Haftanın Bitcoin ve Altcoin Haberleri

0
478
Blockchain
Blockchain

Haftanın Bitcoin Haberleri

Milyarder Mark Cuban, Bitcoin’e inanmaya devam ediyor, ancak onu çok daha düşük fiyatlardan satın almak istiyor.

Glassnode verilerine göre, ağın hash oranı 21 Aralık’ta 252,98 EH/s’den 24 Aralık’ta 156,36 EH/s’ye düşerek Haziran başından bu yana en büyük günlük düşüş oldu.

MicroStrategy, stokuna daha fazla kripto para ekledi, ancak bu ayın başlarında ilk kez bir miktar sattı.

Galaxy Digital CEO’su Mike Novogratz, ayı piyasalarının gelişmeye devam etmek için ideal fırsatlar olduğuna inanıyor. Son tweet’ine göre, kripto para birimi kralı uzun vadede Bitcoin’e olan inancını koruyor.

Bitcoin madenciliği donanım firması Compass Mining, barındırma sağlayıcısı Dynamics Mining ile çekişmeli bir savaşın ardından bu hafta mahkemeden yaklaşık 1,5 milyon dolar kazandığını bugün duyurdu. 

Altcoinler
Altcoinler

Haftanın Altcoin Haberleri

Son birkaç saat içinde, veri analizi firması Nansen tarafından Alameda Ethereum (ETH) adresleriyle ilişkili olağandışı etkinlik tespit edildi.

On-chain verilerine göre, 100.000 ETH tutan Ethereum balinaları bu ayın başından bu yana 880.000 Ethereum sattı veya taşıdı.

Fiyat büyük bir toparlanma sağladığından yüz milyonlarca XRP transfer edildi. Whale Alert tarafından bildirildiği üzere, dün gece Ripple ve Bitstamp takas hesabı da dahil olmak üzere farklı cüzdanlar arasında yaklaşık 300 milyon XRP taşındı.

Kurucusu Kaj Leroy, Bithomp’a atıfta bulunarak, ekosistemin en hızlı büyüyen projelerinden biri olan onXRP’nin pazarındaki XRPL NFT satışlarının 7,3 milyon XRP’yi aştığını söyledi.

Charles Hoskinson, Gemini’nin Cardano’yu listeleme teklifini reddetmesine rağmen, küçümsemenin ADA için muhtemelen iyi bir şey olduğuna inanıyor.

Katman 2 ölçeklendirme çözümü Polygon, 2022 sona ererken kullanıcı etkinliğinde yeni bir kilometre taşına ulaştı. 

Shytoshi Kusama’nın son şifreli mesajı, Shiba Inu topluluğu içinde daha fazla söylentiyi ateşledi. 

Başarısız kripto para fonu 3AC’nin kurucu ortağı, önümüzdeki yıl için tahminlerini paylaşarak, şu anda en hassas konulara ve sektördeki popüler ürün ve şirketlerin geleceğine ilişkin görüşlerini paylaştı.

SHIB rakibi Floki Inu, FLOKI kullanımını ve talebini artırmak için Valhalla adlı ilk metaverse oyununu başlattı.

Etkileyici bir fiyat artışıyla geçen günlerin ardından Terra Classic (LUNC), yatırımcıların kazanç elde etmesiyle %13’ün üzerinde düşüş yaşadı.

XRP, bu yatırımcı grubu tarafından en çok kullanılan akıllı sözleşmelerden biri haline geldi. WhaleStats tarafından sağlanan verilere göre XRP, dün ilk 90 BNB sahibi arasında en çok kullanılan akıllı sözleşmelerden biri oldu. 

SOL, FTX çöküşünün ortasında sert bir darbe aldıktan sonra bu ay %29 daha düştü ve Solana’nın en iyi NFT projeleri devam ediyor. 

Monero (XMR) şu anda 146,39 dolardan işlem görüyor ve son 24 saatte %1,39’luk bir artış kaydetti. 

Michael Saylor, gelecek yıl MicroStrategy tarafından desteklenen yeni BTC Lightning Network’ü tanıttı.

Blockchain analitik firması Santiment’e göre Cardano, geliştirici etkinliği açısından “en güçlü” blockchain olarak yer alıyor. 

Sam Bankman-Fried, tutuklu olmasına rağmen varlıklarını aktif olarak hareket ettiriyor. 

CoinGecko verilerine göre, Dogecoin fiyatı geçen hafta %13 düştü ve yalnızca son 24 saatte %6 düşerek 0,07 doların biraz altına indi. 

SHIB topluluğu, 2022’nin son gününde yakabildikleri kadar çok SHIB yakmaya çalışıyor ve bu da yanma oranını hızla artırıyor. 

Haftanın Diğer Kripto Para Haberleri 

Eski ABD başkanı Donald Trump, NFT koleksiyonunu çıkarmaya karar verdiğini çünkü sanatı beğendiğini ve resimlerinin “biraz sevimli” olduğunu düşündüğünü söyledi.

Latin Amerika’daki ülkeler, hedefe yönelik işlevsel düzenlemelerle kripto ekosistemlerini genişletiyor.

Coinbase hissesi (COIN), son beş gün içinde %6 düşerek hisse başına tüm zamanların en düşük seviyesi olan 32,40 $’a düştü.

Salı günkü bir rapora göre, Amerika Birleşik Devletleri Adalet Bakanlığı, çöken borsa FTX’ten yetkisiz işlemlerde alınan yüz milyonlarca dolar değerinde kripto para birimini araştırıyor.

Türkiye merkez bankası, yıllardır kendi CBDC’si üzerinde çalışıyor. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), önümüzdeki yıl dijital lira testlerine devam etmeyi planladığını söyledi. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz