Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri

0
418
Blockchain
Blockchain

Haftanın Bitcoin Haberleri

Piyasa değerine göre dünyanın en büyük kripto para birimi Bitcoin (BTC), %4,2 düşerek 39.866 dolara geriledi. Goldman Sachs’ın ABD Merkez Bankası’nın daha önce duyurduğundan daha yüksek faiz oranlarını artırabileceğine dair beklentilerini dile getirmesi üzerine kripto piyasası düşüşe geçti.Hafta ortasında lider kripto para birimi Bitcoin ABD enflasyonu Aralık ayında %7’yi aşarken 44.000 doları aştı.Bitcoin, death cross’u tamamladıktan sonra 43.000 doların altına düştü. CoinMarketCap’e göre Bitcoin şimdilerde 43.202 dolardan işlem görmeye devam ediyor.

Amerikalı yatırımcı Bill Miller, WealthTrack ile yakın zamanda yaptığı bir röportajda Bitcoin’in portföyünün yarısını oluşturduğunu açıkladı. 

ABD bankacılık devi JPMorgan Chase tarafından düzenlenen ankete katılan müşterilerin çoğunluğu, lider kripto para birimi Bitcoin’in bu sene sonuna kadar 60 bin doların üzerine yükseleceğini tahmin etti. 

Dünyanın en büyük podcast yayıncısı Joe Rogan, yakın tarihli bir podcast röportajında ​​kripto para birimleri için “çok fazla umudu olduğunu” söyledi. 

122.000 Bitcoin’e sahip ultra büyük bir Bitcoin balinası, 2021 boyunca daha fazla Bitcoin satın aldı ve geçen yılın Kasım ayında satın almayı hızlandırdı. O zamandan beri, balina 4.000’den fazla Bitcoin satın aldı ve portföyünü genişletti. 

Efsanevi basketbol oyuncusu Andre Iguodala, maaşını lider kripto para biriminde almaya başladı.

Bitcoin’in geçen yılın sonunda başlayan %17’lik düzeltmesi çok sayıda analist ve profesyonel trader için sürpriz değildi, ancak aynı zamanda böyle bir düşüşün arkasındaki nedenler belirsizdi. 

Milyarder hedge fon yöneticisi Paul Tudor Jones, Bitcoin ile ilgili bir soruya yanıt olarak Fed’in geri dönüşü nedeniyle enflasyon traderlarının zorlanacaklarını söyledi.

Uluslararası Para Fonu (IMF), en son raporunda, Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin, geleneksel varlıklarla yüksek korelasyonları nedeniyle küresel finansal piyasalar için sistemik bir risk oluşturduğunu belirtti. 

Swiss Bank CEO’su, iç değerleme modellerinin Bitcoin’in (BTC) 2022’de 75.000 dolara yükseldiğini gördüğünü söyledi. 

Ödeme devi Visa tarafından yayınlanan yeni bir ankete göre, küçük işletmelerin %25’inden fazlası bu yıl bir ödeme şekli olarak kripto para birimleri eklemeyi planlıyor. 

Wall Street Journal’da yer alan habere göre Türk Lira’sının volatil hale gelmesi ve ABD Doları karşısında düşmesi nedeniyle kripto para benimsemesi Türkiye’de hızlı bir şekilde ilerledi. 

İspanya’nın önde gelen bitcoin ödeme platformlarından biri olan Bitnovo, 2022’de 100 kripto para ATM’si kurmak için Avrupa’nın önde gelen elektronik bileşen tedarikçisi Eurocoin ile ortaklık kurdu.

Block ve Twitter kurucusu Jack Dorsey, Block’un donanım genel müdürü Thomas Templeton’ın bir tweet dizisine yanıt olarak “Resmi olarak açık bir bitcoin madenciliği sistemi inşa ediyoruz” dedi. 

Kuzey Koreli bilgisayar korsanları, 2021’de siber saldırı yoluyla 400 milyon dolarlık kripto para toplayarak 2019’dan bu yana hırsızlıklarını neredeyse ikiye katladı.

Twitter ve Block şirketlerinin kurucusu Jack Dorsey, Block’un “resmi olarak açık bir Bitcoin madencilik sistemi inşa ettiğini” duyurmasının ardından, Bitcoin’in (BTC) hash oranı tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaştı. 

Rio de Janeiro Belediye Başkanı Eduardo Paes Perşembe günü yaptığı açıklamada, Brezilya’nın en kalabalık ikinci şehrinin, şehrin hazine fonlarının %1’ini dünyanın en büyük kripto para birimi olan Bitcoin’e yatıracağını duyurdu. 

The Sun, Batı Londra’da yeni açılan bir kahve dükkanı olan Chai Ada’nın yedi kripto para birimini kabul etme yolunda olduğunu bildirdi.

Amerikalı yayıncı Max Keiser, Stansberry Research ile yakın zamanda yaptığı bir röportajda, bir G7 ülkesinin BTC madenciliği yapmaya başlayacağını belirtti.

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki en büyük ev inşaatı ve gayrimenkul geliştirme şirketlerinden biri olan PulteGroup’un varisi hayırsever Bill Pulte, daha düşük fiyatlarla daha fazlasını satın alabilmek için beklediğini söyledi. 

Strike App şirketi bu haftanın başlarında Arjantin’e genişlediğini duyurdu, ancak Lightning Network destekli uygulama, ülkede yalnızca Tether’in stablecoin’ini destekleyeceğini belirtti.

Bitcoin (BTC)
Bitcoin (BTC)

Haftanın Altcoin Haberleri

Glassnode verilerine göre, Eylül ayından bu yana kazanılan değerinin yarısından fazlasını kaybetmesine rağmen, Ethereum’un ücretleri, Ödenen Toplam Ücret metriği ile rekor seviyelere ulaştı. 

Ethereum (ETH) fiyatı Pazartesi günü 3.000 doların altına geriledi ve geçen yılın Eylül ayından bu yana görülmeyen seviyelere düştü.

Yüksek Ethereum işlem ücretleri sebeiyle bir günde 14.000’den fazla Ethereum’un yakıldı.

Gary Gensler, ikinci en büyük kripto para biriminin bir menkul kıymet olup olmadığı konusunda yorum yapmayı reddettiği için Ether’in düzenleyici durumu belirsizliğini koruyor.

WhaleStats, 82.048 Ethereum satın alan en büyük BNB balinası tarafından başlatılan işlem tespit edildi. 

Basılandan 35 milyon dolar daha fazla Ethereum (ETH) tokeni yakıldığı için, bu hafta kripto para deflasyonist bir hafta geçiriyor.

Fox Business muhabiri Eleanor Terrett’e göre, Ripple’ın SEC aleyhindeki davası bir ay daha ertelenebilir. 

Virtual Tourist Token, Metaverse üzerinde VR dünyasında sanal turizm temalı bir kripto para projesidir. Gamefi, NFT koleksiyonları ve oyun içi avartarları gibi pek çok trendi bünyesinde barındıran Virtual Tourist projesi, Binance Smart Chain altyapısı üzerinde çalışmaktadır.

Shiba Inu (SHIB), pazarın zirvesindeki yerini kaybetti. Shiba Inu, piyasa değeri ile ilk 10’daki yerini kaybederek sıralamada AVAX, Dogecoin ve DOT’un altına düştü.

Kripto borsası Binance.US, Solana blok zinciri üzerine inşa edilmiş bir metaverse platformu olan Portals’ta bir alan inşa ediyor.

Yakın zamanda paylaşılan analizler, Binance Smart Chain’deki en büyük 1.000 cüzdanın artık BabyDoge’u ETH’den çok daha sık alıp sattığını ve bu da onu en çok ticareti yapılan token haline getirdiğini gösteriyor. 

Popüler Hint kripto para borsası Giottus, Salı günü yapılan açıklamaya göre Shiba Inu (SHIB) için mevduat açtı.

Dogecoin (DOGE) balinalar tarafından en çok satın alınan kripto paralar arasına geri döndüğü için değer kazanmaya başladı. 

Meksika’nın en büyük kripto para borsası olan Bitso, Ethereum tabanlı kripto para Shiba Inu’nun (SHIB) artık platformunda işlem görebileceğini duyurdu. 

Eski ağır sıklet şampiyonu boksör Mike Tyson geçtiğimiz günlerde önde gelen “Ethereum katillerinden” biri olan Solana ağına yatırım yaptı. 

Shiba Inu, %23 rallinin ardından piyasa değeriyle MATIC’i aştı. CoinMarketCap verilerine göre, Shiba Inu, Polygon’u (MATIC) geçerek piyasa değeri açısından 13. sırayı geri aldı.

CoinMarketCap verilerine göre, hafta ortasında altcoin piyasası Bitcoin ile birlikte toparlandı ve popüler altcoinler Dogecoin, Stellar ve LUNA yükselişe geçti. 

Yüksek performanslı blok zinciri Near Protocol’ün temel kripto para birimi olan NEAR, 150 milyon dolarlık bağış toplama duyurusunun ardından yükseldi. 

Elektrikli otomobil devi Tesla, bazı ürünlerini orijinal meme kripto para birimi olan Dogecoin’de fiyatlandırmaya başladı. Bunun üzerine Elon Musk’ın en sevdiği kripto para birimi Dogecoin’in fiyatı %12’den fazla arttı.

FTX tokeni, en büyük 1.000 Ethereum cüzdanında 1.63 milyar dolarlık varlıkla birinci sıraya ulaştığından, Shiba Inu balina düzeyindeki hesaplar arasında en büyük varlık olarak birinci sırayı kaybetti.

Polygon, aktif hesaplar ve günlük ağ gelirleri açısından yeni rekorlara ulaştı.

Web3 segmentindeki en büyük stablecoin olan Tether Limited’in ABD Doları Tether (USDT), Ethereum tabanlı rakibi tarafından tahttan indirildi. 

Haftanın Diğer Kripto Para Haberleri

Binance CEO’su Changpeng Zhao (CZ), 96 milyar dolarlık net değeriyle kripto sektöründeki en zengin kişi oldu. 

Disney, tema parkı için Metaverse teknolojisinin patentini aldı ve bu sayede kendi tema parkı metaverse’ini oluşturmaya bir adım daha yaklaştı.

Chainlink (LINK), Basic Attention Token (BAT) ve OMG (OMG) Kraken Japonya’da ticarete başladı. 

Pakistan, Binance borsası hakkında soruşturma başlatırken kripto para birimlerini yasa dışı ilan edeceğini duyurdu. Yerel medya kuruluşu samaa.tv’ye göre Pakistan, tüm kripto para birimlerinin kullanımına tamamen yasak getirdi ve böylelikle Çin hükümeti örneğini izledi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz