Çin’in Kripto Para Fitness Uygulamasına Dolandırıcılık Suçlaması

0
352

Kripto para ve sağlık alanında hizmet veren Çin merkezli uygulama, 18 Aralık tarihinde yayınlanan habere göre, yasa dışı bağış yöntemleri ve finansal dolandırıcılık iddiaları ile suçlanıyor.

Qubu adlı uygulama kullanıcılarının uygulamada aktif olma şartıyla kripto para birimi “candie”(şeker) ile ödüllendirileceklerini belirtti. Uygulamanın sisteminde eğer kullanıcılar 45 gün boyunca 4.000 adım atar ise bunun karşılığında 15 adet candie kazanıyordu. Daha sonra da kullanıcılar belli bir süre geçmesinin ardından token’larını paraya dönüştürebiliyordu.

Ayrıca, Qubu uygulaması daha fazla kullanıcıya ulaşmak amacıyla tanıtım çağrısında bulundu. Uygulamanın 95 milyon kullanıcıya sahip olduğunun iddia edilmesinden sonra basın mensupları bu iddianın kesinlikle mümkün olmadığını, iddianın doğru olabilmesi için Çin’deki her 10 mobil kullanıcısının birinin telefonunda uygulamanın kayıtlı olması gerektiğini söyledi.

Son olarak Qubu üzerinden kar elde etme beklentisi ile 15.000 yuan yani yaklaşık 2.150 dolar harcadığını söyleyen bir yatırımcı, henüz bir geri dönüş alamadığını belirtti.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz