Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri

0
436

HAFTANIN BİTCOİN HABERLERİ
Kripto analisti ve trader Willy Woo, Bitcoin ve altının bu yıl en iyi riskten korunma varlıkları olduğunu ve bir hafta içinde yükselmeye başlayacağını tahmin ettiğini söyledi.

Galaxy Digital’in CEO’su Mike Novogratz, 2020’de Bitcoin’in ilgi odağı olacağına inandığını söyledi.

Tezos Vakfı’nın 30 Ocak tarihindeki portföye göre 2019 yılında Tezos’un 8000 Bitcoin‘i sattığı ortaya çıktı.

23 Mart tarihinde ünlü analist Peter Brandt‘in yayınladığı grafiğe göre Bitcoin yakında 2.000 dolar seviyesine kadar düşebilir.

Kripto influencer Mia Taniki iki yıl içinde Bitcoin’in şimdiye göre 15 kat daha değerli olacağı tahmininde bulundu.

FED haftanın ilk günü yaptığı açıklamada sınırsız bir varlık alımı ve sınırsız bir para basma durumunu ihtimalini ortaya çıkardı. Bunun üzerine Amerikan ekonomisine sınırsız ABD Doları basma düşüncesi Bitcoin fiyatını sonsuz sayılara ulaştırabilir tezi tartışıldı.

Max Keizer’e göre Çin ve Rusya Bitcoin’i (BTC) benimseyebilir. Medya kanalı RT sunucusu Max Keizer Rusya ve Çin’in rezervlerine Bitcoin ekleyebileceğini söyleyerek çılgın bir teori ortaya attı.

Ünlü analist Michael van de Poppe, Bitcoin fiyat hareketinin yükselme olasılığı olduğunu ve BTC’nin 7.800 dolara kadar yükselebileceğini söyledi.

Bitcoin eleştirmeni ve Euro Pacific Capital CEO’su Peter Schiff %18 fiyat artışına rağmen Bitcoin’in düşeceğini belirtti ve altının boğa piyasasında olduğunu dile getirdi.

Binance CEO’su Changpeng Zhao (CZ) lider kripto paranın 2 trilyon dolarlık bir piyasa değerine ulaşabileceğini düşünüyor. Bu durumda tek bir Bitcoin’in değeri 100.000 dolar olacak.

VanEck’ten Gabor Gurbacs, Bitcoin’in altından 2011’den bu yana 6.000 kat daha iyi performans gösterdiğini açıkladı.

Galaxy Digital’in CEO’su Mike Novogratz, Y kuşağı ve Z kuşağı gibi genç yaş gruplarının hisse senetleri ve diğer geleneksel varlıklar yerine neden Bitcoin’i tercih ettiklerini Twitter hesabından açıkladı.

Ünlü analist Tone Vays, Bitcoin’in mevcut fiyat performansı devam ederse 3.800 dolar altının bir daha görülmeyeceğini söyledi.

Önde gelen kripto borsalarından birinin şirket içi araştırma ekibi olan Kraken Intelligence tarafından yayınlanan yeni bir rapora göre, Bitcoin fiyatı 2044 yılına kadar 350.000 dolara yükselebilir.

Bitcoin BTC hash oranı 2020 başında ulaştığı tüm zamanların zirve oranından % 45 daha aşağıya düştü.

Bakkt platformunun fiziksel teslimli Bitcoin vadeli işlemlerine olan ilgi, piyasalardaki mevcut karışıklığa rağmen artış gösterdi.

Kripto trader’ı Bitcoin Jack, Bitcoin’in 2.000 dolardan fazla değer kazanarak 8.876 doları geçeceğini tahmin etti.

Bitcoin (BTC), madencilik zorluğundaki ikinci en büyük düşüşü yaşadı ve zorluk % 15.95 geriledi. Bunun üzerine madenciler lider kripto para birimi için Bitcoin Cash (BCH) madenciliğini terk etmeye başladı.

Glassnode tarafından sağlanan verilere göre, Borsalardaki Bitcoin bakiyeleri son sekiz ayın en düşük seviyesine ulaştı.

Yazılım devi Microsoft, madencilik donanımı yerine kişinin kendi vücut ısısı sayesinde oluşturulacak verileri kullanarak kendi kripto para birimini oluşturmayı planlıyor.

Bollinger Bantları indikatörünün yaratıcısı John Bollinger, bir krizde tüm korelasyonların bire doğru eğilim gösterdiğini söyledi ve bu durumun Bitcoin’i etkileyeceğini belirtti.

28 Mart tarihinde Bitcoin fiyatı yaklaşık 8 saat içinde 6.700 dolardan 6.050 dolara kadar düştü. Bunun yanı sıra BitMEX’deki Açık pozisyon sayısında eşzamanlı bir artış tespit edildi.

Kraken tarafından yürütülen bir ankete göre, çoğu trader Bitcoin‘in (BTC) 2021’den önce tüm zamanların en yüksek seviyesine çıkmasını bekliyor.

Trader MMCrypto Bitcoin’in 3000 dolara düşmesini beklemeye gerek olmadığını belirterek Bitcoin satın almak için iyi bir zaman olduğunu söyledi.

Kripto Michael’ isimli trader Bitcoin’in geri çekilmesini bekliyor. Analist ana destek seviyesi olarak 5.800 doları hedefledi. Ancak, ilk önce Bitcoin’in 6.400 doları test edebileceğini söyledi.

Sektörün ünlü ismi Peter Brandt, koronavirüs kaynaklı krizin Bitcoin ve kripto para birimi endüstrisi için bir ölüm kalım meselesi olduğunu söyledi.

HAFTANIN ALTCOİN HABERLERİ
Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin çok konuşulacak yeni bir öneri sundu. Buterin bu öneride uniswap protokolü yardımıyla merkezsiz borsalarda Ethereum – Bitcoin alsatına olanak sağlamak için gereken güncellemeleri yapmayı önerdi.

Ethereum tabanlı sosyal medya uygulaması Pepo, canlı yayın ve video konferans platformu Zoom ile entegre oldu.

24 Mart tarihinde XRPL Monitor, 174 milyon XRP’den daha fazla birkaç büyük işlem tespit etti. XRPL Monitor’un yayınladığına göre birkaç işlemde 174.4 milyon XRP taşındı ve bu işlemlerin en büyükleri Ripple şirketi tarafından yapıldı.

Dolandırıcılar 23 Mart tarihinde Ripple CEO’su Brad Garlinghouse gibi davranarak sahte bir airdrop’un tanıtımını Youtube’da yaptı. Bunun üzerine, Ripple CEO’su Brad Garlinghouse adına açılmış Youtube hesabından dolandırıcılık yapıldığını öğrendiğinde oldukça kızdı.

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse’un ICO nedeniyle yasayı ihlal ettiği iddialarına odaklanan davada yeni bir gelişme yaşandı. Davacılar CEO’nun 2017 yılında 67 milyon XRP sattığını iddia etti ve bu kriptoları likidite ettiğini belirttiler.

Koronavirüs bulaşmış bir kadın Ledger cüzdanından 2.400 dolardan fazla XRP çalındığını duyurdu. COVID-19 bulaşmış bir kadın Reddit yayınında 14.000 XRP’yi yani 2.423 doları kaybettiğini açıkladı.

22 Mart Pazar günü, Tron CEO’su Justin Sun, Tron ekibinin ulaştığı yeni bir dönüm noktasına ait haberleri paylaştı. Tronscan’ın verileri, Tron’da başlatılan toplam sözleşme sayısının 30.000’i aştığını gösterdi.

Bilinmeyen bir madencilik havuzu, Bitcoin SV ağında çoğunluk gücünü ele geçirdi. Bu durum altcoin’lerin güvenilirliği konusunu bir kez daha gündeme getirdi.

Bitcoin’in geçtiğimiz hafta yaşadığı düşüşün ardından stablecoinlere olan ilgi önemli ölçüde arttı. Veri bilimcisi Alex Svanevik’e göre, Binance’in toplam ERC20 tabanlı stablecoin miktarı 1 milyar dolara ulaşacak.

Telegram Blockchain projesi yine sorun yaşıyor. Yerel bir Rus haber sitesine göre, en az 10 büyük yatırımcı projeden geri çekebilir.

HAFTANIN DİĞER KRİPTO PARA HABERLERİ
Yakın zamanda yayınlanan bir rapora göre, tüm Endonezyalıların yaklaşık % 11’i bir çeşit kripto para birimine sahip.

Çinli ödeme platformu Alipay, ülkede geliştirilen merkez bankası dijital para birimi (CBDC) ile ilgili birçok ayrıntıyı ortaya çıkardı. Yapılan açıklamaya göre Alipay, ülkenin resmi dijital parası kullanıma açıldığında önemli bir rol sahibi olacak.

Brave geçtiğimiz gün yaptığı lansmanda dünyanın en büyük borsalarından olan Binance ile ortaklığı sayesinde kullanıcıların kripto yatırmasına, takas etmesine, satın almasına ve ticaretine izin verecek bir tarayıcı içi kripto ticaret aracı geliştirdiklerini açıkladı.

IOHK, Ouroboros Hydra protokolünün yayınlandığını duyurdu. Bu protokolün amacı dapp’lerindeki mikro ödemeler de dahil olmak üzere Cardano ağının önemli ölçüde iyileşmesine yardımcı olmaktır.

Federal Soruşturma Bürosu (FBI), yasa dışı mal ve hizmet satışı yapan ve kripto ödemelerini kabul eden Rusya merkezli bir web sitesini kapattı.

Forbes’a göre, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki en büyük kripto para borsalarından biri olan Kraken, kripto fiyatındaki son düşüşlere rağmen iş gücünü % 10 artırmak istiyor.

Huobi ve OKEx, iki hafta önce kripto piyasası çöküşü sırasında yaşanan sistem arızası nedeniyle para kaybeden yatırımcılarının zararlarının telafi edileceğini duyurdu.

2014 yılında saldırıya uğramış meşhur Bitcoin borsası Mt. Gox, mağdurlarına çalınan 850.000 Bitcoin’i hiçbir zaman geri ödemedi. Bu nedenle uzun süre eleştirilen borsa bu hafta paraları ödenmeyen alacaklıları ile bir toplantı yapacak.

Yaklaşık altı ay kadar önce işleme başlayan Binance Futures, kripto vadeli işlem ticaretinde ilk üçe girmeyi başardı. Skew analistlerinin açıkladığı gibi, Binance Futures, 24 saatlik türev işlem hacmi 3.44 milyar dolara ulaştığından büyük bir başarı elde etti. Bu sonuç dijital varlık ticaretinin öncülerinden biri olan BitMEX borsasının elde ettiği sonuçtan % 8.9 daha büyük.

Binance Charity, COVID-19 salgınının en yoğun görüldüğü ülkelere tıbbı malzeme sağlamak için 5 milyon dolar toplamayı hedefliyor. Fonlar öncelikle İtalya, Almanya, İspanya, Güney Kore, İran, Türkiye, ABD ve Birleşik Krallık‘a dağıtılacak ve tıbbi malzemeler için harcanacak.

Dünyanın en iyi dijital borsalarından Binance, Şanghay’da ofis açacağını duyurdu. Borsa CEO’su Changpeng Zhao (CZ) Binance Academy’nin resmen Şanghay’da bir ofis kuracağını açıkladı.

Popüler kripto para borsası Binance yeni özelliğini 26 Mart akşamı duyurdu. Binance Card; Visa altyapısı ile dünyanın her yerinde geçebilecek ve cüzdanınızdaki kripto paraları herhangi bir ödeme de kullanabileceğiniz kredi kartı olacak.

Cardano ekibi 31 Mart 2020’de piyasaya sürülecek olan Byron güncellemesi için hazırlıklarına devam ediyor.

Binance borsası biraz evvel yaptığı açıklamayla beraber herkesi şaşırtan bir karar alarak Bull ve Bear olarak da bilinen FTX kaldıraçlı kriptolarını delist etme kararı aldı. Buna göre 31 Mart tarihi itibariyle bu tokenların Binance’da işlemleri durdurulacak ve yatırma çekme işlemleri de sona erecek.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz