Elon Musk, Bitcoin’deki Duruşunu Açıkladı

0
324
Elon Musk
Elon Musk

Tesla CEO’su Elon Musk, gelecekte daha fazla Bitcoin almaya açık olduğunu söyledi. Musk, şirketinin Bitcoin varlıklarının çoğunu satma kararının BTC hakkında bir karar olarak alınmaması gerektiğini söyledi. Bilindiği üzere önde gelen e-araba üreticisi ikinci çeyrekte 936 milyon dolar değerinde Bitcoin sattı.

Musk, Tesla’nın Çin’deki kapanmalar nedeniyle şirketin genel likiditesinden endişe duyması nedeniyle varlıklarını tasfiye etmek zorunda kaldığını açıkladı. Musk ayrıca şirketin gelecekte Bitcoin varlıklarını artırmaya açık olduğunu söyledi. Tesla patronu, e-araba üreticisinin Bitcoin varlıklarının hiçbirini satmadığını da açıkladı. Musk, kazanç çağrısı sırasında Bitcoin’i de eleştirdi ve çevresel olarak sürdürülebilir bir geleceğe katkıda bulunmadığını iddia etti.

Geçen Mayıs ayında Tesla, iklimle ilgili endişeler nedeniyle Bitcoin’i kabul etmeyi bıraktı ve büyük bir pazar düzeltmesine neden oldu. Dünyanın en büyük kripto para birimi Tesla’nın U dönüşü sonrasında 22.650 dolara düştü. Şimdilerde kripto para birimi 23.000 dolar seviyesinin altında kalıyor ve ivme kazanamıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz