Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri

0
431
Blockchain
Blockchain

Haftanın Bitcoin Haberleri

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), 27 Aralık’ta 52.100 dolara ulaştıktan sonra reddedildi ve 29 Aralık’ta Bitcoin gün içi en düşük 46.643 dolara düştü. CoinMarketCap’e göre Bitcoin şimdilerde 47.209 dolardan işlem görmeye devam ediyor.

Büyük bir DLT takipçisinden alınan son verilere göre, anonim balinalar neredeyse 4 milyar dolarlık Bitcoin’i taşıdı.

SlowMist’in yıllık raporuna göre 2021 yılı kripto para piyasası için en başarılı ve karlı yıllardan biri olsa da kripto para hackerları güvenlik açıkları nedeniyle büyük miktarda kripto para çalmayı başardı.

Eski SpaceX stajyeri, Elon Musk’ın Satoshi olduğu hakkındaki popüler teorisini destekleyen yeni kanıtlar yayınladı.

Bitcoin’in pazar hakimiyeti düşmeye devam etti ve bu hafta %40’ın altına düştü. Tradingview’den alınan verilere göre bu, Ocak 2018’de tüm zamanların en düşük seviyesi olan %36.7’ye çok yakın. 

Bitcoin fenomeni ve podcast yayıncısı Anthony “Pomp” Pompliano, dünyadaki çok önemli şeyler enerji kullandığı için Bitcoin’in enerji kullanımı için “özür dilemeye” gerek olmadığını belirtti. 

Lex Fridman podcast’ı sırasından Tesla CEO’su Elon Musk, Satoshi Nakamoto olduğu hakkındaki söylentileri bir kez daha yalanladı.

Tayland’daki perakende kripto para madenciliği, Al Jazeera Çarşamba günü bildirdiğine göre, Taylandlı girişimciler ve kripto para işletmeleri Çin’deki yasaktan giderek daha fazla yararlanıyorlar.

Bir kripto analisti ve ekonomist olan Alex Kruger, Bitcoin’in tarihsel olarak yılın ilk haftasında iyi performans gösterdiğinden bahsetti ve bunun “yılın ilk haftası etkisi” olduğu söyledi. 

Gayrimenkul ve arazi ile ilgilenen Seattle merkezli Blueprint Capital yatırım şirketinin CEO’su Jacob Walthour, kripto para birimlerini artık bir varlık sınıfı olarak görmezden gelmenin hata olabileceğini söyledi.

Peter Brandt, Bitcoin’in devam eden bir satışın ortasında henüz dibe vurmadığını söyledi.

Bir Bitcoin sahibi, Satoshi Nakamoto’nun bilinen son e-postasını gönderdiği ve web’den kaybolduğu 2011 yılından bu yana ilk kez paralarını cüzdanlarından taşıdı. Geçen zaman içinde BTC sahibinin 8.425 dolarlık ilk yatırımı 23,7 milyon dolara dönüştü.

Block One Brock Pierce’ın Eski Strateji Başkanı ve araştırma firması Fundstrat Global Advisors’ın kurucu ortağı Tom Lee, 2021’de hedefi kaçırmasına rağmen 2022’de lider kripto para birimi Bitcoin’in (BTC) 200 bin dolara yükseleceğine inanıyor. 

San Francisco merkezli Ripple teknoloji devinin baş teknoloji sorumlusunun, lider kripto para birimi olan Bitcoin’in kodunu optimize etmeye katılan BT mühendislerinden biri olduğu ortaya çıktı. 

Uzun süredir Bitcoin’e yatırım yapan MicroStrategy, son düzenleyici dosyalamaya göre nakit olarak 94.2 milyon dolar karşılığında 1.914 Bitcoin daha satın aldı.

Bitcoin, 2018’den bu yana her yıl Ocak ayının ilk haftasında %7 ila %36 arttı. Bazı analistler, tüm kurumsal satışlar tamamlandığında ve sermaye piyasaya çıktığında yakın gelecekte Bitcoin için yükseliş beklediklerini açıkladı.

“Shark Tank” yıldızı Kevin O’Leary, stablecoinler hakkında daha net düzenlemeler olduğu anda kripto varlıklarını %20’ye kadar artırmaya hazır olacağını söyledi. 

Zincir üstü analitik firması Santiment’e göre, Bitcoin son birkaç gün içinde artan bir adres etkinliği eğilimi görüyor.

Özel kuruluşlar ve fonlar dahil edildiğinde toplam Bitcoin varlıkları yaklaşık 73 milyar dolara yükseliyor. 

Bitcoin (BTC)
Bitcoin (BTC)

Haftanın Altcoin Haberleri

WuBlockchain tarafından sağlanan zincir üstü verilere göre, Tron kurucusu Justin Sun Aralık ayının başından bu yana Binance borsasına 165.000’den fazla Ethereum parası yatırdı. 

Traderlar arasında en popüler göstergelerden birine göre Ethereum aşırı satım seviyelerine ulaştı. 

Avukat Jeremy Hogan, Ripple-SEC davasının muhtemelen Nisan 2022’ye kadar sonuçlanacağını ifade etti.

2022 başladığında, Ripple teknoloji devi, düzenli programlanmış fon transferlerinin bir parçası olarak bir milyar XRP tokeni daha yayınladı. 

DailyFX’te kıdemli para stratejisti Christopher Vecchio, 2022’nin meme paraları için iyi bir yıl olma ihtimalinin çok düşük olduğunu iddia etti.

Bu yılın başlarında dikkatleri üzerine çeken Ethereum tabanlı token Shiba Inu, kripto para sıralama sitesi CoinMarketCap’te en çok görüntülenen kripto para oldu.

Yakın tarihli bir rapora göre, Aralık ayının başından bu yana yakılan dört milyar SHIB ile yalnızca geçen hafta 1.140 milyar SHIB tokeni elimine edildi. 

Brooklyn Nets’in de sahibi olan Alibaba Group’tan Joe Tsai, kripto para yanlısı olduğunu itiraf etti. 

IOHK CEO’su Cardano üzerine inşa edilen bir düzine 175 projenin 2022’nin ilk çeyreğinde piyasaya sürülmesini bekliyor.

Shiba Inu (SHIB) fiyat düşüşünün ortasında aktif balina adreslerinde ve hacminde %100’den fazla büyüme kaydetti. 

CNBC, Terra (LUNA) blok zincirine karşı yatırımcıları uyardı.

Tesla şefi Elon Musk, DOGE’nin temelde karşılaştığı diğer tüm kriptolardan daha iyi olduğuna inanıyor.

WhaleStats’a göre Uniswap, Ethereum balinaları veya ağdaki en büyük 1000 adres arasında en çok işlem gören varlık haline geldi ve ticaret hacminde LINK tokeninin önüne geçti.

Bitrue borsası bugün FLOKI/USDT çiftinin ticaretine başladı. 

Sene boyunca Reddit’te meme tokeni Dogecoin lider kripto para birimi Bitcoin’den daha fazla ilgi gördü.

Etherscan’den elde edilen son veriler, son yirmi dört saatte 5,6 milyon SHIB’nin yakıldığını ancak son birkaç gün içinde bu miktarın 22 katının yok edildiğini gösterdi.

Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin, Bitcoin Cash’in “çoğunlukla başarısızlık” olduğunu kabul etti.

Haftanın Diğer Kripto Para Haberleri 

FTX CEO’su Sam Bankman-Fried, düzenleyiciler ve kripto para şirketleri arasındaki artan gerilimleri sektördeki kilit sorunlardan biri olarak belirledi. Bankman-Fried, kripto para birimi işletmeleri için birleşik bir düzenleyici rejim olması gerektiğini belirtti.

Robinhood ticaret uygulaması, kripto cüzdanlarının beta sürümünü birkaç hafta içinde yayınlayacağını belirtti. 22 Eylül duyurusuna göre, bu cüzdanlar ticarete izin vermenin yanı sıra uygulamada kripto gönderip almaya da izin verecek. 

Meksika, Perşembe günü yayınlanan bir tweet’e göre, 2024’te yeni bir ulusal merkez bankası dijital para birimi (CBDC) tanıtacağını duyurdu.

Sanat galerisi sahibi Todd Kramer, dün sıcak cüzdanından değerli NFT koleksiyonunu çaldırdı, bu nedenle OpenSea çalınan varlıkları dondurdu. 

Eminem, Bored Ape Yacht Club’a (BAYC) katıldı. Perşembe gecesi 123.45 ETH (452.000 $) karşılığında Ethereum tabanlı NFT satın aldı ve o zamandan beri NFT’yi Twitter’da profil resmi olarak kullanıyor. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz