Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri

0
417
Blockchain
Blockchain

HAFTANIN BİTCOİN HABERLERİ
Amerikan Ekonomik Araştırma Enstitüsü’nün editör direktörü Jeffrey A Tucker, Bitcoin’in  daha yüksek seviyelere ulaşamamasının nedeninin ölçeklenebilirlik eksikliği olduğunu söyledi.

New York’un 1. Kongre Bölgesi Cumhuriyetçi Adayı David Gokhshtein, Bitcoin hakkında yorum yaparak, yatırımcıların yakında Bitcoin’lerini satmaya başlayacağını söyledi. 

Bitcoin ödül yarılanmasına kısa bir süre kalmışken analistler lider kripto paranın aşırı satıldığını belirttiler ve yakın zamanda 7.000 doların üzerine çıkacağını tahmin ettiklerini açıkladılar.

Ünlü analist PlanB Stock-to-Flow göstergesinin artık doğru olmadığını söyledi.

Galaxy Digital’in CEO’su Mike Novogratz Twitter hesabından takipçilerine “Bitcoin alın” önerisinde bulundu.

1 Nisan tarihinde CoinMarketCap’in kripto para birimleri listesinde tuvalet kağıdı token’i listenin başında yer aldı ve Bitcoin’i geçti.

Son analitik veriler, Bitcoin Stablecoin Arzı oranının düştüğünü gösteriyor, bu da genelde Bitcoin fiyatının artacağına işaret eden bir gösterge olarak kabul ediliyor.

Binance borsasından CZ, kendi Bitcoin madencilik havuzunun açılacağını duyurdu.

Uluslararası alanda çok satan ‘Rich Dad, Poor Dad ‘ isimli kitabın yazarı Robert Kiyosaki, Bitcoin’i “herkesin parası” olarak tanımladı ve Bitcoin alın dedi.

Peter Brandt, mısırın Bitcoin’den (BTC) daha uzun ömürlü olacağına inanıyor.

TradingView’den ‘Moiseiev_Yurii’ aylık grafikte yaptığı analizde Bitcoin’in 2022 sonuna kadar 100.000 dolar seviyesine ulaşacağını öngördü.

Mısır Bankaları halkın nakit çekimlerine sınırlama getirdi. Bunun üzerine, Bitcoin’in savunucusu Vis ise Twitter hesabından Bitcoin’in bu yüzden yaratıldığını dile getirdi.

Bollinger Bantları göstergesinin yaratıcısı John Bollinger, hem Bitcoin (BTC) hem de Litecoin’in (LTC)  grafikte ‘ilginç göründüğünü’ belirtti.

“In Bitcoin We Trust”ın editörü Sylvain Saurel, Y ve Z nesillerinin Bitcoin hakkında olumlu düşünceleri olduğunu belirtti ve kaleme aldığı son blog yazısında, Bitcoin’in milenyum nesline “özgürlük hissi” yaşattığını dile getirdi.

Galaxy Digital’in CEO’su Mike Novogratz, bu yıl Bitcoin tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 20.000 dolara ulaşmazsa lider kripto paradan vazgeçeceğini söyledi.

Hedge fonu yöneticisi Mark Yusko, nakit para bu krizde daha çok tercih edilse bile Bitcoin’in finansal sistemin çökmesine karşı bir sigorta olarak görülmeli.

Trader ‘George’ lider kripto para Bitcoin için 7.600 dolar seviyesini hedefledi.

Quantum Economics yatırım bülteninin stratejik danışmanı ve kurucusu Mati Greenspan, portföyünde bulunan dört kripto parayı açıkladı.

Social Capital’den Chamath Palihapitiya, ilk Bitcoin’ini 2013 senesinde almasına rağmen Bitcoin’in çok değişken olmasından dolayı çok spekülatif  olduğunu düşünüyor.

Bitcoin, koronavirüs kaynaklı kriz sırasında geleneksel varlıklardan ayrılmak için uğraşıyor ancak VanEck çalışanı Gabor Gurbacs  lider kripto paranın uzun vadeli geleneksel piyasalarla korelasyonunun düşük olduğunu belirtti. 

Haftanın sonuna doğru Bitcoin şimdilerde artış göstererek 6.800 dolara yükseldi. Bunun üzerine bazı trader’lar Bitcoin’in eğer hemen yükselmeye başlarsa 7.000 doların üzerine çıkacağını belirtti.

Trader ve analist The Moon, Twitter’da Bitcoin hakimiyeti artışına ilişkin lider kripto paranın oldukça yükselebileceğini belirtti.

Deneyimli yatırımcı ve Gold Bullion International’ın kurucu ortağı Dan Tapiero, devam eden buhran döneminin Bitcoin ve Altın yararına olacağını söyledi.

Geçtiğimiz günlerde yayınlanan bir araştırmaya göre, büyük şirketler özellikle Bitcoin gibi kripto paralardan yararlanmak istiyorlar.

HAFTANIN ALTCOİN HABERLERİ
Madencilik ürünleri üreticisi Bitmain, 30 Mart tarihinde Antminer E3’ün ürün yazılımını güncellediğini açıkladı. Bu, Ethereum madencilerinin eskimesinden korkmadan makineyi kullanmaya devam etmelerini sağlayacaktır.

San Fransisco merkezli Ripple şirketi her ay olduğu  gibi 1 milyar XRP’nin kilidini açtı.

Ripple şirketi şimdi de bir üniversite ile anlaşma yaptı. Yapılan işbirliğine göre, Avustralya Ulusal Üniversitesi (ANU) hukuk fakültesi, önümüzdeki yıl yüksek lisans programında Blockchain teknolojisinin hukuk alanına etkisi üzerine iki yeni ders verecek.

Cryptodiffer’in elde ettiği verilere göre, üçüncü en büyük kripto para olan XRP açık ara en kötü etkilenen kripto para oldu.

XRP grafiklerde yükseliş eğilimi gösterirken, Meksika, Filipinler ve Avustralya’da üç kripto borsalarındaki XRP likidite endeksi tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaşmak üzere.

Ripple Kurucu Ortağı Chris Larsen, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsü yendiğini açıkladı.

Trader ‘transparent-fx’ XRP fiyatına ilişkin yeni analizini TradingView’de yayınladı. Trader analizinde XRP’nin mevcut seviyesinden sonra 0.20 dolara ulaşacağını ancak daha sonra tekrar düşeceğini belirtti.

Binance borsası elinde Metal (MTL) tutanlarlara birebir oranda Proton (XPR) token verilecek airdropu desteklediğini duyurdu.

Tron (TRX) operasyonları için tasarlanmış eşler arası kripto değişim ekosistemi TronWallet, geliştirilmiş 3.2 sürümünü duyurdu.

Tezos (XTZ) son dönemde sert yükselişler yapmaya devam ediyor. Bununla birlikte, trader’lar yakında Tezos’un % 20 artarak daha da yükseleceğini tahmin ediyor.

Weiss Crypto Ratings Ajansı’na göre, COVID-19 salgınında hükümetler gözetim uygulamalarını sertleştirirse gizlilik paraları kullanıcıların kendilerini korumalarını sağlayabilir. 

HAFTANIN DİĞER KRİPTO PARA HABERLERİ
Tanınmış Bitcoin Cash (BCH) savunucusu ve Bitcoin.com’un eski CEO’su Roger Ver, dünyanın COVID-19 pandemisine tepkisinin orantısız olduğunu söyledi.

İnternet tarayıcısı Opera, Unstoppable Domains ile yaptığı ortaklık ile “.crypto” uzantılı merkezsiz web sitelerine destek vermeye başladı.

Square Inc’in kurucusu ve CEO’su Jack Dorsey, şirketinin kripto dostu ödeme uygulaması Cash App’in Amerika’nın teşvik paketini ABD hükümetinden daha verimli dağıtabileceğine inanıyor.

Dünyaca ünlü otomobil üreticisi BMW Group, Blockchain tedarik zinciri çözümünü bu yıl 10 tedarikçiye sunmayı planlıyor.

Aralarında Ethereum’un kurucusu Vitalik Buterin, IOTA’dan David Sønstebø ve Tron’dan Justin Sun olan grup, yaşlanma karşıtı araştırmalarını desteklemeye başladı.

Premium Market Insights (PMI) tarafından yayınlanan yeni bir habere göre, enerji piyasalarında Blockchain teknolojisine yapılan yatırım 2025 yılında 34.7 milyar dolara ulaşacak.

Birden fazla gecikmeyle karşılaşan Rusya’nın kripto para regülasyon yasasının kabulü, şimdi de koronavirüs nedeniyle ertelendi.

Avustralya’daki vergi mükelleflerinin ittifakında bir üst düzey yönetici olan Emilie Dye, ilk Bitcoin’ini satın aldığını ve topluluktan bu konuda büyük bir teşvik aldığını tweetledi. Kripto dünyasından pek çok ünlü isim Dye’nin mesajını beğenerek ona destek oldu.

İnternet devleri Google ve Facebook, hükümetlere Koronavirüsle alakalı kullanıcıları ile ilgili verileri sağlamaya başladı.

Bitcoin Cash (BCH) savunucusu Roger Ver, koronavirüsün neden olduğu ekonomik krizin Büyük Buhran ile eşit olacağını düşünüyor.

Singapur merkezli Huobiperpetual swaps (sürekli takaslar) başlatan en son kripto borsası oldu.

Kripto borsası Binance, yakında Binance KR‘yi ticarete açacak. Bununla birlikte, Binance borsası yeni bir stablecoin de tanıttı.

31 Mart tarihinde Binance, piyasa verileri üzerine en fazla kullanılan metrik sitesi CoinMarketCap.com’u satın almak üzere olduğu ortaya çıktı. Bundan kısa bir süre sonra ise borsa resmi bir açıklama yayınlayarak Coinmarketcap’i satın aldığını duyurdu.

Binance borsası son süreçte oldukça fazla işlem çiftini delist etti ve etmeye de devam ediyor.

Küresel işsizlik, koronavirüs pandemisi ile birlikte yeni zirvelere ulaşırken, dünyanın en iyi kripto para borsalarından Binance, yeni çalışanlar alma niyetini açıkladı.

Binance, Block.One, Bitmex, Tron ,KuCoin, Quantstamp, Bibox, KayDex, Status, BProtocol ve Civic dahil 11 firmaya Bitcoin ve Ethereum dışındaki paraların emtia olarak değil menkul kıymet olarak değerlendirilmesi sebebiyle dava açıldı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz