Çin’den Gelen Haberler Sonrasında Bitcoin’de Düşüş Sürüyor

0
593

Çin devleti, ülkedeki kripto para ticareti yasağını deldiği belirtilen 39 kripto para borsasını tespit ettiğini açıkladı. Çalışma Çin merkez bankası, People’s Bank of China (PBoC) ve yerel güvenlik birimleri ortak çalışması ile yapıldı. PBoC tarafından ayrıca yayınlanan bir metinde ülkede BTC dahil yasadışı kripto para ticaretine karışanlara yönelik yaptırımların ivedilikle uygulanacağını açıklandı.

Şimdilik bu açıklamaların ardından borsaların isimleri ile bu borsalarda kripto para ticareti yapanlara ne olacağı belirsiz fakat Çin’den ardı ardına gelen olumsuz haberler sonrasında Bitcoin ve kripto para fiyatları ciddi bir düşüş hareketine başladı.

Binance borsasında 6940 dolar seviyesine kadar sert bir düşüş yaşayan Bitcoin’de gözler hareketin devam etmesi durumunda 6800 dolar seviyesinde tutunup tutunamayacağında.

Dün Binance’ın Çin’deki ofisinin basıldığı haberleri ardından piyasada bir düşüş yaşanmıştı. Binance konu ile ilgili haberin tamamen yalan olduğu, Çin’de ofislerinin bile olmadığını söylese de piyasa toparlanmaya başlayamadan gelen ikinci Çin darbesi fiyatları oldukça aşağıya çekti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz