Ethereum Fiyatı Yükselmeye Devam Edecek mi? Ethereum Teknik Analizi

0
387

Lider altcoin durumunda olan Ethereum son süreçte yaptığı yukarı yönlü hareketlerle yatırımcısını heyecanlandırmış durumda. Herkesin merak ettiği soru şu; Bu yükseliş devam edecek mi?

Öncelikle şunu söylemekte fayda var; Evet Ethereum Bitcoin’in hareketlerinden etkileniyor ancak son süreçte Bitcoin paritesinde de çok ciddi kazanımlar söz konusu. Bu da zaten önceki analizlerimizde de belirttiğimiz üzere bizim beklediğimiz bir durumdu. Ethereum 2.0 süreci artık yatırımcı tarafından fiyatlanıyor ve bu süreç uzun olacağı için de bir süre daha Ethereum fiyatlarında sert hareketlenmeler göreceğiz.

Binance borsasının yaptığı bir araştırmaya göre geçtiğimiz yıl Marketcap’de ilk 20’de bulunan kriptolar içersinde Bitcoin’e en bağlı şekilde fiyat hareketi gösteren altcoin Ethereum olarak gösterilmişti. Ben açıkçası 2020 yılında bu korelasyonun Ethereum lehine bozulacağına inananlardanım. Ethereum geliştirmelerinden olumlu haberler geldikçe fiyatın hem dolar paritesinde hem de Bitcoin paritesinde yukarı yönlü ataklar yapması şaşırtıcı olmamalı. Elbette bunlar orta ve uzun vadeli beklentiler; Biraz da güncel fiyatlar üzerinden konuşalım.

Bitcoin son süreçte yaptığı ataklarla beraber 176 dolara kadar yükselmeyi başardı ve Bitcoin’in bir miktar gerilemesiyle beraber bu yazı yazılırken 168 dolardan işlem görüyor. Gelinen nokta itibariyle 170 – 180 dolar arası bölgenin Ethereum’un kaderini belirleyecek bölge olduğunu söyleyebiliriz; Öyle ki 50-100 ve 200 günlük 3 hareketli ortalama da bu bandın içersinde. Ethereum 180 doların üzerine çıktığı an tüm hareketli ortalamalarını geride bırakmış bir duruma geçecek ve yükseliş baskısı iyice sertleşecek. Bu durumda da öncelikli ilk hedef 206 dolar seviyesi olacak. Bu seviyenin de kırılması durumunda Ethereum için 250 dolar kapıları ardına kadar açılmış olacak. Aşağı yönlü bir harekette ise ilk etapta 150; arkasından ise 138 dolar seviyelerinde desteğimiz gözüküyor.

Ethereum’da asıl ilginç şeyler Bitcoin paritesinde gerçekleşmekte. Bitcoin paritesinde çok sert kazanımlar elde eden Ethereum için burada 23.600 seviyeleri çok kritik. Buranın üzerinde gelecek kapatmalar Ethereum’un Bitcoin karşısındaki kazanımını daha da sertleştirecektir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz