Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri; Bu Hafta Bitcoin Ve Kripto Para Piyasasında Neler Oldu?

0
749

HAFTANIN BITCOIN HABERLERİ
Geçtiğimiz hafta yaşanan ABD ve İran krizi bu hafta da devam etti. Amerikanın İranlı General Kasım Süleymani’ye suikast düzenlemesinin ardından İran Amerika’nın Irak’taki üslerinden birine füze saldırısında bulundu. Bu nedenle Bitcoin (BTC) ve altında ciddi bir yükselme yaşandı.Bunun üzerine birçok ünlü kripto analist ve trader Bitcoin’in ani yükselişini değerlendirdi.

Amerika ve İran arasında yaşanan gerginlik nedeniyle Bitcoin’in yükselmesi Google aramalarını da etkiledi. Google verilerine göre Bitcoin İran terimi olayların başladığı bir hafta öncesine kıyasla % 4.450 oranında artış gösterdi.

Euro Pacific Capital’in CEO’su Peter Schiff her zamanki gibi Bitcoin ile ilgili kötü yorumlarda bulundu. Hafta başında yaşanan % 4’lük yükseliş ile dalga geçen Schiff, altının da aynı oranlarda artış gösterdiğini söyleyerek Bitcoin’e kıyasla altının daha az risk taşıdığını da belirtti.

Ünlü kripto analisti Willy Woo’ya göre madenci kapitülasyonlarının bitmesi nedeniyle hash oranı artacak ve bu da Bitcoin’in fiyatını olumlu yönde etkileyecek.

John McAfee, Bitcoin’den nefret etmediğini ancak kripto paranın geleceğinin Bitcoin’de olmadığını söyledi. 

Yeni yayınlanan verilere göre, Bitcoin sirkülasyondaki arzının %10’u kripto para borsalarının elinde.

Tom Lee başkanı olduğu Fundstrat şirketi Bitcoin ile ilgili bir rapor yayınladı. Bu rapora göre Bitcoin 2020 yılı içersinde yatırımcılarına %100’lük bir getiri sağlayabilir.

Ünlü yatırımcı Guy Adami FED ve Bitcoin’in en büyük benzerliğini açıkladı. İkisinin de havadan para ürettiğini söyledi.

Galaxy Digital CEO’su Mike Novogratz, bir trader tarafından yayınlanan BTC tablosunun onu endişelendirdiğini söyledi. 

The Investor’s Podcast’in ev sahiplerinden olan Preston Pysh, Bitcoin’in altından çok daha iyi performans göstermeye devam edeceğini belirtti. 

Bitcoin hafta başında 7.900 dolar seviyesine ulaştığında birçok ünlü kripto para uzmanı Bitcoin’in 8.500 dolar seviyesine daha sonra da 9.500 dolar seviyesine ulaşacağına inandığını söyledi.

Kripto trader’ı @ MacnBTC, Bitcoin fiyatının önümüzdeki bir veya iki ay arasında 7.500 $ ila 8.520 $ aralığında seyredeceğini ön gördü.

Stanphyl Capital yatırımcısı Mark B. Spiegel, Bitcoin’in suçlular tarafından kullanıldığını ancak önde gelen elektrikli otomobil üreticisi Tesla’nın bir suçlu tarafından yönetildiğini söyledi.

Satoshi Nakamoto hakkında güvenilir bilgi paylaşmak amacıyla açılan web sitesinin Telegram kanalı troller ve spambotlar nedeniyle 3 gün içinde kapatıldı.

Bitcoin Derneği, Craig Wright onuruna bir ‘Satoshi Nakamoto Bursu’ verdi.

Ortadoğudaki önemli ülkelerden biri olan Katar kripto paraları yasaklamayı planlıyor.

Kripto analistleri, yatırımcıların bir gecede değilse de en azından birkaç yıl içinde Bitcoin ve altcoin saklamanın onları zenginleştireceği fikrinin tamamen yanlış olduğunu belirtti. 

Japon finansal hizmetler devi SBI ve internet sağlayıcısı GDO dünyanın en büyük Bitcoin madencilik tesisi için ortak oldu.

Kanada merkezli DMG Blockchain Solutions şirketi madencilik tesislerinden irine 1.000 adet yeni Bitcoin madencilik makinesi kurdu. Yeni kurulan bu madencilik makineleri ismi açıklanmayan ABD’li bir müşteriye hizmet edeceği bildirildi.

Travelex şirketinde büyük bir ağ ihlali yaşandı. Daha sonra saldırıyı düzenleyen hacker’lar şirketten 6 milyon dolar değerinde Bitcoin ödemesi talep etti.

HAFTANIN ALTCOIN HABERLERİ
Kripto analistleri son zamanlarda DeFi’de kilitlenen ETH miktarına dikkat çekerek 2020 senesinde Ethereum fiyatının artacağına inandıklarını belirtti.

ConsenSys kurucularından Andrew Keys Ethereum’un 2.0 güncellemesinin bu sene sonunda gerçekleşeceğini söyledi.

Ethereum’un Plasma Çalışma Grubu çalışmalarını durdurdu.

dApps pazarında Tron, EOS’u geçerek ikinci sıraya yükseldi. Lider olan Ethereum ise yerini korudu.

Binance Futures‘da 75x Kaldıraç İle XRP / USDT işlem çiftinin açılmasının ardından XRP % 8’lik bir artış yaşadı.

Singapur merkezli Bitbox borsası Ripple (XRP)’yi delist ettiğini duyurdu.

Siam Commercial Bank Blockchain destekli uygulaması için Ripple ile ortaklık kurdu. 

İlk 100’deki diğer tüm kripto para birimlerinden daha iyi performans gösteren Bitcoin SV % 32’lik büyük bir artış gösterdi.

Tron kurucusu Justin Sun 175 Satoshi’den işlem gören TRX için fiyat hedefinin 409 Satoshi olduğunu söyledi.

Lenovo Global Technology, GoChain (GO) ile işbirliğine giderek GoChain Node operatörü olarak ekosisteme katıldığını duyurdu. Bunun üzerine GO fiyat olarak da %30’a yakın bir yükseliş gerçekleştirdi.

Çin devi Baidu resmi olarak Xuperchain adlı kripto parasını  çıkardığını duyurdu.

HAFTANIN DİĞER KRİPTO PARA HABERLERİ
Bazı kripto analistleri şimdilerde 3 dolardan işlem gören EOS’un 3.55 dolara yükseleceğini tahmin ettiler.

Çin Halk Bankası (PBoC) yakın zamanda piyasaya çıkması beklenen CBDC için sorunsuz bir şekilde ilerlediğini bildirdi. Daha sonra Çin hükümet destekli dijital parasının tasarımını tamamladığını duyurdu.

SEC, token satış platformu ICOBox ve kurucusu Nikolay Evdokimov’a dava açtı ve 16 milyon dolar ceza ödemesi yapmasını talep etti.

SEC ve Telegram arasında devam eden davada SEC  Telegram’ın ICO geliri olan 1,7 milyar doları nasıl harcadığına dair ayrıntılar vermesini talep etmişti. Bunun üzerine, mahkeme SEC’in başvurusunu reddetti, yine de Telegram’ın mali kayıtlarını incelemek istedi. Ancak Telegram bu kayıtların gözden geçirilmesinin beş ile yedi hafta arasında süreceğini belirtti.

Telegram şirketi yakın zamanda piyasaya sürülecek olan Gram Token’ın bir yatırım ürünü olmadığını belirtti.

Brezilya bankalarının kripto para birimi borsa hesaplarının kapatılmasını engelleyen bir anlaşmaya uymayı reddetmesi nedeniyle Brezilya’daki kripto para borsaları yakın zamanda bankaların desteğini kaybedebilir.

Farmer Connect şirketi tüketicilerin satın aldıkları kahve çekirdeklerinin nereden geldiğini öğrenebilecekleri Blockchain tabanlı bir uygulama tanıttı.

KPMG’nin ABD Blockchain lideri Arun Ghosh, IoT ve Blockchain teknolojisinin 2020 yılında iklim değişimi yönetiminde kullanılacağını dile getirdi.

Binance Yardım Vakfı (BCF) Avustralya’daki orman yangınlarına yardım edebilmek için bağış projesine 1 milyon dolarlık Binance Coin bağışladı.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde kripto para sektöründe daha etkin olmayı istediklerinden bahsetti.

PewDiePie, Tron şirketinin yakın zamanda satın aldığı platform DLive’da canlı akışlardan birinde Tron’a destek verdi.

Tron CEO’su Justin Sun, resmi bir Youtube kanalı açtı.

Futbol Kulübü Juventus’un hayranları oylama platformu olan Socios’ta başlatılan ankette kendi stadyumlarında gol attıklarında çalınacak şarkıyı oyladı.

Coinbase Pro 50 ticaret çifti ile birlikte artık dünya çapında hizmet verecek olan yeni Android uygulamasını duyurdu. 

Kripto para birimi kabul eden rezervasyon hizmeti Travala, Aralık ayında Booking.com ile yaptığı anlaşma sonrası geliri % 33.5’in üzerinde arttı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz