Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri

0
1052

HAFTANIN BİTCOİN HABERLERİ
Bitcoin yeni haftanın son günü 9 bin dolar barajını geçerek 200 günlük MA’sının üzerine çıkmayı başardı. Ancak kısa bir süre sonra 3 dakika içersinde ilginç bir şekilde 500 dolar birden değer kaybetti.

Bitcoin’in neden 3 dakika içersinde sert düşüş yaptığının sebebi ilerleyen saatlerde ortaya çıktı.

2020 senesinde artış elde eden Bitcoin (BTC) bu hafta birçok yatırımcının dilindeydi. Hafta başında birçok analist Bitcoin’in Haziran ayı sonrasında 12.430 doların üzerine çıkacağını ön gördü. 

Ayrıca CNBC uzmanları Bitcoin’in yükselişi ile ilgili fikirlerini paylaştı. Yatırımcı Vijay Ayyar, Bitcoin’in sene sonuna kadar 15.000-16.000 dolara ulaşacağını belirtti.

Hafta ortasında ise kripto analistleri Bitcoin’i yorumlamaya devam etti. Bazı analistler yükseleceğine inanırken diğerleri bu fikri desteklemedi ve Bitcoin yatırımcılarını uyardı.

97 Milyar Dolarlık Bitcoin’in hiç hareket etmeden beklediği ortaya çıktı.

Tahminlerinin büyük bir çoğu doğru çıkan PentarhUdi Bitcoin fiyatının bu Aralık sonunda 70.000 dolara kadar çıkabileceğini öngördü.

Yayınlanan rapora göre, Lightning Network ağının giderek daha da merkezileştiği açıklandı.

Bloomberg Bitcoin fiyatına yön veren ilk beş borsayı açıkladı. 

Ülkelerin Kripto Para Kullanımı Sıralandırıldı; Türkiye’nin sırası oldukça şaşırtıcı. 

Fundstrat’tan Tom Lee, Bitcoin’in 2020’de 2019 senesine göre çok daha büyük kazançlar sağlayacağı ile ilgili daha önceki tahminlerini tekrarladı.

2020 Bitwise anketine göre, ABD’li yatırımcılar Bitcoin’in birkaç sene içinde 100.000 dolara yükselmesini bekliyor.

Whale Alert, 1 milyar doların üzerinde Bitcoin’in bilinmeyen iki cüzdana gönderildiğini ortaya çıkardı.

Phemex borsası, çözenin 2.1 Bitcoin yani yaklaşık 18.000 doları kazanacağı bir puzzle yayınladı.

Yeni yapılan bir rapora göre, 2019’da yapılan toplam 2.8 milyar dolarlık yasa dışı Bitcoin transferlerinin % 52’sini Binance ve Huobi borsaları aldı.

Chicago Ticaret Borsası (CME) gerekli düzenleyici onayını alarak Bitcoin vadeli işlem opsiyonlarını başlattı. Bunun üzerine sözleşmeler yatırımcılar tarafından büyük bir ilgi gördü ve ilk günden 2.3 milyon dolar işlem hacmi gördü.

Hafta başında sosyal medya platformu Twitter’ın platformuna Bitcoin’i katacağı haberleri çok konuşuldu ancak konu ile ilgili kesin bir bilgi henüz paylaşılmadı.

Bu haftanın en çok konuşulan konularından biri Bitcoin SV oldu. Satoshi Nakamoto olduğunu iddia eden Craig Wright’ın övgüleri sayesinde ün kazanan Bitcoin SV’nin fiyatı yalnızca 24 saat içerisinde % 100’den fazla artış gösterdi.

Sektörün tanınan ismi Craig Wright, mahkemeye “Tulip Trust” adlı 8.9 milyar dolarlık kripto servete erişim sağlayacak anahtarlara ulaştığını açıkladı. Böylelikle Wright Satoshi olduğu iddiasını sürdürebilecek.

Bitwise Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) için SEC’e yaptığı başvuruyu geri çekti.

HAFTANIN ALTCOİN HABERLERİ
Blockchain devi olan Ripple’ın XRP’si bu haftayı çok yoğun geçirdi. Hafta başından itibaren XRP’nin menkul kıymet olup olmadığı ile ilgili dava çok konuşulan haberlerden biriydi.Davadan önce Commodity Futures Trading Commission (CFTC) başkanı Hearh Tarbert  XRP’nin SEC tarafından menkul kıymet olarak değerlendirilebileceğini söyledi. Davada Ripple  500 milyar dolardan fazla ticaret içeren bir ekonomiye zarar verebileceğini belirterek yargıçtan karar verirken bunu da göz önüne alması istendi, bunun üzerine dava ertelendi.

Ripple emanet cüzdanından 100 milyon XRP’nin kilidini açtı.

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, 2020 yılında FinTech ve kripto endüstrilerinde daha fazla konsolidasyon gerçekleşeceğini söyledi.

Ünlü Fortune dergisi  San Francisco Bay Area’daki en iyi küçük ve orta ölçekli işyerleri listesine Ripple şirketini de ekledi. 

Ayrıca analistler % 4’lük bir fiyat artışı gösteren XRP’yi yorumladı. 

Bu hafta en çok konuşulan altcoinlerden bir diğeri ise Ethereum Classic (ETC) 9.573.000 blok numaralı Agharta hard fork’unu başarı ile tamamladı.Bunun üzerine ETC güncellemenin ardından %33’lük bir artış gösterdi. 

Ayrıca birçok analist teknik gelişmelerin artması nedeniyle Ethereum’un yakın zamanda artacağını tahmin etti. 

Geçtiğimiz haftanın çok konuşulan altcoin’i Bitcoin SV bu hafta % 45 değer kaybetti. 

Charles Hoskinson testnete katılımın çok iyi olduğunu belirtip, geri dönüşler sayesinde Cardano sistemini çok daha düzgün işleyen bir hale getirdiklerini söyledi.

Ünlü seyahat firması Travala bundan sonra ödeme olarak USDT kabul edeceğini açıkladı. 

Sektörün tanınan ismi Mike Novogratz, son altcoin rallisini anlamadığını ve takipçilerinden açıklamalarını istedi.

Binance borsası 30 milyon dolarlık BNB’yi yakarak 10. yakma işlemini gerçekleştirdi.

HAFTANIN DİĞER ÖNEMLİ KRİPTO PARA HABERLERİ
Tom Lee’nin araştırma şirketi Fundstrat’ın yeni bir raporunda yayınlanan verilere göre IOTA’nın başarı şansı çok yüksek.

Hafta başında Blockchain yazılım geliştirme şirketi Block.One, EOS Blockchain’in ikinci versiyonu olan EOS.io 2.0’ı piyasaya sürdü.

Tron CEO’su Justin Sun BitTorrent ve DLive için gizli bir proje başlatacaklarını ve ve ekosisteme milyarlarca dolar kazandıracağını söyledi.

BitPay cep telefonlarından altın ve benzeri değerli metalleri satın almalarına olanak sağlamak amacıyla OneGold şirketi ile ortak olduğunu duyurdu.

Ödeme devi Visa, Plaid şirketini 5.3 milyar dolara satın aldığını açıkladı.

Kripto para borsalarına ve yatırımcılarına bankalar tarafından hizmet verilmesini yasaklayan Hindistan bu konuda açılan davayı yeniden reddetti.

Rusya Devlet Duma’sı ilkbahar oturumunda Rusya’nın kripto paraları kabul edeceğine inanıyor.

Müzisyen ve girişimci Akon Afrika’nın ilk kripto şehrini kuracak.

Teksas Yatırımcı Kılavuzu kripto paraları yatırımcılara yönelik en büyük tehditler listesine kripto para birimlerini dahil etti.

Birleşmiş Milletler Kuzey Kore’de Şubat ayında düzenlenecek kripto para konferansına katılmanın yaptırımları ihlal etmek anlamına geldiğini duyurdu.

Venezuela, resmi kripto para birimi Petro’nun daha verimli kullanılması için devlet tarafından işletilen petrol ve gaz şirketinin rezervlerindeki petrolü satacak, şimdiden 4.5 milyon varilini satmak üzere bir kararname imzaladığını belirtti.

JPMorgan’ın Blockchain girişimi Kadena, “sektörün ilk melez Blockchain platformu” olarak adlandırdığı public (açık) Blockchain sistemini kullanıma açtı.

Gemini borsası  kripto saklama hizmeti Gemini Custody için, 200 milyon dolar değerinde sigorta şirketi kurdu.

Rusya Federasyonu Başbakanı, ülkeyi dijital ekonominin gelişmesi konusuna öncelik vermeye çağırdı.

CFTC eski başkanı J. Christopher Giancarlo, Blockchain tabanlı ABD doları için çalışmalar yaptığını duyurdu.

Grayscale Investments, geçen sene 600 milyon dolardan fazla yatırım aldığını açıkladı.

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu üyesi Hester Peirce ABD’nin Çin’in son zamanlarda yaptığı gelişmeleri örnek alması gerektiğini söyledi.

Avrupa ülkelerinde yapılan araştırmaya göre yatırımcılar kripto paralarını en çok restorantlar ve otellerde harcıyor.

SEC) BCT Token için yasa dışı ICO düzenleyip para toplayan kurucu ekibi dolandırıcılık ile suçladı ve 30 milyon ceza kesti.

Son olarak bu hafta Konya Büyükşehir Belediyesi’nin kendi kripto para birimi üzerinde çalıştıkları ortaya çıktı. Haberle ilgili detayları merak edenler buradan öğrenebilir.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz