Gizlilik Coinlerini Delist Etme Furyası Devam Ediyor

0
350

Doğu Avrupa’nın önde gelen borsalarından Estonya merkezli kripto para borsası Bitbay, gizlilik kriptosu Monero‘nun (XMR) borsadan delist edileceğini duyurdu. Borsa Monero’nun delist edilme sebebinin gizlilik özellikleri olduğunu doğruladı. Yapılan açıklamada Bitbay’ın lisanslı bir borsa olarak kara para aklama standartları ve diğer finansal regülasyonlara uymak zorunda olduğundan dolayı bu kararı aldığı söylendi.

Yakın geçmişte Coinbase borsası Zcashi, Okex Korea borsası ise yine Monero’yu delist ettiğini açıklamıştı. Son dönemde özellikle Güney Kore borsalarında Monero, Dash ve ZEC başta olmak üzere, gizlilik özelliklerine sahip paraları delist etme furyası başlamıştı.

Son dönemde devletler tarafından yayınlanan kripto paralar ile ilgili raporlarda kripto paraların kara para aklama ve yasadışı işlere kaynak sağlama alanında riskler taşıdığı belirtiliyordu. İşlemlerin takip edilememesi sebebiyle privacy (gizlilik) paralarının risk faktörünün en üstünde olduğuna dikkat çekiliyor. Önümüzdeki dönemde ülkelerin kripto para regülasyonlarını hızlandırmasıyla beraber lisanslı borsalarda işlem gören gizlilik kriptolarının delist edilmesinin de hız kazanacağı ve sonuçta gelecekte bu tür paraların işlem göreceği kara borsaların oluşacağı öngörülüyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz