Elon Musk Kripto Portföyünü Açıkladı

0
399
Elon Musk
Elon Musk

Tesla CEO’su Elon Musk, Ark Invest’ten Cathie Wood ve Twitter CEO’su Jack Dorsey’in de yer aldığı “The B Word” konferansında kripto para portföyünü açıkladı. Musk, Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) ve Dogecoin’e (DOGE) yatırım yaptığını belirtti. SkyBridge Capital’in kurucusu Anthony Scaramucci’nin Mart ayında haberi vermesinin ardından SpaceX’in Bitcoin’i elinde tuttuğunu da doğruladı. Musk, Bitcoin’in kullanılabilirlik eksikliği ve proof of work algoritması hakkındaki endişelerini bir kez daha dile getirdi, ancak Bitcoin’in çok fazla potansiyele sahip olduğunu da söyledi.

Musk, Tesla’nın Bitcoin ödemelerini kabul etmeye “büyük olasılıkla” devam edeceğini ancak Bitcoin’in yeşil enerji kullanımının %50 eşiğinin üzerinde olduğundan emin olmak için biraz daha özen göstermesi gerektiğini söyledi. Girişimci, Bitcoin’in enerji kullanımının bu yılın başlarında Tesla kaynaklı fiyat artışı nedeniyle arttığını, ancak Çin’in madencilik endüstrisini yasaklaması nedeniyle enerji karışımının yenilenebilir kaynaklara kaydığını da kabul etti.

Bilindiği üzere geçtiğimiz Mayıs ayında Musk, Bitcoin’in çevreye zarar verdiğini iddia etti ve kripto paranın Tesla şirketinde ödeme olarak kabul edilmesini yasakladı. Musk’ın bu kararı Bitcoin topluluğunun öfkesini çekti. Ayrıca bu açıklamanın ardından kripto para piyasası büyük bir düzeltme kaydetti. O zamandan beri girişimci, en büyük kripto para birimi hakkında birkaç belirsiz tweet attı ve bunlardan birinde e-araba üreticisinin hala Bitcoin’i bilançosunda tuttuğunu doğruladı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz