
Blockchain

Haftanın Bitcoin Haberleri

Bitcoin fiyatı yalnızca geçen hafta %9 düştü ve büyük altcoinlerin çoğu daha da kötü performans gösterdi. Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) fiyatı Bitstamp borsasında 23 Mart’tan bu yana en düşük seviye olan 41.777 dolara düştü.12 Nisan’da Bitcoin fiyatı Bitstamp borsasında gün içi en düşük 40.269 dolara kadar geriledi. CoinMarketCap’e göre Bitcoin şimdilerde 40.447 dolardan işlem görmeye devam ediyor.

Terra blok zincirini güçlendirmeye odaklanan Singapur merkezli kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan Luna Foundation Guard (LFG), bu Pazar günü erken saatlerde 176 milyon dolar değerinde Bitcoin daha aldı.

Bitcoin, 11 Nisan’da 40.930 dolara kadar geriledi. BTC, Nisan ayı başlarında 47 bin dolara yükseldikten sonra geçen hafta %11.13 düştü.

Yaklaşık 26 trilyon dolarlık kümülatif sermayeyi kontrol eden ankete katılan danışmanların %86’sı yıl içinde kriptoya daha fazla yatırım yapmayı planlıyor, bu da yakın gelecekte kurumsal benimsemenin artacağı anlamına gelebilir.

Yakın tarihli bir Bloomberg raporuna göre, bir “düşüş bayrağı” teknik paterni ortaya çıkarsa, Bitcoin fiyatı 26.000 dolara kadar düşebilir. 

Terraform Labs kurucu ortağı Do Kwon, Luna Foundation Guard (LFG) kar amacı gütmeyen kuruluşun 100 milyon dolarlık başka bir Bitcoin satın aldığını duyurdu.

WuBlockchain’den alınan verilere göre, Bitcoin’in hash oranı bugün %1’in üzerinde kayıp verdi ve bu orta düzeyde bir kayıp olarak kabul ediliyor.

Haftanın Altcoin Haberleri

Eski BitMEX CEO’su Arthur Hayes, en büyük ikinci kripto para biriminin ikinci çeyreğin sonuna kadar çok daha düşük seviyelere düşeceğine inanıyor. 

Kuzey Kore’nin ABD yaptırımlarından kaçmasına yardım eden Virgil Griffith, beş yıldan fazla hapis cezasına çarptırıldı. 

Popüler kripto izleme hizmeti Whale Alert tarafından sağlanan verilere göre, birden fazla kripto ticaret platformu ve San Francisco merkezli Ripple tarafından toplam 331.6 milyon XRP tokeni transfer edildi.

15 Nisan’da XRP, neredeyse %8’lik bir fiyat artışıyla şaşırtıcı bir şekilde pazar lideri bir kripto para birimi haline geldi.

Cardano blok zincirinin yerel tokeni (ADA) tutan cüzdan sayısı, geçen yıldan bu yana önemli ölçüde arttı. Cardano, 186.000 cüzdanın olduğu Aralık 2020’den şu anda yaklaşık 3.200.000 cüzdanın olduğu 2022’nin ilk çeyreğine kadar %1600 büyüdü.

Kripto para piyasası büyük bir düzeltmenin ortasında ve en iyi altcoinler çift haneli kayıplar veriyor. 

Lider kripto para birimi Bitcoin’in 40 bin dolara düşmesiyle birçok kripto para birimi değerini kaybetti. Mevcut düzeltmeye rağmen SHIB, XMR ve APE, son saatlerde %10 fiyat artışıyla kripto para rallisine liderlik ediyor.

Shiba Inu (SHIB), komisyonsuz yatırım uygulaması Robinhood tarafından listelendi. Robinhood Shiba Inu’nun yanı sıra üç kripto para birimini daha ekledi. SHIB, Solana (SOL), Poligon (MATIC) ve Bileşik (COMP) ile birlikte listelendi ve toplam mevcut kripto para birimi sayısını 11’e çıkardı. 

Yerel düşük seviyelere geri dönüşün ardından, Ethereum ağındaki en büyük balinalardan biri, 6.4 milyon dolar değerinde 287 milyar SHIB tokeni satın aldı ve ücret olarak 6 dolar değerinde ETH ödedi.

Robinhood, Dogecoin’de 5,7 milyar dolara sahip olduğu ve Shiba Inu’yu eklediği için meme kripto para birimlerinin odağını genişletiyor. 

Robinhood CEO’su Vlad Tenev, yakın tarihli bir Twitter dizisinde, Dogecoin’i internetin ve insanların para birimi haline getirebilecek birkaç iyileştirme önerdi. 

Ethereum, BSC vb. üzerindeki en büyük 100 cüzdanın kripto takipçisi WhaleStats, bir balinanın Chainlink’in yerel parası LINK’i satın almak için üç işlem yaptığını bildirdi. Bu transferlerin her biri 1.872.572 dolar değerinde 135.989 tokenden oluşuyordu. 

Hollanda’daki büyük VIP seyahat acentesi artık Shiba Inu da dahil olmak üzere çeşitli kripto para ödemelerini kabul ediyor. 

Terra, yalnızca geçen hafta içinde neredeyse 280 milyon dolar değerinde Bitcoin satın aldı, ancak BTC fiyatını yükseltmeyi başaramadı. 

Sinema salonu zinciri AMC artık mobil uygulaması aracılığıyla Dogecoin ve Shiba Inu ödemelerini kabul ediyor. AMC Theatres, kripto para birimini ve özellikle CEO Adam Aron’un son aylarda sık sık tweet attığı Dogecoin ve Shiba Inu’yu giderek daha fazla benimsedi.

The Wall Street Journal’ın bildirdiğine göre, blok zinciri şirketi Ripple Labs’ın eski danışmanı Michael Barr, ABD Başkanı Joe Biden tarafından Federal Rezerv’in büyük banka düzenleyicisi olarak görev yapmak üzere aday gösterilecek.

Piyasadaki en popüler memecoinlerden birinin yaratıcısı olan Shibetoshi Nakamoto olarak da bilinen Billy Markus,Dogecoin’in gün sonunda 1 dolara ulaşacağını öne sürdü. Ancak daha sonra Dogecoin yaratıcısı tweet’inde ABD dolarını değil Hong Kong dolarını kastettiğini söyledi.

Altcoinler
Altcoinler

Haftanın Diğer Kripto Para Haberleri

NFT projesi Clay Nation, Snoop Dogg ve Champ Medici ile resmi iş birliğini başlattığını ve böylece Cardano’ya ikonik kil animasyonları, arazi sahaları ve açılabilir müzik içeriği getirdiğini söyledi.

CEO Parag Agrawal’a göre Tesla CEO’su Elon Musk, sosyal medya devi Twitter’ın yönetim kuruluna katılmaktan vazgeçti. 

Pantera Capital, bir yatırımcı konferans görüşmesine göre, ilk blok zinciri fonu olan Pantera Blockchain Fonu’nu önümüzdeki üç ila dört hafta içinde yaklaşık 1,3 milyar dolarlık taahhütlü sermaye ile kapatmayı planlıyor. 

Nakliye devi UPS, Amerika Birleşik Devletleri Patent ve Ticari Marka Ofisine (USPTO) Metaverse ile ilgili bir ticari marka başvurusunda bulundu. Dosyaya göre, UPS bu sayede sanal ortamlarda sanal paketler, nakliye etiketleri, giysiler, üniformalar, şapkalar ve araçlar sağlamayı amaçlıyor.

Resmi SHIB Twitter tanıtıcısı tarafından paylaşılan son güncellemelerde, SHIB: Metaverse arazi teklifi etkinliği başlatıldı.

Nexo Card, kullanıcıların dijital varlıklarını harcamak yerine teminat olarak kullanarak bir kripto kredi limitine erişmelerini sağlayacak.

“Black Swan” yazarı Nassim Taleb, artan faiz oranları nedeniyle NFT çılgınlığının sona ermek üzere olabileceğine inanıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz