Güney Kore’nin Başkan Adayı Kampanya İçin BTC ve ETH Kabul Ediyor

0
275
Bitcoin ve Ethereum
Bitcoin ve Ethereum

Ekim ayında ilerici Demokrat partinin resmi adayı olan Güney Koreli politikacı Lee Jae-myung’un başkanlık kampanyası için Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) kabul etti. Lee’nin kripto para konusunda bilgili destekçileri bu ay kampanyaya katkıda bulunmaya başlayabilecekler. Rapora göre, bağışlanan tüm kripto paralar yerel bir borsa yardımıyla nakde çevrilecek.

Politikacının kripto para birimi bağış toplama planı, aynı zamanda NFT’leri de içeriyor. Lee’nin kampanyasına bağış yapanlar, adayın kampanya vaatlerinin yanında fotoğrafını da içeren bir NFT makbuzu alacaklar. Böylelikle Gyunggi eyaletinin eski valisi,  NFT yayınlayan ilk başkan adayı oldu. Kampanya için kripto para birimi kabul etme düşüncesi, Lee’nin genç seçmenleri etkileme çabasının bir parçası. Kasım ayında yayınlanan bir ankete göre, 20 ila 40 yaş arasındaki katılımcıların %40,5’i kripto para birimlerine yatırım yaptıklarını söyledi.

Geçen ay, Seul Ulusal Üniversitesi’nde bir konferans verirken Güney Kore’nin küresel kripto para birimi sahnesine liderlik etmesini istediğini ve kriptoyu “inkar edilemez bir gerçek” olarak nitelendirdiğini söyledi. Lee ayrıca, kripto para birimlerinin vergilendirilmesinin gelecek yıla ertelenmesini destekledi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz