Haftanın Bitcoin ve Altcoin Haberleri

0
440
Blockchain
Blockchain

Haftanın Bitcoin Haberleri

En iyi kripto para birimi olan Bitcoin, 772.128 blok yüksekliğinde başka bir madencilik zorluk ayarlaması kaydetti. 

Skybridge’in kurucusu Antony Scaramucci, 2023’ü Bitcoin için “iyileşme yılı” olarak adlandırdı ve iki ila üç yıl içinde önde gelen kripto para biriminin 50.000 ila 100.000 dolar arasında işlem görebileceğine inanıyor.

Dünyanın en büyük kripto para birimi, bir kez daha 21.000 dolar seviyesini geri alarak yükselmeye devam ediyor. Bitcoin, gün içi en yüksek seviyesi olan 21.411 dolara yükseldi ve Bitstamp borsasında 6 Kasım’dan bu yana en yüksek seviyeye ulaştı.

Yakın tarihli bir tweet’te, popüler kripto YouTuber Ben Armstrong, lider kripto para birimi Bitcoin fiyatının yaklaşık bir buçuk ay içinde 30.000 dolar seviyesine çıkmasını beklediğini yazdı. 

Genesis’in iflas başvurusuna lider kripto para birimi Bitcoin tepki verdi. Genesis Global Capital LLC ve Genesis Asia Pacific Pte. Ltd., New York federal bölge mahkemesinde bir başka büyük kripto aracılık firmasının çöküşüne işaret eden Bölüm 11 iflas başvurusunda bulundu. 

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) Ağustos 2022’den bu yana görülmemiş seviyelere fırladı. CoinGecko’dan alınan verilere göre, Bitcoin 22.687 dolara kadar yükseldi. 

Bitcoin
Bitcoin

Haftanın Altcoin Haberleri 

Ripple CTO’su David Schwartz, tartışmalı XRP kripto para biriminin emtia tanımını karşıladığını iddia etti. 

Frax Finance, %23 artış kaydettikten sonra bugün yükselen altcoinlere katıldı.

Güney Kore’nin önde gelen kripto para borsası, Shiba Inu (SHIB) ile fiat işlemleri için destek ekledi. 

Cardano’nun Daedalus cüzdanı en son sürüme yükseltildi. Cardano oluşturucusu Input Output, Daedalus cüzdanının en son sürümünün çeşitli iyileştirmelerle piyasaya sürüldüğünü duyurdu.

CoinGecko verilerine göre Shiba Inu (SHIB) tokeni son 24 saatte %20’nin üzerinde arttı ve Nansen hem merkezi olmayan hem de merkezi borsalarda alım satımın arttığını bildirdi.

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, Beam’i (BEAM) listeden çıkardığını ve fiyatını serbest düşüşe geçtiğini duyurdu.

Australian Financial Review (AFR) raporuna göre, Avustralya’nın en büyük dört bankasından biri olan National Australia Bank (NAB), 2023’ün ortalarında piyasaya sürmeyi hedeflediği AUDN adlı bir stablecoin yarattı. 

Shiba Inu’nun en son iyileşmesi, beklenmedik ve kısa sürdü. Varlık, 18’inde Çarşamba günü yerel direnç seviyesini kırdı ve ardından ertesi gün tekrar altına çekildi.

Şaşırtıcı miktarda SHIB, büyük OKEx borsasına taşındı, ancak genel olarak balinalar Shiba Inu’larını satmıyor. 

Enjin Coin, 30 günün yeni en yüksek seviyesini basmak için günlük %24 büyüme ile alev alıyor. 

Bonk (BONK), fiyat trendini canlandırmak için deflasyonist statüsünü geliştirmeye çalışıyor. Solana merkezli meme coin sansasyonu Bonk (BONK), haftanın büyük bölümünde yaşanan istikrarsız fiyat trendinin ardından bugün fiyatında yavaş yavaş bir toparlanma görüyor.

MLabs ve Cardano geliştiricisi Input Output, Hydra Head protokolüne dayalı müzayedenin referans uygulamasını geliştirmek üzere ortaklık kurdu. 

Yeni topluluk odaklı mekanizma, Fantom (FTM) üzerinde geliştirme yapmakla ilgilenen erken aşamadaki içerik oluşturucuları desteklemek için tasarlandı.

Haftanın Diğer Kripto Para Haberleri 

Metaverse projesi Decentraland’ın (MANA) yerel tokeni, yeni yılın başlangıcından bu yana etkileyici bir performans sergileyen metaverse tokenleri nedeniyle geçtiğimiz gün arttı.

Lazarus Group, Harmony Bridge’den hacklediği fonları üç borsaya taşıdı. Kötü şöhretli Kuzey Kore bilgisayar korsanları Lazarus Group’un geçen yıl Harmony Bridge’den çalınan fonları taşımakla meşgul olduğu bildiriliyor.

Bitcoin ve Ethereum’un geçen hafta %20’nin üzerinde artmasıyla, tüm kripto paraların kümülatif değeri bir kez daha 1 trilyon dolarlık kilit seviyeyi geri aldı.

Avustralya kripto borsası Cointree birkaç yeni kripto para birimi için destek ekledi. Avustralya kripto para borsası Cointree, Shiba Inu (SHIB), Luna Classic (LUNC) ve ApeCoin (APE) için destek eklemeye ilişkin bir duyuru yaptı.

Binance yüz milyonlarca dolar değerinde BNB yaktı. Önde gelen kripto para borsası Binance, yerel tokeni BNB’nin bir başka yakım turunu başarıyla tamamladığını bildirdi. 

Decentraland (MANA) bugün aşırı volatilite yaşıyor ve fiyatı bu yazı yazılırken %6,01 artışla 0,7202 dolardan işlem görüyor. Mevcut fiyat performansıyla metaverse token, bu zaman diliminde %79,27’lik bir büyüme trendini koruyarak son yedi gündeki en etkileyici fiyat hareketlerinden birini sürdürdü. 

NFL süperstarı Rob Gronkowski, çalkantılı kripto dünyasına katılımı nedeniyle yeni bir yasal incelemeyle karşı karşıya.

Blockchain firması Chainalysis tarafından hazırlanan yeni bir rapora göre, fidye yazılımı ödemeleri %40,58 azaldı. 

Perşembe gecesi geç saatlerde yayınlanan bir iflas başvurusuna göre, kripto borsası Gemini, ticaret devi Cumberland, Mirana, MoonAlpha Finance ve VanEck’in Yeni Finans Gelir Fonu, Genesis’in en büyük elli alacaklısı arasında yer alıyor.

Robinhood’daki 55 milyondan fazla hissenin de dahil olduğu varlıklar, FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried’a karşı açılan dava kapsamında ele geçirildi. 

Kripto kredi kuruluşu Genesis Global Capital’in Bölüm 11 iflas davasındaki “İlk Gün Duruşması”, mahkeme dosyalarına göre 23 Ocak Pazartesi günü saat 14:00’te yapılacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz