Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri

0
483
Blockchain
Blockchain

Haftanın Bitcoin Haberleri

Hafta başında kripto piyasası toparlanmaya başladı. Hafta ortasında lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), Aralık başından beri en yüksek seviyesine ulaştı ve gün içi en yüksek 51.386 dolara yükseldi. CoinMarketCap’e göre Bitcoin şimdilerde 49.950 dolardan işlem görmeye devam ediyor.

Efsanevi trader Peter Brandt, Bitcoin’in mevcut fiyat hareketine ilişkin görüşünü paylaşarak, en büyük kripto para biriminin düşük ticaret hacmi nedeniyle düzeltmenin dibine henüz ulaşmadığını öne sürdü.

Yeni araştırmaya göre, dolaşımdaki BTC’nin %27’si kripto cüzdanlarının yalnızca %0.01’i tarafından tutuluyor. 

Oscar ödüllü oyuncu Gwyneth Paltrow, Block’s Cash App ile iş birliği içinde 500.000 dolar değerinde Bitcoin verdiğini duyurdu. 

Eski Twitter CEO’su Jack Dorsey, süperstar rapçi Cardi B ile yakın zamanda yaptığı bir Twitter konuşmasında, Bitcoin’in ABD dolarının yerini alacağını söyledi ve en büyük kripto para birimine olan sarsılmaz desteğini bir kez daha gösterdi.

2010’ların başlarından itibaren 15 milyon doların üzerinde kripto para içeren uyuyan bir Bitcoin cüzdanı etkinleştirildi. 

Federal Soruşturma Bürosu (FBI), 20 Aralık’ta Sony Life zimmete para geçirme davasıyla bağlantılı 180 milyon dolarlık Bitcoin’e el koydu.

MicroStrategy CEO’su Michael Saylor, Bitcoin’in bir günde 6 milyon dolara ulaşabileceğini öngördü. 

El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, Twitter’da yeni bir Bitcoin alımı yaptığını duyurdu. Hükümet, kabaca 1 milyon dolar değerinde 21 BTC daha satın aldı.

Whale Alert, Bitcoin’in 49.000 doların üzerine çıkmasıyla şaşırtıcı bir şekilde 34.000 BTC tokeni yani yaklaşık 1,7 milyar dolar değerinde transfer edildiğini bildirdi.

Glassnode on-chain analitik hizmeti, Bitcoin’in kripto para birimi tarihindeki en güçlü kapitülasyonlardan birinin ardından birikim bölgesine girdiğini gösteren ilginç veriler yayınladı.

Hedge fon yöneticisi Brian Kelly, Çarşamba günü CNBC’nin “Fast Money” programında göründüğü sırada, hem Bitcoin’in hem de Nasdaq’ın 2022’nin başlarında dibe vurabileceğini tahmin etti. 

Donald Trump, yeni bir röportajda kripto paraların çok tehlikeli olabileceği konusunda uyarıda bulunarak kripto para birimine hala şüpheyle baktığını gösterdi. 

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, fiziksel olarak desteklenen iki Bitcoin ETF’sini reddetti. 

Fundstrat Global Advisors’ın yönetici ortağı Tom Lee,  Bitcoin fiyatının 2022’de 200.000 dolara ulaşabileceğini tahmin etti. Ünlü piyasa analisti, kripto para biriminin getirilerinin 2021’de hayal kırıklığı yarattığına inansa da kripto kralının gelecek yıl daha iyi performans göstermesini bekliyor.

Son analiz verileri, bazı balinaların tam tersi şekilde davranmasına rağmen, piyasa katılımcılarının aktif olarak Bitcoin almaya devam ettiğini gösteriyor. 

Cryptorank tarafından yapılan yeni bir analize göre, toplam Bitcoin arzının %6,3’ü borsa cüzdanlarında kalıyor. Bitcoin (BTC) arzı yıllardır görülmeyen en düşük seviyelere indi.

CoinGecko’dan alınan verilere göre, toplam kripto piyasası değeri geçen hafta %10’un üzerinde artışla 8 Aralık’tan bu yana ilk kez 2.5 trilyon doları aştı. 

Bridgewater Associates başkanı Ray Dalio, kripto para biriminin altını geçebileceğini düşünmediği için Bitcoin’in 1 milyon dolara ulaşabileceğine inanmıyor.

Haftanın Altcoin Haberleri

Son zamanlarda, anonim bir balina Binance ve büyük bir Kore borsası ile birlikte yaklaşık 450 milyon XRP transfer etti. 

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, şirketinin ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu ile yasal savaşa rağmen bugüne kadarki en iyi yılını elde etmeyi başardığını açıkladı.

Kripto para piyasasındaki şüpheli performansa rağmen, Shiba Inu ağı, bir aydan biraz daha uzun bir süre önce bir milyona ulaştıktan sonra 70.000’den fazla yeni üyeyi bünyesine katarak büyümeye devam etti.

Defi Llama tarafından sağlanan verilere göre Terra, kilitlenen toplam değer açısından en büyük ikinci akıllı sözleşme platformu haline geldi.

Dogecoin geliştiricisi Billy Markus, Musk ile sohbete katıldı ve hükümetin girişimciye karşı olumsuz tutumunu vurguladı. 

XRP ve Terra, ilk 20 kripto paradan daha iyi performans göstererek kazançlarını sürdürdü.

CoinMarketCap verilerine göre Shiba Inu (SHIB), hafta başında %8’den fazla arttı. 

Salı günü yapılan duyuruya göre, yüksek verimli Avalanche blok zincirinin yerel tokeni Avalanche (AVAX), San Francisco merkezli kripto borsası Kraken’de işlem görmeye başladı.

İngiliz Virgin Adaları merkezli kripto şirketi NiceHash, 21 Aralık tarihli bir duyuruya göre, Shiba Inu kripto para biriminin artık kripto para borsasında kullanılabileceğini duyurdu.

Ekim ayından bu yana bu çevrimiçi proje tarafından yarım milyardan fazla Shiba Inu (SHIB) tokeni yakıldı ve sadece dört gün içinde 176 milyonu daha yok etmeyi planlıyorlar. 

Terra Luna’nın yılın son haftasında 100 dolara ulaşmasını bekleyen Galaxy Digital’in başkanı Mike Novogratz, bahardan beri yaptırmak istediği LUNA dövmesini yapacağını açıkladı.

Kuzey Carolina merkezli profesyonel bir buz hokeyi takımı olan Carolina Hurricanes, BitPay ile ortaklaşa e-ticaret platformlarında kripto ödemelerini kabul edecek.

Chainlink, Shiba Inu’nun yanı sıra Ethereum balinaları arasında en popüler 10 kripto paradan biri oldu.

Çinli kripto para gazetecisi Colin Wu, Binance ticaret devinin bir başka üç aylık token yakma işlemini tamamladığını duyurdu. Bu süreçte 1.335 milyon BNB yok edildi. 

Adını Tesla CEO’su Elon Musk’tan alan meme token Dogelon Mars (ELON), Ekim ayında OKEx’te listelendikten sonra büyük borsalarda önemli bir benimseme kazanmaya başladı. 

Terra LUNA, 24 Aralık’ta tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 101.50 dolara ulaştı. 

Shiba Inu rakibi Floki Inu (FLOKI), Hong Kong merkezli uluslararası bir kripto ticareti olan BitGlobal tarafından listelendi. 

Büyük bir blok zinciri takipçisinden elde edilen veriler, son bir saat içinde büyük cüzdan sahipleri tarafından 20 milyardan fazla SHIB tokeninin satın alındığını gösteriyor.

IOG başkanı Charles Hoskinson, COTI Network tarafından Cardano’da inşa edilen stablecoin için bir güncellemeyi tweetledi.

Kripto para
Kripto para

Haftanın Diğer Kripto Para Haberleri 

BIS İnovasyon Merkezi başkanı Benoit Coeure, The Financial Times ile yaptığı son röportajda, kripto para birimleri için küresel bir düzenleyici çerçevenin muhtemelen 2022’de hazır olacağını açıkladı. 

Visa’nın kripto başkanı Cuy Sheffield, küresel ödeme devinin bu ayın başlarında Küresel Kripto Danışmanlık hizmetini başlattıktan sonra küresel ekosistemi desteklemeye devam edeceğini belirtti. 

Instagram CEO’su Adam Mosseri, sosyal medya platformunun NFT’leri nasıl daha erişilebilir hale getirebileceğini aktif olarak araştırdığını söyledi. 

Hindistan hükümeti, ülkedeki tüm dijital varlık ödemelerini yasaklayabilecek ve neredeyse tüm dijital ödeme endüstrisini yok edebilecek kötü şöhretli kripto para yasasını tamamlamaya henüz hazır değil. 

FTX, Ted Leonsis’in Monumental Sports & Entertainment ile ortaklık kurdu. 

Çin Halk Bankası’nın (PBOC) Kasım ayında metaverse ve nonfungible tokenler (NFT’ler) hakkında uyarı yapmasına rağmen, binden fazla Çinli şirket binlerce metaverse ile ilgili ticari marka başvurusunda bulundu.

Financial Times’a göre, Amerikan bankacılık holdingi JP Morgan, Alman sanayi grubu Siemens ile bir ortaklık imzaladı ve ödemeler için Siemens tarafından kullanılacak blok zinciri tabanlı bir sistem kurdu.

BitMEX, kripto para birimi ve türev platformunun yerel tokenini piyasaya sürdü. BMEX olarak adlandırılan token için pazarlama materyalleri, beş yıl boyunca maksimum 450 milyon arza sahip olacağını gösteriyor. 

Kripto borsası Binance, Dubai’de bir endüstri merkezi kurmak amacıyla Dubai Dünya Ticaret Merkezi ile mutabakat anlaşması imzalandığı duyurdu.

Crypto.com bugün The Wall Street Journal’a verdiği demeçte, borsanın 2022 Super Bowl için reklam satın aldığını duyurdu. 

Madencilik devi Bitmain’in milyarder kurucu ortağı Jihan Wu, Forbes’a kripto pazarının “onlarca trilyona” ulaşabileceğini söyledi. 

ABC Gazetesi’nin haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Sarayı’nda ekonomistler ve iş dünyası liderleriyle yaptığı toplantıda kripto paraları düzenleyen bir yasa tasarısının hazır olduğunu açıkladı. 

Dogecoin Vakfı, tüm ağı değiştirmek için Ethereum geliştiricisi Vitalik Buterin ile bir araya geldi.

14 Aralık’ta, üç kez NBA şampiyonu ve çift MVP’si Stephen Curry, 2.974. üçlüklüğünü kaydetti ve Hall of Famer Ray Allen’ın “ebedi” rekorunu kırdı. Şimdi ise bu anı dijital koleksiyonlarla ölümsüzleştirdi.

The National tarafından yayınlanan bir rapora göre, BAE’de kripto para dolandırıcılığını destekleyenler Ocak ayından itibaren beş yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya kalacak.

Binance Türkiye kara para aklamaya uymadığı için 8 milyon lira para cezasına çarptırıldı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz