Circle Kurucu Ortağı Görevinden İstifa Ediyor

0
275

Circle’ın kurucu ortağı Sean Neville, ayın sonunda görevinden istifa edecek. Boston merkezli ödeme firmasını 2014 yılında Jeremy Allaire ile birlikte kuran Neville, kararını toplantı esnasında yönetim kuruluna bildirdi. Neville’nin CEO olarak görevinden ayrılmasına rağmen bağımsız yönetici olarak kurulda kalması bekleniyor. Neville’in ayrılması için kesin bir neden belirtilmese de bu istifaya yakın zamanda gerçekleşen kripto borsası Poloniex’in satışının etki ettiği belirtildi.

Circle yönetim kurulunun bir parçası olarak Neville, USDC stablecoin’i sağlayan, Circle ile Coinbase arasındaki işbirliği CENTERE ile çalışmaya devam etmek istediğini belirtti.

Peer to peer ödeme firması olarak kurulan Circle 2015 yılında New York Finansal Hizmetler Departmanından BitLicense alan ilk şirket olmuştu.

Dün yayınladığımız haberde bildirdiğimiz üzere Circle firması 2018 yılında Poloniex şirketini satın almıştı. Ancak geçen ay firma Poloniex’i satma kararı aldığını açıkladı. Bunun üzerine Circle, ABD’li yatırımcılarından platformun ayrılması yönündeki çalışmaları nedeniyle Poloniex kullanmayı bırakmalarını talep etti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz