Golem GNT nedir? Golem Ne İşe Yarar?

0
660

Golem (GNT) kullanıcıların sahip olduğu bilgisayarlardaki işlem gücünü; CPU ve GPU’larını kullanmadığı zamanlarda blockchain altyapısında kiralayarak ortak bir ağ oluşturduğu işlem gücü pazarıdır. Golem bilgisayar tabanlı paylaşım ekonomilerinin önemli bir temsilcisidir ve bir süper-bilgisayar projesi olduğunu söyleyebiliriz.

Bilgisayar işlem gücü kiralama için örnek vermek gerekirse, şu an Golem’de aktif kullanılabilen 3 boyutlu modellemelerin render alım işlerini gösterebiliriz. Golem bu alanda hizmet veren geleneksel firmalarla rekabet etmektedir. Render çiftlikleri olan bu firmalar hem çok pahalıdır hem de gönderilen dosyanın çalınması ihtimali olduğundan güvenlik sorunları içermektedir. Render firmalarında saatlik kiralama üzerinden fiyat hesaplanırken Golem’de proje bazlı ücret verilir ve aracılara komisyon verilmediği için çok daha uyguna çözülebilmektedir.

Şu an halihazırda çalışan client programını Golem’in websitesinden indirip basit bazı ayarları yaptıktan sonra sisteme dahil olabiliyorsunuz.

Golem gelecekte bu süper bilgisayar gücü ile matematiksel hesaplamalar ve bilimsel formüllerin hesaplanmasında kullanılmayı hedefliyor. Sadece kuantum bilgisayarlarla yapılabilecek işlemleri çok ciddi maliyeti olan bu sistemlere sahip olmadan kiralayarak işlemleri yaptırabilmek gelecekte Golem’in erişebileceği özelliklerden olacak.

WebAssembly’nin Golem altyapısındaki versiyonu gWASM ile Golem teknolojisini kullanan merkezsiz uygulamalar da yapılabiliyor.

Golem projesi Ethereum altyapısındadır. Golem projesinin token’ı GNT başta Binance, CoinEx ve Huobi olmak üzere pek çok borsada işlem görmektedir.

Golem GNT detaylı incelemesini aşağıdaki videoda bulabilirsiniz:

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz