Gemini ve Genesis 100 Milyon Dolarlık Anlaşmaya Ulaştı

0
299
Gemini
Gemini

Gemini Earn kullanıcıları, ABD kripto para borsası Gemini, Genesis Global Capital, LLC (Genesis) ve Digital Currency Group (DCG) arasında bugün duyurulan bir anlaşma ile paralarını geri kazanmaya bir adım daha yaklaştı. Gemini’nin kurucu ortağı Cameron Winklevoss anlaşmayı Twitter’da duyurdu. Gemini, Earn kullanıcıları için 100 milyon dolara kadar daha fazla katkıda bulunacak. 

Yapılan açıklamaya göre DCG ile yapılan anlaşmanın şartları Genesis Global Trading’in satışını da içeriyor. Ayrıca DCG, 2032’de ödenmesi gereken mevcut 1,1 milyar dolarlık banknotunu dönüştürülebilir imtiyazlı hisse senedi ile değiştirecek ve mevcut 2023 vadeli kredilerini alacaklılara ödenecek şekilde toplam değeri yaklaşık 500 milyon dolar olan iki dilim halinde yeniden finanse edecek.

Gemini ve Genesis, kullanıcıların kripto para birimlerini yatırmalarına ve bir banka hesabına benzer şekilde %0,45 ile %8 arasında faiz getirisi almalarına izin veren Gemini Earn programı sebebiyle halka açık bir savaş halindeydi. Genesis, Kasım 2022’de para çekme işlemlerini durdurdu ve kullanıcıları ve Winklevoss’u şirkete ve DCG’nin kurucusu Barry Silbert’e karşı yasal işlem başlattı. 19 Ocak’ta kripto komisyonculuk şirketi, 2022 baharından bu yana iflas eden şirketler listesine katılarak 11. bölüm iflas başvurusunda bulundu. Amerika Birleşik Devletleri’ndeki federal düzenleyiciler daha sonra Gemini Earn programı hakkında bir soruşturma başlattı ve SEC, Gemini’yi menkul kıymetler yasalarını ihlal etmekle suçladı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz