Çin’in Madencilik Şirketi Canaan Başka Bir Ülkede Faaliyetlerine Başlayacak

0
338
Canaan
Canaan

Çin’in Bitcoin madencilerine yaptığı baskının ardından Canaan madencilik şirketi başka bir ülkede faaliyete başlayacak. Bitcoin endüstrisindeki en büyük madenci üreticilerinden biri olan Canaan, bugün yayınladığı açıklamada Kazakistan’da Bitcoin madenciliğine başlayacağını duyurdu. Şirket, Bitcoin üretmek için kendi geliştirdiği cihazları kullanacak. Pekin ve Hangzhou’da ofisleri bulunan Çin merkezli madenci üreticisi, Kazakistan’da kendi madencilik operasyonlarını yürütürken madencilere ASIC cihazları satmaya devam edeceğini belirtti.

2013 yılında kurulan Canaan, bu değişimin şirketin kurumsal ölçeğini ve müşteri tabanını genişletmesini bekliyor. Şirketin madencilik için kullanacağı Avalon model cihazların sevkiyatına şimdiden başladığı belirtildi. Nasdaq listesinde yer alan Canaan, bu yılın ilk çeyreğinde geçtiğimiz yıla kıyasla neredeyse 6 kat daha fazla gelir elde ederek 61,5 milyon dolar net gelir bildirdi.

Ucuz enerji sunan Kazakistan, Çin’de uygulanan kısıtlamaların ardından Bitcoin madencilerinin uğrak noktalarından biri oldu. Fortune dergisi bu ülkeyi yeni bir kripto madenciliği merkezi olarak nitelendirdi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz