Crypto.com, İngiltere’de Faaliyet Göstermek İçin Düzenleyici Onay Aldı

0
300
Crypto.com
Crypto.com

Crypto.com bugün İngiltere’nin Finansal Davranış Otoritesinden (FCA) kripto borsası olarak hareket etmek için düzenleyici onay aldığını duyurdu. FCA başvurusuna göre, borsa FORIS DAX UK LIMITED altında kayıtlı. Eldeki bu onay ile firma, yerel kara para aklamayla mücadele (AML) düzenlemelerini de karşılıyor.

Crypto.com’un CEO’su ve kurucu ortağı Kris Marszalek, resmi duyuruda şunları söyledi: “İngiltere pazarına bağlıyız ve müşterilerimize sunduğumuz teklifleri genişleterek platformumuzu ve İngiltere’deki varlığımızı daha da geliştirmeyi dört gözle bekliyoruz.” dedi. İngiltere’ye giriş yapmasına rağmen, kripto firması son gerilemenin ortasında ağır işten çıkarmalar yapmak zorunda kaldı. Haziran ayında firma, piyasa koşullarını gerekçe göstererek %5 veya kabaca 260 bireylik kesintiler açıkladı.

Birleşik Krallık, son zamanlarda kripto konusunda iyimser. Nisan ayında hükümet, kripto teknolojisi ve inovasyon için bir merkez olma tutkusunun temellerini attı. İngiltere’nin eski Maliye Bakanı Rishi Sunak, ülkeye “ileriye dönük bir yaklaşım” getirmek amacıyla stablecoin, kripto ve blok zinciri teknolojisini araştırmaya ilgi duyduğunu belirtti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz