Cardano, 2023’ün 1. Çeyreğinde Gelişiyor

0
349
Cardano
Cardano

Yakın tarihli bir Messari raporuna göre Cardano, 2023’ün ilk çeyreğinde önemli ilerlemeler kaydetti. Gelişen blok zinciri platformu, merkezi olmayan finansta (DeFi) neredeyse üç katına çıkan Kilitli Toplam Değer (TVL) dahil olmak üzere çeşitli finansal ve ekosistem ölçümlerinde önemli artışlar gördü. Bu büyüme, artan dApp işlemlerine ve ekosistemde yeni stablecoin’lerin benimsenmesine bağlanıyor.

Rapor ayrıca Cardano’nun ölçeklenebilirlik ve virtual machine (VM) uyumluluğu alanlarındaki önemli teknik ilerlemelerini vurgulamaktadır. Ana ağda birkaç Katman-2 ölçeklendirme çözümü kullanıma sunuldu. Bu arada, Milkomeda C1 ve IOG’nin EVM yan zinciri gibi yan zincirler, uyumluluğu artırarak geliştirilmeye devam ediyor.

Cardano, yan zincirlere ek olarak, daha fazla geliştiriciyi çekmeyi amaçlayarak programlama dili desteğini genişletme konusunda adımlar attı. Platform artık Python ve TypeScript gibi popüler dillerin yanı sıra Marlowe ve Helios gibi etki alanına özgü diller için geliştirici araçları sunuyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz