Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri

0
562
Blockchain
Blockchain

Haftanın Bitcoin Haberleri

Hafta ortasında lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), 41.138 dolarlık gün içi dip seviyelerinden toparlanarak 42.528 dolarlık yüksek seviyelere ulaştı.20 Ocak’ta BTC fiyatı 43.500 dolara yaklaştı. Ancak daha sonra kripto para birimi geçen yılın 2 Ağustos’undan bu yana en düşük noktası olan 38.592 dolara ulaşana kadar durmadı. Bitcoin RSI, Mart 2020 çöküşünden bu yana en fazla “aşırı satıma” seviyesine ulaştığı için BTC fiyatı değer kaybetti. 22 Ocak tarihinde Bitcoin 34 bin dolara geriledi. CoinMarketCap’e göre BTC şimdilerde 35.917 dolardan işlem görüyor.

Ripple’ın baş teknoloji sorumlusu David Schwartz, yakın tarihli bir tweet’te ABD hükümetinin Bitcoin’i yasaklamasının Ripple için “felaket” olacağını söyledi. 

Bentonville merkezli perakende devi Walmart, CNBC tarafından incelenen son ticari marka başvurularına göre, kripto ve NFT sektörüne girmeye hazırlanıyor. 

277 yıllık İngiliz müzayede evi Sotheby’s, “The Enigma” olarak adlandırılan 555.55 karatlık nadir bulunan bir kara elmasın satışı için Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) ve USDC’yi kabul edeceğini duyurdu.

Business Insider’ın haberine göre Invesco stratejisti Paul Jackson, Bitcoin fiyatının 30.000 dolar seviyesinin altına düşebileceği konusunda uyardı. 

Avrupa Menkul Kıymetler ve Piyasalar Otoritesi (ESMA) Denetleme Kurulu başkan yardımcısı yeni atanan Erik Thedeen, yakın tarihli bir röportajda Avrupa Birliği genelinde düzenleyicileri proof of work (PoW) madenciliğine genel bir yasak getirmeye çağırdı.

American Banker tarafından hazırlanan bir rapora göre, yaklaşık 300 topluluk bankasının 2022’nin ilk yarısında Stone Ridge yan kuruluşu NYDIG ile ortaklaşa Bitcoin ticaretine başlaması bekleniyor. 

Piyasadaki dijital varlıkların çoğunluğunun %30-40 oranında fiyat düşüşüne yol açan Bitcoin ve kripto piyasası düzeltmesine rağmen, MicroStrategy 5 milyar dolarlık Bitcoin’e sahip ve şirketinin Bitcoin’lerini satmayı planlamadığını belirtti.

Glassnode analytics tarafından bildirildiği üzere, Bitcoin ağının madencilik zorluğu, kripto para piyasasındaki büyük düşüşün ardından yeni bir rekor kırdı. 

Bitcoin 43.200 dolardan 38.390 dolara düştükten sonra, altın destekçisi Peter Schiff, lider kripto para birimi Bitcoin’in 30 bin dolara düşeceğini tahmin etti.

Başkan Nayib Bukele, 410 BTC alımının 15 milyon dolara karşı yapıldığını ve işlem fiyatını BTC başına yaklaşık 36.585 dolara gerçekleştiğini duyurdu. 

Bloomberg analisti Mike McGlone, Bitcoin ve Ethereum’un gelişmesi için Shiba Inu ve Dogecoin’in çökmesi gerektiğini iddia ediyor. 

Haftanın Altcoin Haberleri

Ethereum ağı, NFT endüstrisi sürekli büyürken bir hafta içinde 110.000’den fazla ETH yakma hedefine ulaştı. 

Blockchain güvenlik şirketi PeckShield’e göre, büyük kripto para borsası Crypto.com bilgisayar korsanlarına kabaca 15 milyon dolar değerinde Ethereum (ETH) kaybetti.

JPMorgan analisti Nikolaos Panigirtzoglou, son araştırma notunda düşüş eğilimindeki Ethereum çağrısını ikiye katladı ve NFT sektöründeki azalan hakimiyetinin Ethereum (ETH) tokeninin fiyatını olumsuz etkileyebileceğini iddia etti. 

Kurumsal yatırımcılar Bitcoin yerine ikinci en büyük kritpo para birimi Ethereum (ETH) ve DeFi tokenlerine yöneldi.

New York şehrinin yakın zamanda yemin eden Demokrat belediye başkanı Eric Adams, ilk maaş çekinin kriptoya çevrileceğini doğruladı. 

Boursenews tarafından yayınlanan yakın tarihli bir rapora göre, yönetimi altındaki 53.3 milyar dolarlık varlığa sahip Fas’ın en büyük bankacılık kurumu olan Attijariwafa Bank, RippleNet ağına katıldı.

Huobi Group raporuna göre Shiba Inu, Doge ve diğer küçük varlıklar gibi meme tokenleri, deneyimli sektör yatırımcıları arasında son derece popüler hale geldi. Ayrıca rapora göre, NFT endüstrisinin patlaması bir bütün olarak dijital varlıkların büyümesinin ana itici güçlerinden biriydi.

Efsanevi isim Mike Tyson, Twitter hesabından takipçilere Solana’nın (SOL) ne kadar yükselebileceğini sordu.

Cardano, rakibinin işlem ücretlerinin yalnızca bir kısmını oluşturmasına rağmen günlük işlem hacmiyle Ethereum’u geçti.

Cardano’nun kurucusu Charles Hoskinson, kripto analist Lark Davis’e verdiği yanıta göre Cardano’nun işlem hacimleri açısından daha yolun başında olduğunu belirtti. 

Merkezi olmayan likidite protokolü Thorchain, meme kripto para birimi Dogecoin (DOGE) için destek ekledi. 

Hong Kong merkezli ve CoinMarketCap’te 52. sırada yer alan CoinEx kripto borsası, BabyDoge meme kripto para birimine destek eklemeye karar verdi.BabyDoge fiyatı borsa listelemesinden sonra tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Kanadalı katılımcıyla yapılan yakın tarihli bir Capterra anketi, katılımcıların %67’sinin önümüzdeki beş yıl içinde kripto parayla ödeme almakla ilgilendiğini ortaya koydu.

Kısa sürede büyük projelere imza atan Cardano’nun ana şirketi olan IOHK, 2022’de bugüne kadar kaydettiği muazzam ilerlemenin bir özetini yayınladı. 

ABD fast food devi McDonald’s’ın resmi Twitter hesabı, meme kripto para birimi Dogecoin’i kabul etme talepleriyle dolup taştı.

“CZ” olarak da bilinen Binance CEO’su Changpeng Zhao, kripto reklamlarına yönelik artan kısıtlamaların talebi etkilemeyeceğini iddia etti. 

Robinhood’un baş ürün sorumlusu Aparna Chennapragada, Bloomberg TV ile yakın tarihli bir röportajda, şirketin Shiba Inu topluluğunu “gerçekten takdir ettiğini” ve enerjisini hafife almadığını belirtti. 

Kripto para piyasasının kapitalizasyonu son birkaç ayda büyük ölçüde düştü. Son üç ay içinde kripto paraların piyasa değeri 3 trilyon dolardan 1.8 trilyon dolara geriledi.

Yeni bir yüksek performanslı akıllı sözleşme platformu olan Fantom (FTM), düzeltmeye rağmen rallisini büyüttü. Fantom kilitli toplam varlık hacmi 10 milyar dolarlık tarihi bir  rekora yükseldi. 

Dogecoin ve Shiba Inu hakkında oldukça olumsuz bir görüşe sahip olan Bloomberg analisti Mike McGlone, piyasanın köpek kripto paralarından arındırılması gerektiğini ifade etti. 

Kripto Paralar
Kripto Paralar

Haftanın Diğer Kripto Para Haberleri

Avustralya Futbol Ligi (AFL), altındaki ilk büyük kripto spor sponsorluğu anlaşması olarak, Crypto.com ile kadın ligini (AFLW) desteklemek için bir ortaklık kurdu.

Ülkenin en iyi finansal gözlemcisi olan Avustralya Menkul Kıymetler ve Yatırımlar Komisyonu, emeklilik fonlarını yöneten Avustralyalıları kripto para birimlerine karşı uyardı.

Blockchain güvenlik şirketi PeckShield’e göre, büyük kripto para borsası Crypto.com bilgisayar korsanlarına kabaca 15 milyon dolar değerinde Ethereum (ETH) kaybetti. 

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, diğer ülkeleri kripto para birimi düzenlemelerini ortaklaşa şekillendirmeye çağırdı.

İngiltere, kripto para birimini ve DeFi endüstrisini bir bütün olarak düzenlemeyi hedefliyor.

Kripto IRA’ları sunan iTrustCapital, şirkete 1,3 milyar doların üzerinde değer veren 125 milyon dolarlık bir A Serisi fon topladığını duyurdu. 

Bloomberg’e göre Google, ödemeler bölümünü yönetmesi için PayPal kıdemli Arnold Goldberg’i işe aldı. Mountain View tabanlı teknoloji devi, kripto para birimlerinin dijital kartlarda saklanmasına izin vermeyi planlıyor.

Super Bowl şampiyonu Tom Brady tarafından ortaklaşa kurulan NFT Autograph, 170 milyon dolarlık bir finansman turunu duyurdu. 

Financial Times’ın bildirdiğine göre, teknoloji devi Meta’nın yan kuruluşları olan Facebook ve Instagram, kullanıcılarının NFT oluşturmalarına izin verecek.

Bitcoin (BTC) araştırma firması OXT Research’ün zincir içi analisti olan takma ad ErgoBTC, Crypto.com güvenlik ihlalinin 4,6 bin ETH kaybettiğini ifade etti.Bunun üzerine Crypto.com, son zamanlardaki bir güvenlik ihlali nedeniyle kullanıcı fonlarını kaybettiğini nihayet kabul etti. 

Reuters Cuma günü yayınlanan bir araştırma raporunda, dünyanın en büyük kripto borsasının Know your customers (KYC) kontrolleri tuttuğunu ve uyumlulukla ilgili kamuoyuna verdiği sözlere rağmen yetkililerle gerektiği gibi iş birliği yapmadığını söyledi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz