BTC Sert Harekete Hazırlanıyor! Güncel Bitcoin Teknik Analizi

0
2370

Hindistan’dan gelen Bitcoin yasağının kalkması haberiyle piyasalara yansıyan olumlu hava şimdilik Bitcoin(BTC)’ye gelmemiş gibi dursa da grafiğe baktığımıza fiyatta keskin bir hareket yaşamamız muhtemel gözüküyor.

4 saatlik grafikte 50MA ve 20MA arası iyice daraldı ve kesişme gerçekleşmek üzere. 4 saatlikte 20/50 kesişmesi genelde kısa sürede hızlı yükseliş getiren bir teknik durumdur. En son bir ay önce gerçekleşen 20/50 kesişmesi Bitcoin’i 9300’den 10.500’e taşımıştı. Geçtiğimiz düşüş öncesi bu kesişim yaşanmak üzereydi fakat tam kesişim olacakken büyük yatırımcılar tarafından gelen satış baskısı ile kesişim olması engellenmişti. Bu sefer tekrar benzer bir organize satış olmazsa 5 mart 03:00 veya 07:00 kapanışların birinin ardından bu kesişme gerçekleşecek. Bunun öncesinde Heiken-Ashi’nin de yeşile dönmek üzere olması ve Stoch. RSI seviyesinin 20’nin altına düşüp 19’a gelmesi buradan bir bounce hareketi yapabileceğine işaret ediyor. Bu hareket sonrası fiyatın 9200 dolar testine kadar seri bir şekilde yükselmesi beklenebilir.

Grafik her ne kadar olumlu kırılımı gösteriyor olsa da bunu engellemek için yapılacak satışlarla sert yükseliş riski bir o kadar sert düşüş riskini beraberinde taşıyor. MACD bu noktada ufak bir satış gelse sat pozisyonuna geçmek üzere, fiyat şu an yapıştığı 4H 20MA’dan aşağı koparsa ilk durağı 8400 olup belki 8200’lere iğne atabilir.  Her durumda piyasanın oldukça volatil olabileceğini söyleyebiliriz. 5 Mart Perşembe 21:30’da Kripto Teknik kanalında canlı yayında fiyatı detaylı olarak analiz edip gittiği yönü konuşuyor olacağız. Kripto Teknik’e Youtube’da abone olmayı unutmayın.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz