Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri

0
322
Blockchain
Blockchain

Haftanın Bitcoin Haberleri

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), 4 Mart tarihinden bu yana en yüksek seviyesini kaydetti. En büyük kripto para 9 Mart’ta gün içi en yüksek 41.732 dolara ulaştı.Daha sonra BTC 40 bin doların altına düştü. CoinMarketCap verilerine göre Bitcoin şimdilerde 39.008 dolardan işlem görüyor.

Apple’ın kurucu ortağı Steve Wozniak, Bitcoin için sürekli övgüde bulunmasına rağmen genel olarak kripto para birimlerine şüpheyle yaklaşıyor. Wozniak, Business Insider ile yaptığı son röportajda Bitcoin için övgü dolu sözler söyledi ve en büyük kripto para birimini “saf altın matematiği” olarak nitelendirdi. 

Önde gelen bir ABD müzayede evi olan Phillips, Mayıs ayında bir Baqueirat koleksiyonunu açık artırmaya çıkarıyor. Kabul edilen ödeme seçenekleri arasında Bitcoin ve Ethereum da bulunuyor.

MacroMicro’nun aktif olmayan Bitcoin cüzdanlarının sayısıyla ilgili zincir üstü verilerine göre, bu cüzdanlarda yoğunlaşan fonlar piyasaya doğru hareket ederse, piyasa yakında volatilitede güçlü bir artışla karşı karşıya kalabilir.

Küçük madenci, 5.000 kullanılmış Canaan madencilik teçhizatı satın aldı ve Bitmain s19 Pros’u Teksas’ta barındırmak için bir anlaşma yaptı. 

Başkan Biden, kripto para birimi endüstrisini düzenlemek için bir strateji oluşturmayı amaçlayan bir yürütme emri imzaladı.

Popüler blockchain takipçisi Whale Alert’e göre, 2010’dan beri ilk kez 489 adet kripto para içeren bir Bitcoin cüzdanı etkinleştirildi. 

Mevcut projeksiyonlara göre, Bitcoin’in önümüzdeki 23 gün içinde çıkarılan 19 milyon BTC’lik dönüm noktasına ulaşması bekleniyor.

Stripe, kripto para birimi işletmelerinin birinci sınıf ödeme altyapısını kullanmasına izin vererek sektöre büyük bir destek sağladı. 

Galaxy Digital CEO’su Mike Novogratz, kripto ve blok zincirinin dünyayı akılalmaz şekillerde yeniden şekillendirmek için yeterli potansiyele sahip olduğunu savundu.

CNBC ile yaptığı son röportaja göre Kevin O’Leary, Kasım ayından bu yana iki katı daha fazla kripto para birimlerine yatırım yaptı. 

İngiltere’nin Mali Davranış Otoritesi (FCA), bugün yayınlanan bir açıklamaya göre kripto ATM operatörlerine makinelerini kapatmalarını söyledi. 

Bitcoin madencilerinin bakiyeleri, son 12 yılın en düşük noktası olan 1,95 milyona ulaştı.

Haftanın Altcoin Haberleri

Ethereum gas ücretleri Ağustos 2021’den bu yana en düşük seviyelere düştü. Veriler, Ethereum’daki ortalama gas fiyatının yılın başından bu yana hızla düştüğünü ve 10 Ocak’ta 218 Gwei’den 9 Mart’ta 40.82’ye düştüğünü gösteriyor. 

Önde gelen bir ABD müzayede evi olan Phillips, Mayıs ayında bir Baqueirat koleksiyonunu açık artırmaya çıkarıyor. Kabul edilen ödeme seçenekleri arasında Bitcoin ve Ethereum da bulunuyor.

Dune Analytics analitik aracından elde edilen verilere göre, 10 milyondan fazla Ethereum (ETH), artık Ethereum’un Eth 2.0 stake sözleşmesine, bir Proof-of-stake blok zincirine planlı bir yükseltme öncesinde kilitlendi. 

Brad Garlinghouse ve Chris Larsen’in SEC davasını reddetme yönündeki önergeleri reddedildi. 

Terra’nın yerel token’ı LUNA, kripto ağı daha fazla DeFi kullanıcısını cezbettiği ve stake etme aktivitesinde bir artışa sahip olduğu için bir gecede %20 arttı.

Rusya ve ABD’deki siyasi olaylar, gizliliği koruyan kripto para birimlerindeki hızlı artışın arkasında olabilir. Monero ve Zcash gibi en iyi gizlilik kripto para birimlerinin fiyatları bugün yükseliyor ve birçoğu gecelik %10 ila %20 arasında kazanç sağlıyor.

24 saatlik işlem hacimleri, balinalar tarafından SHIB birikimi devam ettikçe %880 arttı. WhaleStats’ın en iyi 100 Shiba Inu sahibine ilişkin analizi, bu adres kategorisi için 24 saatlik işlem hacminin yaklaşık %880 oranında arttığını bildirdi. 

DefiLlama’ya göre Cardano ağı, Minswap DEX’in piyasaya sürülmesinin ve ağda artan sayıda merkezi olmayan ürünün piyasaya sürülmesinin ardından kilitlenen toplam değerde (TVL) hızlı bir artış gördü.

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde, dijital euro üzerinde çalışmaların hızlandırılmasını desteklediğini söyledi.

Dünyanın en büyük sinema zinciri olan AMC Theatres, aylarca önde gelen iki meme parasının arkasındaki topluluklarla alay ettikten sonra nihayet Dogecoin ve Shiba Inu’yu kabul etmeye başladı.

Ukrayna Başbakan Yardımcısı Mykhailo Fedorov, Twitter üzerinden hem stablecoin ihraççısı Tether hem de Baş Teknoloji Sorumlusu Paolo Ardoino’ya doğrudan hitap ederek, Cuma günü şirketi Ruslarla olan tüm anlaşmaları durdurmaya çağırdı. 

SHIB ordusu, token yakma kampanyalarına devam ediyor ve şimdiye kadar 140,7 milyon Shiba Inu daha eklendi.

Altcoinler
Altcoinler

Haftanın Diğer Kripto Para Haberleri

Kripto endüstrisinin yedinci en büyük borsası FTX, Avrupa’ya açılacağını duyurdu. Kıbrıs’ın mali düzenleyicisi CySec’in onayını takiben, FTX Europe kıtadaki kullanıcılara hizmet vermeye başlayacak. 

“CZ” Zhao Financial Times ile yaptığı röportajda, dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’in dijital varlıkların cazibesini genişletmenin bir yolu olarak kripto dışı sektörlerde daha fazla şirket satın almayı planladığını söyledi.

FTX bugün, yeni oyun ortaklıkları departmanını yönetmesi için eski WB Games yöneticisi Steve Sadin’i işe aldığını duyurdu. Steve Sadin, WB Games’in Boston stüdyosundan FTX şirketine katıldı.

Şirketin baş ürün sorumlusu Aparna Chennapragada tarafından yapılan bir Twitter duyurusuna göre Robinhood Markets, kripto para cüzdanları için beta test programını genişletti. 

EBay, kripto ve diğer ödeme seçeneklerini araştırırken yatırımcıların dijital cüzdanını gösteriyor. E-ticaret sitesi eBay, bir süredir e-ticaret sitesine kripto para birimi ödeme seçenekleri eklemeyi planlıyor.

Bored Ape Yacht Club’ın arkasındaki şirket olan Yuga Labs, CryptoPunks ve Meebits NFT koleksiyonlarını satın aldı. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz