BTC Enerji Tüketimi Yükseldi

1
422

Yeni araştırmalar, Bitcoin’in bu yıl Pakistan kadar enerji tükettiğini gösterdi. Bloomberg tarafından yürütülen araştırmaya göre, Bitcoin’in enerji tüketimi, 2020’de kripto para biriminin toplam enerji tüketimini çoktan aştı. Bloomberg, “Bitcoin ağının 2020’de yaklaşık 67 TWh [terawatt saat] elektrik tükettiğini açıkladı. Yayınlanan rapor 2021 yılında şimdiye kadar geçen senenin toplam tüketimini çoktan aştığını ortaya çıkardı.

Raporda, “Bu yılın sonunda, Pakistan kadar 91 TWh enerji kullanılmış gibi görünüyor” diye ekledi. Bitcoin’in enerji tüketimi genellikle saatte bir trilyon watt’a eşit olan bir enerji birimi olan TWh cinsinden hesaplanır. Genellikle tüm ülkelerin yıllık tüketimini izlemek için kullanılır. Bu arada Bitcoin madenciliği, çevreye verdiği zarar nedeniyle uzun süredir eleştiriliyor. Bilindiği üzere geçtiğimiz aylarda Çin kripto para madenciliğini yasakladı.

1 Yorum

  1. Tmm da kurak yerlere güneş paneli kurulsa boşa akan suları baraj yapsalar daha sonra bir maden var adam akıllı işlense kömürden daha iyi enerji veriyor dahasıda yer altındaki 600 derece 800 derece olan su al bunu buharını vs kullan daha her aklı ben mi vereyim borçtan kafam beynim basmaz oldu artık yeter ya

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz