Ethereum Londra Hard Fork’u Nedir?

0
446

Aylardır merakla beklenen Ethereum’un Londra hard fork’una saatler kaldı. Ethereum ağı, şimdiye kadarki en tartışmalı, ancak heyecan verici yükseltme olan Londra yükseltmesini karşılamaya hazır. Londra hardfork, 5 Ağustos 2021’de Blok 12.965.000’de gelen Ethereum (ETH) ağının bir yükseltmesidir.

Her hard fork gibi, birkaç Ethereum İyileştirme Önerisi (EIP) içerir. Londra sert çatalı TAM beş EIP’den oluşur. EIP-3529, işlem ücretlerinin geri ödenme şeklini yeniden planlayacak şekilde ayarlar, EIP-3541, DeFi ilerlemesi için gereken yeni tür akıllı sözleşmeleri tanıtır ve EIP-3554, tehlikeli “zorluk bombasını” Aralık 2021’e erteler. Bununla birlikte, en önemli yükseltme, Ethereum’a yeni bir ücret hesaplama modeli tanıtan EIP-1559 ve deneyimini akıllı sözleşmelere genişleten EIP-3198’dir. Ethereum İyileştirme Önerisi 1559 (EIP-1559) hem Ethereum madencilerini hem de Ethereum ana ağının kullanıcılarını etkiler.

Ethereum güncellemesinin ardından ağın en büyük sorunlarından biri olan yüksek işlem ücretlerinin düzenlenmesi bekleniyor. EIP-1559 sayesinde Ethereum ücret dinamiklerinin volatilitesi azaltacak ve Ethereum ücret piyasaları çok daha öngörülebilir hale getirecek. Bu da, Ethereum’un tıkanıklığın tekrar tekrar olmasını önleyecek.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz