Bu Hafta Kripto Para Piyasasında Neler Oldu? Haftalık Bitcoin ve Altcoin Haberleri

0
654

Haftalık Bitcoin Haberleri 

Bitcoin için Aralık ayının ilk haftası fiyat anlamında birkaç ufak dalgalanmaya rağmen sakin geçti.

Haftanın belki de Bitcoin’e yönelik en dikkat çekici gelişmesi yatırımcı Tim Draper’ın 2020 Bitcoin tahmini oldu. Daha önceki senelerde tahminlerini tutturan Draper, bu sefer tarih de vererek Bitcoin’in 250.000 dolar olacağına kesinlikle inandığını belirtti.

Blockchain Capital ortağı Spencer Bogart gibi bazı yorumcular da Bitcoin’in  önümüzdeki beş sene içerisinde büyük yükselişe geçeceğine inandıklarını belirtti.

Ayrıca, bu haftanın önemli gelişmeleri arasında Bitcoin tarihindeki en yüksek işlem hacmi gerçekleşti. Blockchain üzerinde yer alan 8,9 milyar dolar değerinde Bitcoin (BTC) yaklaşık 1 saat içerisinde el değiştirdi.

Bloomberg bu hafta içinde yayınladığı analizde Bitcoin için olumlu bir tablo çizdi ve Bitcoin’in tekrar 10,000$ olması an meselesi dedi. Yayınladığı raporun içeriklerini okumak isteyenler buradan hafta içinde yayınladığımız haberi okuyabilirler.

Ayrıca bugün yayınladığımız haberde de belirttiğimiz üzere İçersinde Bitcoin bulunan adres sayısı yeni bir rekor kırdı.

11.5 Milyon adet Bitcoin’in 1 yılı aşkın süredir hiç hareket etmediği ortaya çıktı.

Haftanın Altcoin Haberleri

Altcoinlerle alakalı haftanın en önemli haberi Ethereum’dan geldi. Ethereum’da bugün itibariyle İstanbul hard fork’u tamamlandı. Gelen tepkiler çoğunlukla olumlu.

Borsalarla olan tartışmalarıyla hep gündemde olan Digibyte kurucusu Jared Tate kripto para borsalarına yine ateş püskürdü. Bilindiği gibi DigiByte’ın en son Poloniex borsasından delist edileceği açıklanmıştı.

Blockchain sistemi içersinde gündelik hayatta yaygın kullanım alanı bulan nadir projelerden olan Brave Browser yıllık kullanıcı sayısını ikiye katladı.

Blockchain platformu Enjin dünya devi Microsoft’la yeni iş birliği açıkladı.

Haftanın Diğer Kripto Para Haberleri 

Çin’in dijital parasıyla alakalı saniye başına kaç işlem yapacağını belirten açıklamalar yapıldı.

Ukrayna hükümeti kripto paralarala alakalı yasa çıkardı.

Tron kurucusu Justin Sun; Ethereum projesiyle alakalı eleştirilerde bulundu.

 

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz