Dogecoin Nedir? Dogecoin Ne Kadar?

1
594

[cryptocurrency_widget type=”card” template=”extended” color=”orange” assets=”DOGE~BTC” api=”cryptocompare.com” realtime=”true” animation=”backgroundRedGreen”]


Dogecoin
2013 yılından beri hayatımızda olan; Merkezsiz, açık kaynak kodlu, kişiden kişiye token transferine yarayan bir kripto paradır.

2013 yılında Bitcoin’in yükselmesi ile piyasada yaşanan kripto para enflasyonuna tepki olarak ortaya çıkmıştır. İnternet geyiği olan bir “Shiba İnu” cinsi köpek referans alınarak logosu oluşturulmuştur. Dogecoin kripto paralarda topluluğun ne kadar önemli olduğunun göstergesi olmuştur. Dogecoin’in felsefesini destekleyen pek çok kişi Doge almış , madenciliğini yapmış, gönderim işlemlerini Doge ile yapmış ve paranın kripto dünyasında önemli bir yere gelmesini sağlamıştır.

Dogecoin aslında Litecoin’in forku olan Luckycoin’in bir forkudur.  Dogecoin kurucularının tepki yaratmak dışında bir diğer ana amacı, internet ortamında kullanıcılar birbirlerine tip (bahşiş) olarak gönderebilecekleri, arz olarak yani sayısı çok olan bir kripto para yapmaktı. Buna istinaden ucuz ve kolay elde edilebilir bir coin olması için DOGE yaratıldı. Bu sebeple Doge’nin arzı sınırsızdır.

Süreç içerisinde kendisini geliştiren Dogecoin bugün pek çok kişinin birbirlerine para göndermek için kullandığı şahsına münhasır bir kripto paradır.

Dogecoin nasıl alınır diye bakarsak; Başta Binance, Bittrex, Poloniex olmak üzere 100’ün üzerinde kripto para borsasında DOGE alım satımı yapılabiliyor.

Dogecoin mining nasıl yapılır?

Doge; Proof-of-work algoritması kullanmaktadır yani bilgisayarların işlem gücü ile madenlenmektir. Ayrıca faucet (musluk) dediğimiz sistemler ile browser üzerinden rahatlıkla Dogecoin kazanabilirsiniz. Google’a Dogecoin faucet yazarak onlarca alternatif bulabilirsiniz.

Dogecoin ile ilgili daha detaylı bilgiyi aşağıdaki videomuzda bulabilirsiniz:

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz