Haftanın Bitcoin ve Altcoin Haberleri

0
402
Blockchain
Blockchain

Haftanın Bitcoin Haberleri

Teknoloji patronu Tim Draper geçtiğimiz günlerde, Bitcoin’in 2023 yılına kadar 250.000 dolara ulaşacağına dair sık sık tekrarlanan tahminini ele aldı. Kripto para birimi henüz bu kadar yükseğe çıkmamış olsa da, bu tahminin yaklaşan yarılanmadan önce gerçekleşeceği konusunda hala iyimser.

Bitcoin tarihinin ilk geliştiricilerinden biri olan Luke Dashjr, bugün Twitter’da PGP anahtarının ele geçirildiğini ve bitcoinlerinin çalındığını duyurdu.

Crypto Capital Venture’ın kurucusu Dan Gambardello, kriptonun mevcut ayı piyasasına bakışını paylaştı.

Barron’un raporlarına göre, piyasa tekniklerinin aşağı yönlü tahminlerine rağmen, Bernstein analistleri Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin yeni zirvelere ulaşabileceği konusunda iyimser. 

Son analitik verileri, Bitcoin cüzdanlarının son altı ayda agresif bir şekilde Bitcoin eklediğini gösteriyor. 

The Miner Mag izleyicisinin istatistiklerine göre, iki kamu madenciliği kuruluşu, Bitfarms ve Core Scientific, 2022’de varlıklarının en yıkıcı satışını gerçekleştirdi. 

Neredeyse dört yıldır aktif olmayan eski bir Bitcoin cüzdanı aniden yaklaşık 250 milyon doları bilinmeyen başka bir Bitcoin adresine taşıdı. 

CoinShares tarafından sağlanan verilere göre, Bitcoin’in 30 günlük volatilitesi tarihin en düşük seviyesine ulaştı. 

Haftanın Altcoin Haberleri

Ethereum, ilk 100’den piyasadaki ilk deflasyonist kripto para birimi olmalıydı, ancak ağın var olmayan kullanımı bizi Ethereum’un enflasyonunun Merge güncellemesi öncesi ağa yetişme noktasına getirdi.

Whale Alert tarafından bildirildiği üzere, dün gece Ripple ve Bitstamp takas hesabı da dahil olmak üzere farklı cüzdanlar arasında yaklaşık 300 milyon XRP taşındı.

En iyi XRPL, NFT satış hacminde 7 milyon XRP kilometre taşını aştı. Kurucusu Kaj Leroy, Bithomp’a atıfta bulunarak, ekosistemin en hızlı büyüyen projelerinden biri olan onXRP’nin pazarındaki XRPL NFT satışlarının 7,3 milyon XRP’yi aştığını söyledi.

Ben “BitBoy” Armstrong, Ripple mahkemesinin zaferini ve 2023’te büyük beklenmedik dönüşü tahmin ediyor. 

Whale Alert tarafından paylaşılan verilere göre, son 15 saat içinde, Ripple’a bağlı şaşırtıcı miktarda XRP tokeni, anonim cüzdanlar tarafından kripto borsaları arasında taşındı. 

Yakın tarihli bir Twitter ileti dizisinde, Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, 2023’te kripto para birimleri etrafındaki düzenleyici netlikte potansiyel bir atılımla ilgili temkinli iyimserliğini dile getirdi. 

Önde gelen dijital varlık alım satım platformlarından biri olan BitMart, Ripple bağlantılı XRP kripto para birimini platformunda listeledi.

Litecoin (LTC) yıla yükseliş notuyla başladı ve %7,05 büyümeyle 74,25 dolardan işlem görüyor. 

Lido DAO’nun tokeni LDO, Ocak 2023’ün başından bugüne kadar neredeyse %24 arttı. 

Hindistan’ın en büyük kripto para alım satım uygulaması CoinSwitch’in Twitter hesabı, Dogecoin’in kullanıcıları arasında yılın en çok tutulan varlıklarından biri olduğunu bildirdi. 

Shibarium’un çekirdek token’ı BONE geçen haftaya göre fiyatta artış yaşadı. CoinMarketCap’e göre, son yedi gün içinde Bone ShibaSwap (BONE) tokeninin fiyatı son 24 saatte %12’den fazla, %4,33 arttı. 

Bugün Cardano topluluğunda doğrudan projenin kurucusu Charles Hoskinson tarafından ateşlenen büyük bir tartışma patlak verdi. Bunun nedeni, kripto girişimcisi ve blockchain geliştiricisinin Twitter profil fotoğrafını, kendisinin bir taslağını gösteren bir Cardano NFT kopyasıyla güncellemesiydi.

Kripto blog yazarı Armstrong, ADA’yı övdü ve piyasa değerine göre Tron’un altına düştüğü için Solana’yı eleştirdi.

Lido Finance’in piyasadaki en son yükselişini, görünüşe göre ağdaki her türden hesaptan gelen satın alma gücünde sağlam bir artış izledi. 

Balinalar tarafından ele geçirilen 200 milyondan fazla Cardano’nun tokeni ADA’nın fiyatları artıyor. 

Cardano (ADA) için 2023 yılı beklentileri oldukça yüksek. Bu yeni yılda, Ethereum (ETH) rakibi önümüzdeki 12 ay içinde 2021 ile 2022 arasında verilen ve akıllı sözleşme blok zinciri tarafından yerine getirilmeyen bazı vaatleri gerçekleştirebilir.

Bu analist, ADA’nın daha fazla düşüşle karşı karşıya kalabileceğine inanıyor. Kripto analisti Ali Martinez, Cardano’nun USDT’ye karşı ADA ticareti ile düşüş eğilimi ve üzerinde bir satış sinyali tespit eden bir grafik paylaştı. 

Cardano’nun kurucusu, milyarder ve matematikçi Charles Hoskinson, yakın zamanda açtığı kliniğinin müşterilerinin hizmetler için ADA tokeniyle ödeme yapabileceklerini Twitter’da duyurdu. 

Haftanın Diğer Kripto Para Haberleri 

Salı günü FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried’in tahvil anlaşmasında, kefaletinin yeni bir koşulu olarak FTX veya Alameda Research ile ilgili fonlara erişmesini veya bunları transfer etmesini yasaklayan bir değişiklik yapıldı.

Federal Rezerv ve diğer iki ABD düzenleyicisi bugün bankalara kripto para birimleri hakkında bir uyarı yayınladı. Düzenleyiciler, kriptoya maruz kalan bankaların özellikle risk altında olabileceğini ekledi. 

Bitcoin madenciliği şirketi Riot Blockchain, şirketin “giderek çeşitlenen iş operasyonlarını” yansıtmayı amaçlayan bir hareketle Riot Platforms olarak yeniden markalaştı. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz