Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri

0
428
Blockchain
Blockchain

Haftanın Bitcoin Haberleri

Hafta ortasında Bitcoin (BTC) çok önemli bir destek seviyesinin altına düştü. Dünyanın en büyük kripto para birimi olan Bitcoin’in fiyatı, günlük %7,5’lik bir düşüşe işaret eden Bitstamp borsasında günlük 42.412 dolara geriledi. Bitcoin Cuma sabahı gün içi en düşük 40.685 dolara düştü.CoinMarketCap’e göre lider kripto para birimi Bitcoin şimdilerde 41.783 dolardan işlem görüyor.

El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, Bukele, en az iki ülkenin en büyük kripto para birimi Bitcoin’i yasal para ilan edeceğini öne sürdü. 

BitInfoCharts tarafından sağlanan verilere göre, Bitcoin’in hash oranı saniyede 203,5 exahash ile yeni bir rekor zirveye ulaştı, bu da ağın şimdiye kadarki en güçlü olduğu zaman anlamına geliyor. 

Ekim ayında ilerici Demokrat partinin resmi adayı olan Güney Koreli politikacı Lee Jae-myung’un başkanlık kampanyası için Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) kabul etti. 

Tanınmış ekonomist Paul Krugman, yakın tarihli bir Twitter ileti dizisinde lider kripto para birimi Bitcoin’in hiçbir meşru kullanımı olmadığını iddia ederek Bitcoin’i eleştirdi.

Bitcoin maksimalisti Max Keiser, en büyük kripto para biriminin bu yıl 220.000 dolara yükselerek tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşacağına inanıyor. 

ABD’nin eski First Lady’si Melania Trump 13. yıl dönümünü kutlayan Bitcoin’e mutlu yıllar diledi.

Geçtiğimiz sene Bitcoin iyi bir yıl geçirse de, birçok hisse senedi daha fazla yükseldi. Bitcoin’in üzerinde bir piyasa değeri olan Alphabet, lider kripto para birimi Bitcoin’den daha iyi performans gösterdi. 

Nexo’nun kurucu ortağı ve yönetici ortağı Antoni Trenchev, 2022’nin ortasına kadar Bitcoin’in 100 bin dolara ulaşacağına inanıyor. 

Çevrimiçi konaklama pazarı Airbnb, kripto para ödemeleri ekleme yolunda olabilir. CEO Brian Chesky kısa süre önce Twitter’da kripto para birimleri yardımıyla konaklama rezervasyonu yaptırmanın bu yıl için bir numaralı talep olduğunu açıkladı. 

Goldman Sachs geçtiğimiz günlerde Bitcoin fiyatının 100.000 dolara ulaşabileceğini tahmin etti.

Bangkok Post’a göre, Tayland’da kripto para birimlerinden kâr eden vergi mükellefleri bu yıl %15 sermaye kazancı vergisine tabi olacak. 

New York Belediye Başkanı Eric Adams, New York’un kripto ve blok zincirinin merkezi olmasını istiyor. 

Yakın tarihli bir röportajda Galaxy Digital patronu Mike Novogratz, Bitcoin fiyatının 38.000 dolar seviyesinde destek bulacağını tahmin etti.

MAI Capital Management’ın baş sermaye stratejisti Chris Grisanti, kripto paraların 2022’de düşük performans göstermesini bekliyor.

Kazakistan’daki hükümet karşıtı protestoların ortasında büyük internet kesintilerine rağmen, ülkede faaliyet gösteren bazı Bitcoin (BTC) madencileri henüz ülkeyi terk etmeyi planlamıyor.

Peter Brandt’e göre, kaybedilen bir ticareti ikiye katlamak pahalı bir hata olabilir. 

Milletvekilleri Kongresi üyesi Maria Munoz, Kazakistan’daki Bitcoin madencilik endüstrisini olumsuz etkileyen protestolar sırasında İspanya’yı kripto para birimlerine yatırım yapmak için güvenli bir merkez yapmayı önerdi.

Ödüllü gazeteci Colin Wu, daha fazla dijital altın satın almak için bu düşüşten yararlanan en iyi Bitcoin savunucularını sıraladı. 

Haftanın Altcoin Haberleri 

Ekim ayında ilerici Demokrat partinin resmi adayı olan Güney Koreli politikacı Lee Jae-myung’un başkanlık kampanyası için Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) kabul etti. 

İkinci en büyük kripto para birimi Ethereum (ETH), dijital varlık endüstrisi için şimdiye kadarki en başarılı yıllardan birinde Bitcoin’den çok daha iyi performans gösterdi.

JPMorgan’a göre, Ethereum’un DeFi alanındaki hakimiyeti günleri yakında sona erebilir ve bu da ikinci en büyük kripto para biriminin değer kaybetmesine neden olabilir. 

Ethereum “katilleri” olarak adlandırılan Avalanche (AVAX) ve Solana (SOL) düşüşe geçti.

Son 24 saatte yaklaşık 15 milyon SHIB yok edildi ve şimdiye kadar toplamda Shiba Inu arzının neredeyse yarısı yandı. 

Analitik bot tarafından sağlanan verilere göre, iki büyük ETH balinası 11,3 milyon dolar değerinde Chainlink satın aldı. 

Cardano Vakfı’ndan Sidney Vollmer tarafından yayınlanan bir tweet’e göre, teknoloji devi Samsung, blockchain ekim yönetim sistemi Veritree ile son ortaklığı aracılığıyla artık Cardano’yu (ADA) tanıyacak.

Tokenin fiyatı yerel bir dibe ulaştıktan sonra aniden yükseldiği için Chainlink’in karlılığı artırdı.

Binance Akıllı Zincir tabanlı kripto ekosistemi Everest Coin (EVCoin), NFT marketplace’i tanıttı.

Büyük ve ekstra büyük Dogecoin işlemlerini takip eden DogeWhaleAlert Twitter hesabı, popüler bir köpek kripto para birimi olan toplamda bir milyardan fazla DOGE taşıyan 15 transfer tespit etti.

MATIC ve Chainlink, piyasa düştükçe balinalar tarafından en çok satın alınan ilk 10 token arasında yer aldı. 

AMC müşterileri “büyük olasılıkla” Mart ayından itibaren Dogecoin ve Shiba Inu ile bilet satın alabilecekler.

Arthur Hayes, Fed nedeniyle kripto para piyasasının büyük olasılıkla tıkanacağına inanıyor.

Kripto para piyasası düzeltmesi hızlanırken ve daha büyük sermayeli kripto paralar değerlerinin %20’sinden fazlasını kaybederken, Shiba Inu (SHIB) ağ etkinliği arttı.

Eski UFC hafif ağır siklet şampiyonu Chuck Liddell, en güçlü kripto topluluğunu bulmak için yapılan bir Twitter anketinin sonuçlarına dayanarak Shiba Inu’ya yatırım yapacağını belirtti.

Beyaz Saray, Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu’ndaki (CFTC) iki sandalyeyi doldurmak için Başkan Joe Biden’in adaylığını resmen sundu. 

Bugün PayPal, bir geliştiricinin iPhone uygulamasında bir “PayPal Coin” hakkında bir dil keşfetmesinin ardından kendi stablecoin’i üzerinde çalıştığını doğruladı. 

Altcoinler
Altcoinler

Haftanın Diğer Kripto Para Haberleri 

Güney Kore merkezli dev Samsung, akıllı TV’lerini hedefleyen yeni inşa edilmiş bir “NFT Toplama Platformu” başlatıyor.

Jamaika Bankası (BoJ), 2022’nin ilk çeyreğinde ulusal bir kullanıma sunmayı hedefleyen merkez bankası dijital para birimini (CBDC) başarıyla tamamladı. 

2021, piyasa performansı açısından kripto para birimi endüstrisi için iyi bir yıl olmasına rağmen, kriptoyu yasaklayan yargı bölgelerinin sayısı 2018’den bu yana iki katından fazla arttı.

OpenSea’deki NFT işlem hacimleri, Yuga Labs’in Bored Ape Yacht Club (BAYC) ve Mutant Ape Yacht Club (MAYC) üzerindeki yenilenen spekülatif çılgınlığın ortasında Ocak ayında yükseldi. 

Quentin Tarantino’nun “Pulp Fiction” filmine dayanan NFT koleksiyonları bu ay açık artırmaya çıkacak.

Alman yıldız futbolcu Mario Gotze, Twitter profil resmini Smolverse koleksiyonundan bir NFT’ninkiyle değiştirerek sürekli büyüyen kripto para topluluğuna katıldığını gösterdi. 

Blockchain analitik firması Chainalysis, Perşembe günü yayınladığı yıllık Crypto Crime raporunda, kripto para birimlerini içeren suçların 2021’de tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 14 milyar dolara yükseldiğini bildirdi. 

Samsung metaverse mağazası, New York City’nin Meatpacking Bölgesi’ndeki 837 Washington Caddesi’nde bulunan gerçek dünya mağazasının bir kopyası olarak açıldı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz