Cartesi Token Nedir? CTSI Ne İşe Yarar? Detaylı İnceleme

0
614

Cartesi; ölçeklenebilir, hızlı ve merkezsiz uygulamalar geliştirilmesine olanak sağlayan bir ikinci katman platformdur. Cartesi DApps (Merkezsiz uygulamalar) için hem blockchain içinde hemde hem de ağ dışından verilerin birlikte kullanılmasına olanak sağlayan bir altyapı sunar.

Proje, merkesizlikten ödün vermeden karmaşık ve yoğun hesaplamaların blok zincirinin dışında bir Linux ortamında çalışmasını sağlar.  Cartesi, dApp’leri önemli ölçüde daha güçlü, uygun maliyetli, geliştirilmesi daha kolay ve taşınabilir hale getirmeyi amaçlıyor.  Projenin temel hedefi; merkezi olmayan uygulamaların geliştiricilerine ve kullanıcılarına genel ölçeklenebilirlik ve kolaylık getirmektedir.

Geliştiriciler, Cartesi altyapısında bir sınırlama olmaksızın ve en sevdikleri araçlara erişerek tanıdık bir ortamda çalışabilirler.  dApps verileri, katman 1 blok zinciriyle sürekli iletişim kurmak zorunda kalmadan, bir Proof-of-Stake konsensüs algoritması tarafından yönetilen Cartesi Yan Zincirinde geçici olarak saklayabilir. bu da uygulamalar için ciddi hız ve ölçeklenebilirlik avantajı sağlamaktadır.

Cartesi’nin ERC-20 tokenı olan CTSI‘nin toplam arzı 1,000,000,000 CTSI‘dır.
Uygulamalardan yan zinciri kullananlar geçici veri depolama için CTSI ile ödeme yapar. Yan zincirlerdeki bu doğrulamalar ise Proof-of-Stake altyapısında yapıldığı için, doğrulamaları yapıp blok ödülü kazanmak isteyenler ellerinde CTSI token tutmaktadır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz