CME’den İşlemleri Durdurma Kararı!

0
509

En büyük vadeli işlem borsası olarak kabul edilen Chicago Mercantile Exchange (CME) 13 mart itibariyle Corona virüsü sebebiyle işlemleri durduracağını açıkladı. Özellikle son dönemde Bitcoin vadelilerine sağladığı yoğun hacim ile kripto dünyasında öne çıkan CME’nin bu kararı alması piyasada olumsuz fiyatlandı.

Yapılan açıklamada Chicago Borsası binasında henüz bir coronavirus vakası tespit edilmemil olsa da önlem almak adına işlemleri durduracağız denildi. Bir sağlık koruma önlemi olarak bu kararı aldığı açıklayan borsada işlemlerin CME Globex isimli online platformunda devam edeceği söylendi. Haber Trump’ın ABD’ye avrupadan uçuş yasağı getirmesi ile birleşince Bitoin fiyatının düşmesinde etkili oldu. Global risklerden kaçan yatırımcılar sadece kripto piyasaları değil hisse senedi ve türev piyasalardan hızlıca uzaklaşarak nakite döndü.

Bununla birlikte CME’nin Chicago’daki genel merkezi 450 personelin hepsiyle çalışmaya devam edecek olsa da bazı kripto para borsaları ve şirketler COVID-19 salgınına hazırlık için yeni politikalar uygulamaya başladı. Coinbase ve Messari şirketleri çalışanlarının bir sonraki duyuruya kadar evden çalışmalarını istedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz